,

2n. lloc de Joan Vinyes-Jordi Mercader al Serras de Fafe

Aquest primer cap de setmana d’octubre, al volant Suzuki Swift R4lly S, Joan Vinyes i Jordi Mercader van completar el Ral·li Serras de Fafe e Felgueiras en la segona posició de la categoria ERC2.

El ral·li, que bé podríem catalogar de dantesc, sobretot en la primera etapa, posava el punt i final al certamen europeu de ral·lis de terra.

Triplet pels de Suzuki Ibèrica

Al marge del resultat obtingut per l’andorrà, el triomf no se li va escapar a l’equip Suzuki Ibèrica, de fet van aconseguir monopolitzar els tres llocs de podi. I és que si Vinyes – Mercader van endur-se el segon lloc, Javier Pardo i Adrián Pérez van aconseguir la primera posició. El tercer lloc va ser per a l’equip rus Feofanov-Kokins i el seu Suzuki Swift. Per tant, immillorable resultat per a l’equip Suzuki Ibèrica.

Un ral·li difícil però molt bonic.

El tàndem de l’equip Suzuki Ibèrica coneixia de manera parcial el traçat després de participar en l’edició de l’any passat. No obstant això, van aprofitar al màxim el temps que els organitzadors van estimar correcte per a dur a terme els reconeixements.

Van ser 15 hores, repartides entre el dijous (dia 30/9) les onze primeres i les restants durant el matí de l’endemà (1/10).

Tot just abans de començar, la primera impressió de Vinyes respecte del traçat de la prova portuguesa feia referència al clima. Segons el pilot amb tota seguretat, haurem de disputar aquest ral·li amb condicions adverses de temps que ens complicaran molt el pilotatge en unes especials, que són molt boniques quan les disputes en sec. Aquest recorregut que tenen lloc per les pistes forestals que s’utilitzen per al manteniment de la massa forestal de la zona estan ben cuidades i en aparença donen molta confiança, tot i que als costats, en alguns trams hi ha arbres d’un tamany considerable i amaguen algun que altre parany”

La previsió meteorològica es compleix.

Totes les previsions avisaven de pluges de cara a dissabte (dia 2) i van encertar de ple. L’aigua que va caure de manera constant durant tota la jornada va convertir les pistes que configuraven les especials en veritables pistes de patinatge.

La cosa però, va canviar de manera radical durant el matí del diumenge, quan les pistes es van assecar ràpidament i els pilots van poder afrontar les cronometrades amb molta més seguretat.

Bona presa de contacte del Swift

La FAFE “free practice” -amb dues passades per l’especial de 3,4 km a la zona de Monte- va desenvolupar-se amb normalitat per a a l’andorrà i el seu copilot Jordi Mercader. I això que aquesta va ser una especial en la qual alguns equips van deixar totes les seves opcions de disputar el Fafe 2021.

Amb un crono de 2’35”610, el tàndem #28 de l’equip Suzuki Ibèrica va aconseguir el seu objectiu, evitar obrir el ral·li durant la primera etapa!

Així doncs la parella va sortir des de la segona posició, trobant-se amb un escenari molt malparat per les condicions meteorològiques.

Per a Vinyes, aquest primer test i de fet, les jornades de reconeixements: “han estat molt positives. Hem recordat algunes zones per les quals vam passar a principis de l’any passat i hem descobert un ral·li molt bonic en general.  Respecte del Swift, hem rodat sense problemes en aquesta fase prèvia i és evident que tot està en ordre per poder començar un ral·li que promet emocions fortes” -sentenciava.

Etapa 1.

“Ha estat el més complicat que m’he trobat mai” – Amb aquestes paraules definia Vinyes les seves sensacions una vegada acabada la primera jornada del Fafe 2021.

La primera secció va arrencar amb bon feeling per a Vinyes-Mercader. Tant va ser així que fins i tot van aconseguir el scratch en la 3a especial del dia (Agra-Zebral).

Una vegada finalitzat el bucle de quatre especials, Vinyes-Mercader van entrar en el primer parc tancat de la primera etapa en la 2a posició, a 5” de Pardo-Pérez, que en aquells moments ja lideraven la carrera.

