,

KTM 790 DUKE: L’ART DE TRAÇAR

media.ktm.com-7

Pur “Divertimento”

La nova 790 Duke de KTM es caracteritza pel seu equipament electrònic i per la seva extraordinària facilitat de control. Un control que permet gaudir d’un pilotatge tan radical com excitant, tant si ets un pilot consumat com si no.

Els de KTM han tornat a encertar-la de ple amb aquest nou model. Neix fruit de l’experiència i dels resultats obtinguts en motos com la KTM 690 Duke i la 1290 Súper Duke R.

En feeback d’aquests dos models tan venuts i aclamats pels usuaris els ha servit per esprèmer al màxim les seves intencions a l’hora de desenvolupar el que podríem considerar quasi com un nou concepte. Una moto lleugera, maniobrable i àgil com una moto de mitjana cilindrada però potent i nerviosa com una moto de gran cubicatge.

Arriba amb un equipament fora de sèrie: «MTC», «MSR» i ABS Bosch 9.1 desconnectable amb funció de revolts, canvi «Quickshifter +», «Launch Control» i quatre modes de conducció

Equipada de 1a!

Els 800CC de la nova 790 Duke estan continguts en el motor de dos cilindres LC8c, un nou motor compacte i lleuger que lliura 105 CV a 9.000 rpm desenvolupat expressament per a la 790 Duke.

Com tots els models de la marca, la nova KTM 790 Duke arriba amb un equipament fora de sèrie, sent de les millor equipades del seu segment: «MTC»,«MSR» i ABS Bosch 9.1 desconnectable amb funció de revolts, canvi «Quickshifter +», «Launch Control» i quatre modes de conducció, inclòs el mode  «Track». De seguida us els expliquem tots.

També incorpora un xassís multitubular extremadament resistent. Tots els components han estat reduïts al mínim i essencial,eliminant tot allò que no fós indispensable.

El subxassís està fet d’alumini i és on hi ha l’anomenat «airbox». A més, al no incorporar el més mínim element que no sigui necessari, un concepte que els de KTM han anomenat «Purity Conception»,  s’ha aconseguit reduïr el pes al mínim, aconseguint que la moto sigui extremadament manejable.

Com en el cas del subxassis, el basculant també està fabricat en alumini fos, aconseguint una major rigidesa, estabilitat i uns index de flexió esense precedents.

media.ktm.com-5

Tecnològica

Pel que fa a tecnologies, la nova KTM 790 DUKE 2018 combina un excel·lent paquet de l’electrònica amb el software més avançat del món.

En aquest sentit incorpora fins a quatre modalitats de motor de pilotatge que regulen el rendiment i el caràcter de la moto per adaptar-se a les preferències de cada piloto.  Són: «Sport» preparada per a una conducció  esportiva, «Street» destinada per conduir en zones urbanes, «Rain» per conduir en condicions de poca adherència i  la «Track» que permet personalitzar la moto a la carta, ja que entre altres, compta amb control de sortida, control de fre motor, minimitza el control de tracció, ofereix un control de l’accelerador totalment directe i desactiva el sistema «Anti-Wheelie» un sistema que evita que la roda davantera perdi contacte amb l’asfalt en cap situació.

media.ktm.com-4

Màxim control

Amb el control de tracció de la motocicleta o «MTC», el sistema reaccionarà immediatament si la velocitat de gir de la roda posterior és desproporcionada respecte de les condicions de la marxa. L’ MTC actuarà reduint el lliscament de la roda posterior fent-la tornar a la normalitat en funció de la modalitat de pilotatge seleccionada.

Destacar també el nou canvi ràpid «Quickshifter +», que permet pujar i baixar de marxa sense fer servir l’embragatge a qualsevol règim. És un sistema capaç d’entendre i adaptar-se a la  forma de pilotarde cada pilot.

El regulador del fre d’aquest sistema obre l’accelerador per impedir el lliscament de la roda posterior quan, per exemple, es redueixen molt ràpid les marxes o s’accelera molt bruscament. Aquest sistema complementa l’embragatge antirrebot i és especialment eficaç en condicions de baixa adherència.

El sistema «MSR» (regulació del fre motor), és un control de la retenció del motor que funciona al revés del MTC.  Si a causa d’una reducció de marxes molt ràpida, o a un canvi brusc en l’acceleració, el parell del motor és massa elevat, el sistema ride-by-wire obre l’accelerador just el necessari per impedir el lliscament de la roda posterior. L’MSR complementa l’embragatge antirebots i és especialment eficaç en condicions de baixa adherència.

Mode Supermoto

El mode Supermoto permet al pilot bloquejar la roda posterior com vulgui i quan vulgui. És ideal per a un pilotatge de Supermoto extrem i per l’execució de derrapatges.

En quant al motor, parlem d’un bicilíndric de 8 vàlvules refrigerat per líquid i 799 CC amb 86 Nm a 8.000 rpm i 105 CV de potència màxima

El tub d’escapament de la 790 Duke 2018 està fet d’acer inoxidable i munta un silenciador petit que emet un so molt especial i atractiu.

Suspensions i frens

Pel que fa a les suspensions, davant incorpora una forquilla invertida WP de 43 mm amb un recorregut de 140 mm i darrere un amortidor WP amb regulador en precàrrega i 150mm de recorregut.

Els frens que equipa la nova 790 Duke són de doble pinça, 4 pistons i ancoratge radial amb dos discs flotants de 300 mm i bomba radial al davant i de pinça de doble pistó amb un disc de 240 mm al darrere. Lògicament hi ha de sèrie el sistema ABS Bosch 9MP.

Nova pantalla TFT

Pel que fa a la pantalla, la nova 790 Duke estrena una pantalla nova en la marca. És una pantalla TFT multicolor d’informació.

Els llums, tant al davant com a darrere són de tecnologia LED.

media.ktm.com-3

Ja per acabar, dir-vos que com passa en qualsevol model de la marca, l’àmplia gamma d’accessoris que hi ha disponibles us permetran donar-li a la vostra 790 DUKE l’enfocament que més t’escaigui en funció de la vostra personalitat i forma de conduir, segons sigueu més esportius i radicals o més tradicionals a l’hora de llantar-vos a traçar com mai fins ara, els revols de qualsevol carretera.

Parlant de traçar i de revolts, acabarem dient-vos una darrera dada important. La nova 790 Duke de KTM pesa només 169 kg.

media.ktm.com-6

Fotos: KTM