, ,

Cardelús il·lusionat amb la tornada al Campionat del Món de Moto2

Xavi Cardelús està en plena preparació de la nova temporada mundialista, la qual començarà el cap de setmana del 10 de març a Qatar. Actualment el pilot de l’equip Fantic Racing està seguint un exhaustiu programa de treball per arribar en plena forma a l’inici d’una temporada que l’ha de consolidar a l’èlit mundial de la categoria.

En aquest context, recentment el pilot d’Andorra la Vella va fer una entrevista per parlar de com està anant aquest període de pretemporada. I és que enguany, a Moto 2, el repte és d’allò més important per al pilot de Fantic Racing.

Bones Xavi. Que tal aquest programa de treball que estàs seguint?

Dur i intens. El nivell de la preparació que estic fent de cara a la temporada és directament proporcional a la importància de la mateixa, així com del repte de consolidar-me com a pilot del Campionat del Món. Arribo per quedar-me i tinc molt clar que he de fer tot el que estigui a la meva mà per aprofitar la gran oportunitat que suposa per a mi estar tant en un equip oficial, com a l’elit de la categoria de Moto2

Lògicament, el nivell al que competeix l’andorrà exigeix molt més que preparació física. En aquest sentit el pilot afegia:

Al llarg de l’hivern estem treballant molt en diferents aspectes més enllà del físic, tot i que això també ho hem intensificat molt respecte a d’altres pretemporades. Recentment vaig estar a Lecce (Itàlia), en un centre d’alt rendiment per a pilots, treballant amb el meu company d’equip Aron Canet i amb d’altres pilots. No només ens vam centrar en el físic, sinó en altres aspectes importants com ara la nutrició.  D’altra banda, a l’espera que arribi el primer test de l’any, he rodat en alguns circuits amb la Yamaha R1 per no perdre l’hàbit del pilotatge i treballar amb una moto que pesa més que les de Moto2.

Parles de repte i de consolidació. Estar clar que aquesta por ser una temporada clau a la teva carrera esportiva.

Totalment. Crec que he acumulat l’experiència necessària per afrontar l’abordatge definitiu al Campionat del Món de Moto2. A més, compto amb un bon equip i mitjans. Estic molt mentalitzat per donar-ho tot. L’any 2019, en la meva anterior participació com a pilot permanent del campionat, encara no tenia encara tota l’experiència necessària. Per altra banda, la moto que pilotava no era tan competitiva com les Kalex. Competir-hi em va servir d’aprenentatge, però no podem tenir-ho com a referència.

Aquest any competiràs amb l’equip Fantic Racing, una estructura que compta amb el suport directe d’una marca de motos històrica.

Des del primer moment he pogut constatar que l’equip Fantic Racing compta amb una estructura i uns professionals d’alt nivell i també es nota que darrere hi ha una gran marca de motos. Tot està perfectament estructurat i programat i m’ha estat molt fàcil encaixar al grup, entendre les seves dinàmiques de treball i treure’n el màxim partit. Crec que això es començarà a constatar d’una manera més clara quan arribem als circuits!

Un altre suport important és el fet de tenir Arón Canet com a company?

Indubtablement, tenir l’Arón Canet com a company d’equip és també un fet molt positiu. Ja ens coneixíem de fa temps, però ara la nostra relació és molt més directa. Té una experiència espectacular. Ha estat a punt de ser Campió del Món de Moto3 en diverses ocasions i també a Moto2, on acumula 20 podis i aquest any torna a estar entre els candidats al títol. Per a mi és un luxe comptar amb ell al box. De fet, als diferents entrenaments i trobades que hem fet fins ara, no ha deixat de donar-me consells. A més, l’Arón té un caràcter molt obert i sincer i hem connectat amb molta rapidesa.

Amb tots aquests ingredients: equip, company, moment de forma i preparació i el convenciment de que aquesta és un gran oportunitat, quina projecció de resultats podem fer?

Concretar objectius en forma de resultats és sempre complicat i mai he estat partidari de fer-ho. A la categoria de Moto2 hi ha molta igualtat. Tothom va pràcticament amb la mateixa moto i estar a un segon o segon i mig de la pole pot significar baixar més enllà de la vintena posició. Indubtablement el nivell és molt alt i això fa més difícil fer una aproximació dels resultats que espero obtenir aquesta temporada 2024. No obstant, crec que estar a prop de la zona dels punts i sumar-ne un grapat fora el millor escenari

L’últim i únic entrenament que hem fet va ser a València un dia després del darrer gran premi de l’any passat i aleshores les sensacions ja van ser prou bones. El canvi de marca i de proveïdor dels pneumàtics de la categoria també serà un fet a tenir molt en compte i caldrà adaptar-se el més ràpid possible. En definitiva, si treballem amb ganes, intensitat i professionalitat, evolucionarem dia a dia i, més enllà de la posició, anirem creixent i consolidant-nos al Campionat del Món

———

Per a més notícies en l’àmbit de l’esport internacional de món del motor amb participació andorrana, feu clic en aquest enllaç directe. Si ho preferiu, també podeu accedir-hi des del menú superior del blog.