,

Land Rover Defender Marine Blue Edition i Defender Outbound: tela marinera

En aquest article de novetats abordarem dues opcions especials del Land Rover Defender, el 90 Marine Blue Edition i l’intimidant Defender 130 Outbound, totes dues edicions especials molt diferents entre elles, però ambdues molt atractives.

Amb el primer, el Defender 90 Marine Blue Edition, la marca britànica ret homenatge als models que van treure fa 70 anys inspirats en el mar.

Inspirat en la nautica

Com llavors, el nou Defender 90 Marine Blue Edition continua presentant una aparença marítima, esportiva i elegant a parts iguals, cosa que queda clarament reflectida bàsicament pel color, el qual, a més d’evocar el mar, és el nucleòtid principal amb què es forma la cadena d’ADN dels Defender originals en els que s’inspira.

Ara, més de mig segle després, aquesta nova reinterpretació dels britànics es torna a reflectir amb molt d’encert en el que va ser un dels Defender 90 clàssics més icònics, bàsicament pel que va ser anys enrere, però també pel que sens dubte tornarà a ser ara.

Com no podia ser d’una altra manera, el cotxe llueix la carrosseria de color blau suau mat molt relaxant, el mateix dels Defender dels que deriva.

Blau contrastant amb blanc

Aquest bonic color blau de la carrosseria contrasta elegantment amb les rodes d’aliatge pintades de blanc, color que també trobem a les manetes de les portes, al panell del sostre i en diferents elements del frontal.

Completa la gamma cromàtica el color negre brillant, present a les carcasses dels miralls retrovisors, als baixos i en diferents elements decoratius. Com veieu a la imatge que hi ha tot just després d’aquest paràgraf, els colors i les combinacions entre el model original i el nou Marine Blue Edition estan clavats!

D’altra banda, l’interior també llueix molt especial. Els seients estan tapissats a base de cuir Windsor granulat de color marró torrat, el qual combina molt bé amb el blau mat de l’exterior. Amb aquest mateix cuir estan folrats tant el el taulell frontal com els panells de les portes.

Equipament

Pel que fa a l’equipament, que finalment quasi bé no varia dels Defender coneguts, l’edició Marine Blue inclou entre altres:

  • Safata portaequipatges especial.
  • Sostre de lona plegable.
  • Guantera refrigerada.
  • Sistema de so Meridian.
  • Càrrega inductiva per a smartphones.
  • Control de creuer adaptatiu.
  • Sistema d’advertiment per col·lisió.
  • Suspensió pneumàtica electrònica.
  • Fars Matrix LED.

Limitat al mercat alemany

El cotxe incorpora un propulsor dièsel, concretament el D250, un dos litres de quatre cilindres amb una potència màxima de 250 CV.

El canvi és automàtic de 8 velocitats i el sistema de tracció total ‘All-Terrain Response’, compta, entre els diferents modes ja coneguts del model, amb un mode específic per a sorra, de fet, aquest és el seu nom.

El preu d’aquesta edició està situat al voltant dels 83 mil euros sense comptar amb els impostos, la qual cosa a Alemanya -el mercat on es vendrà íntegrament aquesta edició- sortirà per una mica menys de 100 mil euros, claus en mà.

Encara que -nos ens enganyem- sigui complicat poder accedir a una unitat, si esteu interessats en una de les 25 peces que completarà la sèrie, haureu de negociar-la amb el mercat alemany. Diem això perquè una cosa és que es venguin inicialment allà i una altra de ben diferent és el que passi un cop venudes. Això sí, el sobrepreu pot ser considerable.

Cars Pyrénées

També podeu sol·licitar que des de Cars Pyrénées intentin fer-vos la gestió. Per complicada que sigui l’opció i més encara dur-la a bon port, ningú millor que ells per intentar fer-se amb una de les 25 unitats. En qualsevol cas, si finalment aconsegueixeu obtenir una unitat, és evident que serà un cotxe que amb els anys augmentarà el seu valor.

Defender 130 Outbound

Per si us heu quedat una mica decebuts davant de la -a priori- dificultat d’aconseguir una de les vint-i-cinc unitats del Defender Marine Blue, deixeu que us mostrem aquesta altra versió. Com ja haureu apreciat a la imatge que us mostrem tot seguit, també es d’allò més suggerent, tot i que és completament diferent.

