,

La tercera cita del TCR Spain es complica per a la pilot Amàlia Vinyes

El Circuit de Jerez va acollir aquest darrer cap de setmana passat (11 i 12 de novembre), la tercera cita de l’any del TCR Spain. La pilot andorrana Amàlia Vinyes va anar a la cita andalusa per continuar sumant quilòmetres amb l’Audi RS3 LMS, un cotxe amb el què fa relativament poc temps que competeix.

El palier, l’amortidor…

A Jerez la pilot es va trobar amb problemes des de l’inici dels entrenaments. A la qualificació, quan estava intentant aconseguir un temps que li permetés sortir en posicions capdavanteres, l’andorrana va patir el trencament d’un palier. Aquest fet va fer imperatiu dur a terme una reparació d’emergència.

Finalment, gràcies a la feina feta pel seu equip, tot i que el cotxe no va quedar al 100%, al final la pilot va poder signar el desè millor temps.

Ja en el marc de la primera cursa i sortint des de la desena posició, l’andorrana va remuntar ràpidament un parell de posicions amb molta comoditat, un fet que a priori feia previsible una bona escalada. Malauradament, mentre lluitava per defensar la vuitena posició va rebre un fort impacte per part d’un altre pilot. A causa del cop sofert es va malmetre un amortidor i va doblegar-se el xassís. La gravetat de l’avaria va marcar el punt i final de l’andorrana en aquest primer round. L’incognita era saber si el cotxe estaria al 100% de cara a la resta del meeting.

De cara a la segona cursa, la normativa feia invertir l’ordre de la graella de sortida, un fet que va fer que l’andorrana sortís des de la pole. La pregunta era si el cotxe estaria totalment operatiu.

Sense opcions de res

Malauradament, la resposta era que no, doncs l’Audi no va quedar bé del tot. Tant el control, com el rendiment del cotxe presentaven serioses deficiències que feien impossible que l’andorrana pogués esprémer el cotxe a fons, especialment a les zones ràpides. A causa d’això la del Principat no va poder mantenir el lideratge i va anar perdent irremeiablement posicions. Per tot plegat, al final va acabar creuant la línia d’arribada a la vuitena posició.

En paraules de la pilot, “el cap de setmana ha estat una autèntica bogeria. Els incidents que hem tingut no ens han deixat rodar com ens hagués agradat. Esperem que de cara a properes curses tinguem més sort i puguem continuar sumant quilòmetres amb l’Audi

———

Per a més notícies en l’àmbit de l’esport internacional de món del motor amb participació andorrana, feu clic en aquest enllaç directe. Si ho preferiu, també podeu accedir-hi des del menú superior del blog.