,

L’equip nacional d’Andorra a punt pel FIA Hill Climb Masters

Els integrants de la selecció nacional d’Andorra que competirà en el FIA Hill Climb Masters 2021, ja estan instal·lats a Braga (Portugal). Entre demà i diumenge (9 i 10 d’octubre) disputaran aquest certamen que proclamarà al millor pilot europeu de cada categoria, així com també tindrà un reconeixement en l’àmbit de seleccions nacionals.

Primera participació d’Andorra

És la primera vegada que Andorra participa en la disputa de FIA Hill Climb Masters.

El Principat té com a principal objectiu demostrar que el bon nivell dels Joves Pilots de l’ACA que han arrencat la seva trajectòria apostant per la Muntanya és molt bo, i que per tant l’encert assolit en aquest sentit ha estat total.

Amb Toti Sasplugas com a cap d’equip, l’expedició andorrana la formen, Raul Ferré (Silver Car EF10), Edgar Montellà (Silver Car S3), Marc Solsona (Speed Car GTR) y Marcel Muxella (Fórmula Renault Alpa FR 929).

Un equip jove però bagatge!

L’equip que presenta l’Automòbil Club d’Andorra és molt jove, encara que també és cert que hi ha una experiència notable entre alguns dels seus integrants, doncs n’hi ha que han guanyat proves parcials de campionats en els quals competeixen.

Un recorregut amb molt de caché!

La Rampa de Falperra, amb un gran palmarès com a escenari d’una de les cites  anuals del Campionat d’Europa de l’especialitat, estarà lleugerament modificada de cara en aquest esdeveniment. També serà el centre de referència en l’àmbit competitiu.

Els organitzadors de la pujada, el Clube Automovel do Minho, han prepararat un recorregut de 2,970 quilòmetres, amb un pendent mitjà del 4,6% i un de màxim del 7,8%.

Com a responsable de la selecció, Sasplugas comentava que “un cop instal·lats, els quatre pilots han pogut reconèixer la pujada. Ho han fet en equip, ja que d’aquesta manera els més experimentats han pogut aconsellar als més joves”

La Nations CUP l’0bjectiu

Un altre aspecte en el qual han treballat en grup ha estat l’estratègia ha seguir en les tres pujades vàlides per a les classificacions. Segons Sasplugas, “de manera unànime els pilots han triat l’opció de lluitar per la Copa de les Nacions. En aquest aspecte alguns hauran de sacrificar alguna posició en l’àmbit individual per lluitar en equip pel preuat trofeu. En aquest sentit estic molt satisfet per l’acord aconseguit, doncs tots ho han fet pensat en la Nations Cup

El cert és que hi ha opcions de fer una bona classificació per equips, només cal repassar els guanyadors de 2018, entre els quals hi ha Luxemburg, un país amb pocs pilots de gran nivell. Tot i així, a base d’un excel·lent treball en equip, van aconseguir el triomf en la Copa de les Nacions.

Començament sense entrebancs

Les verificacions tècniques i administratives s’han superat sense cap entrebanc, quelcom digne de comentar doncs no és tan evident aconseguir-ho, ja que són tràmits feixucs i molt exigents.

L’últim acte, en aquest cas lúdic, serà la desfilada de totes les delegacions que tindrà lloc avui divendres (dia 8). A partir d’això creixerà la tensió i serà el crono el que posi al seu lloc a tothom.

La culminació del Programa de l’ACA

En referència al que significa el FIA Hill Climb Masters per a l’ACA, el cap de l’expedició ens feia aquest comentari:

Podríem dir que estar a Braga és la culminació de tants esforços dedicats al Programa dels Joves Pilots. És una oportunitat única per als quatre i tots quatre en són molt conscients. Volen demostrar que són capaços de pilotar molt de pressa i de fer-ho com a un equip per situar Andorra entre els millors d’Europa i potser del món”

Calendari previst

L’estructura de la competició serà semblant a la d’una cita de l’europeu de l’especialitat. Dissabte (dia 9) a partir de les 10 del matí es correran les tres mànegues d’entrenaments oficials. Diumenge, també a partir de les 10 del matí, es disputaran les tres pujades vàlides per a la classificació final. En aquesta classificació se sumaran els dos millors cronos de cada pilot.

I això és tot, al menys fins que rebem els resultats el diumenge. Fins llavors, desde Motoraldia us desitjem molta sort.

———

Per a més notícies en l’àmbit de l’esport internacional, feu clic en aquest enllaç directe. També podeu accedir-hi des del menú superior del blog.

Info original i fotos: Fotoesport