Potència i luxe

Per començar aquest és un Defender 130, per la qual cosa és el més gran que el Marine Blue Edition. També és més potent i sí, és més luxós. En tot cas, encara que sigui radicalment diferent, en termes d’estètica és igual d’atractiu. Ens referim al Land Rover Defender 130 Outbound.

El 130 Outbound combina una estètica exterior molt impactant, amb un espai interior verdaderament luxós. Cal destacar que tot i ser un 130, els OutBound només estan disponibles amb cinc places.

Com qualsevol edició especial, l’exterior presenta una sèrie d’elements que el distingeixen fàcilment de qualsevol altre Defender, començant per les combinacions que proposa a partir dels quatre colors que hi ha: Fuji White, Santorini Black, Carpathian Grey i Eiger Grey.

Els laterals del maleter tenen xapa en lloc de vidre, doncs aquest model és un 5 places

Black is black!

D’entre tots, potser siguin el negre i el gris (Santorini Black / Carpathian Grey) els més intimidants, mentre que el blanc (Fuji White) i el gris perla (Early Grey) són més elegants i refinats. Ho diem perquè, gràcies a l’acabat Shadow Atlas Matt dels amortidors, a una inserció específica de la graella i a les obertures laterals amb un acabat en color antracita, l’aspecte de la carrosseria totalment negra té una aparença més potent. També és cert que no és la primera versió negra que veiem del model, de fet a Cars Pyrénées han venut unes quantes unitats tant en negre brillant com en negre mat, doncs és un acabat molt demandat.

És per això que com a complement i seguint amb l’estil a base de detalls en negre, la marca ofereix unes llandes amb dos acabadors segons la mida. Si optem per les de 20” les llandes inclouran un acabat ‘Gloss Black’, mentre que si muntem les de 22, l’acabat serà el ‘Shadow Atlas Matt’.

A l’interior es pot triar entre el cuir Windsor i un teixit tècnic sintètic d’alta resistència anomenat ‘Resist’, sens dubte el més adequat si pensem dur “la cabra a la muntanya”.

Totes les versions compten amb un acabat Ebony, tapissat en Ebony Morzine, revestiment Robustec i la travessa exclusiva del Defender, la qual presenta un acabat polit amb pintura (Satin Black) electroestàtica.

Mides

En aquest apartat, les mides són les de qualsevol Defender 130: 5,35 metres de llarg, 1,99 d’ample, 1,97 d’alt i una batalla de 3.022 metres.  Pel que fa al volum del maleter, també és el mateix de qualsevol 130, és a dir, 1,876 litres amb la filera de seients dels passatgers plegada i 588 si mantenim les 5 places operatives.

Tot i haver-hi 4 opcions de color, el negre Santorini és la més impactant

P400 AWD MHEV

Pel que fa a la mecànica, el Defender 130 Outbound munta sota el capó un motor de gasolina P400 amb tecnologia Mild-Hybrid (MHEV). Aquest motor aporta un molt bon equilibri entre prestacions i consum, això últim molt important donat el tamany i els més de 2,5 mil quilograms que pesa aquest model.

Com tots els 130 P400, el temps necessari per pujar de 0 a 100 és de 6.6 segons. Respecte del consum, la xifra mitjana és d’uns 11 litres i les emissions de 248 gr/km

Pel que fa a les ajudes a la conducció, el 4×4 britànic equipa de sèrie tot l’equipament ja conegut del model, destacant, per destacar-ne algun, el sistema de tracció total intel·ligent i el Terrain Response 2, a més de la suspensió pneumàtica electrònica o el sistema Adaptive Dynamics.

Cars Pyrénées

Pel que fa als preus, a Cars Pyrénées ens van informar que la gamma 130 Outbound arrenca des dels 90.900 euros claus en mà. Si esteu interessats us aconsellem que demaneu cita prèvia amb el seu departament comercial, ja que són molts els atributs que inclou la gamma Defender, independentment de l’acabat que trieu. A més, la llista d’opcions segons cada acabat també és important. Per tot això, el millor és que us deixeu portar per l’equip de vendes del concessionari lauredià.

Trobareu Cars Pyrénées, concessionari oficial Land Rover per Andorra a Prat de la Tresa s/n, just després del concessionari BMW. Tel. 880780.

———

Per a d’altres novetats, feu clic en aquest enllaç o accediu directament des de la secció corresponent que hi ha en el desplegable superior del blog.

Fotos Defender 130 OUTBOUND P400

Fotos: Land Rover