Dues punxades ho compliquen tot!

En la continuació tot va complicar-se. Dues punxades els van allunyar de la primera posició de l’ERC2. A partir d’aquests instants l’objectiu va passar a ser completar l’etapa amb el Swift en les millors condicions i assegurar la 2a. posició de la provisional.

El pilot de Suzuki es mostrava categòric després d’entrar el Swift al parc tancat de la Praça Velha:

“Ara mateix no tinc dubtes. El que he viscut durant el dia d’avui és el més complicat amb el que m’he hagut d’enfrontar mai. Mantenir el Swift a la pista era tota una odissea. Amb tota l’aigua que ha caigut, el pas dels cotxes ha deixat un escenari que semblava una pista de patinatge. En tot cas, molt content d’haver acabat i poder mantenir opcions de continuar lluitant.

Classificació Etapa 1 ERC2:

  1. Pardo-Pérez (Suzuki Swift R4lly S), 1h31’19.0,
  2. Vinyes-Mercader (Suzuki Swift R4lly S) a 2’05”6
  3. Cartier-Craen (Toyota Yaris) a 4’04”.2,

Etapa 2.

Aquesta segona etapa es va iniciar amb el mateix guió del dia anterior, és a dir, amb els pilots de l’equip Suzuki Ibèrica marcant el ritme i la resta intentant llimar diferències.

A Montim, la 3a. especial d’aquesta etapa, va abandonar l’incisiu pilot francès Victor Cartier. A partir d’aquest instant en Joan ja no va tenir la inquietud de mirar al seu darrere, doncs Dimitry Feofanov es trobava a més de 5’.

La 2a. punxada!

En tot cas, el pilot del Suzuki #28 tampoc es va deslliurar dels problemes del tot, ja que va punxar en la primera passada per Lameirinha. Afortunadament però, aquesta vegada el contratemps només li va costar 30”. Per tant, al final la lluita per l’ERC2 seguia viva!

Les declaracions finals

Una vegada acabada la cerimònia del lliurament de premis, el pilot andorrà ens comentava el desenllaç d’aquesta segona etapa:

”Avui hem pogut gaudir de les tan conegudes pistes del nord de Portugal. El temps s’ha comportat i en conseqüència les pistes s’han assecat i hem pogut pilotar sense la pressió del dia anterior”

“Molt content per la segona posició. Ens permet continuar escalant alguna posició en la provisional i sobretot mantenir a ratlla a Cartier. A Hungria intentarem seguir pressionant a Feofanov que ara mateix és qui està segon”

En Joan també va tenir paraules d’agraïment per a l’equip Suzuki Ibèrica:

“Una vegada més l’equip ha estat a un gran nivell. Ha estat un ral·li molt dur per a tots, s’han hagut de prendre decisions importants en poc temps i la reacció sempre ha estat positiva. per tot, moltes gràcies!  Intentarem continuar lluitant per estar entre els millors”

Classificació Final ERC2:

  1. Pardo-Pérez (Suzuki Swift R4lly S), 2h31’46.7,
  2. Vinyes-Mercader (Suzuki Swift R4lly S) a 3’06”6
  3. Feofanov-Kokins (Suzuki Swift R4) a 710’31”4.

Classificació provisional de l’ERC2:

  1. Javier Pardo, 159 punts
  2. Dimitry Feofanov, 144 punts
  3. Joan Vinyes, 114 punts
  4. Polonsky Dariusz, 92 punts
  5. Victor Cartier, 84 p

Com bé comenta en Joan, la propera cita serà a Hungria, serà l’últim cap de setmana d’Octubre (dies del 22 al 24). A part de ser la tercera cita que es disputarà  sobre asfalt, Hongria serà ja penúltima cita del calendari de l’ERC 2021.

———

I això és tot, per a més notícies en l’àmbit de l’esport internacional, feu clic en aquest enllaç directe, o accediu des del menú superior del blog.

 

Info original i fotos: Fotoesport