, , ,

M.L Automòbils fa un pas endavant cap a l’excel·lència i la qualitat

Recentment, en Miquel Leite, gerent de la botiga M.L Automòbils, especialitzada en la compra i venda de vehicles, fins fa poc situada a La Massana, va decidir donar un pas endavant molt important pel que fa al seu concepte de negoci.

És per això que fa uns dies vam apropar-nos a les noves instal·lacions per tal de coneixer-les i passar una estona mb ell.

Entre Escaldes i Encamp

Les noves instal·lacions es troben entre Escaldes-Engordany i Encamp, concretament a les noves naus Illes Bartra que hi ha a la carretera general 2 per la banda del riu, és a dir, de baixada direcció a Escaldes-Engordany. La nova botiga, fàcilment reconeixible per la retolació exterior, ocupa la primera nau que et trobes.

El cert és que el primer impacte visual al passar per davant de la botiga mentre pujes és molt fort, doncs es tracta d’una gran nau amb quasi tota la façana de vidre i amb els sostres molt alts. Al cap d’uns metres de passar-la, de seguida hi ha una rotonda per poder fer el canvi de sentit.

Ja de baixada, en un tres i no res ja estàs davant de la botiga. Tot el llarg de la façana disposa d’un carril privat on es pot aparcar. També hi ha algunes places més just al davant de la porta d’accés a la nau.

Un gran espai ple de llum natural

A l’entrar, la sensació de grandària, la lluminositat, així com l’altura dels sostres, fan que l’ambient sigui realment agradable. Sense cap dubte, és un concepte de botiga totalment nou respecte de la botiga de La Massana.

Tan bon punt vam entrar, de seguida vam veure sortir en Miquel dels despatxos que hi ha just al final de l’exposició.

Caram Miquel, la perspectiva de la botiga des de l’entrada et deixa ben sobtat. Un plaer visitar-te i ara que veiem “la criatura”, més encara. Val a dir que el canvi ha estat radical. Que t’ha motivat a fer-lo? Vull dir que feia temps que estàves a La Massana i tot d’una has fet aquest canvi de concepte de botiga, d’emplaçament i fins i tot diria que de perfil de vehicles. Al menys és el que em sembla veient el que tens exposat!

«Bones Marc. Certament hem fet un canvi important. Després de de 8 anys de feina a La Massana hem volgut fer un pas endavant com a empresa en el sentit més ampli de l’expressió. De compra-vendes hi ha molts i volíem evolucionar, fer un pas endavant a tots nivells: serveis, producte, tracte, instal·lacions… Com en tot, els negocis han de respondre a les necessitats dels seus clients. Volíem oferir-los una nova forma de fer les coses i les instal·lacions eren un dels aspectes més importants a l’hora de fer aquest pas envers un servei de qualitat premium»

Vista l’exposició que tinc al davant, està clar que a M.L Automòbils teniu un producte de molta qualitat. Ho dic perquè fins ara, també oferies tota mena de vehicles d’ocasió. Ho dic bé?

«Seguim fent tot el que hem fet fins ara, però sí que és cert que en aquesta nova etapa ens hem especialitzat en dues coses principalment. Per un costat, donada la forta demanda que tenim, hem reforçat i ampliat molt el servei de vehicles a la carta, ja siguin nous o d’ocasió. El client ens demana el que vol i li fem la gestió integral de principi a fi, és a dir, claus en mà.

Per altra banda, pel que fa a l’estoc de la botiga, siguin d’importació o nacionals, ens hem especialitzat en això mateix, vehicles seminous, de gerència o KM0, deixant una mica de costat els cotxes d’ocasió amb molts anys. Com veus en l’exposició, oferim cotxes de les principals marques i tots tenen molt poc quilometratge. N’hi ha que els importem dels proveïdors oficials amb els que treballem.  Lògicament també tenim vehicles del mercat nacional, normalment són represes fruit d’alguna operació. En qualsevol cas però, sempre mirem que siguin models de qualitat premium i que tinguin pocs quilòmetres»

Quan dius proveïdors de fora, et refereixes a Alemanya?

«A tota Europa, avui dia hi ha demanda de totes les marques, per això disposem d’una àmplia selecció de proveïdors amb els quals podem localitzar qualsevol vehicle que ens demani el client»

I a l’hora de reprendre el vehicle d’un client com a entrada?

«Bé. Si el vehicle està en condicions, cap problema. Si està en la línia del producte que toquem, mirem de comprar-li al client, això sí, prèviament cal fer un control de qualitat molt exhaustiu. La qüestió és tenir la seguretat que el cotxe estigui impecable per poder revendre’l amb garanties. De fet, cotxes en modalitat de pupilatge no acostumem a tenir cap. Sempre que podem el recomprem seguint el procés que t’acabo de comentar.

En qualsevol cas, no estem tancats a res i estudiem cada cas. Si hi ha un cotxe que no compleix amb els estàndarts que demanem, sempre ajudarem al client a vendre’l»

A part de la llum natural i del propi concepte de nau industrial, aquí hi ha molts metres. Quant fa la botiga?

«Entre la planta d’exposició i la inferior, uns 1000 metres quadrats. A part, hi ha tot l’espai exterior que rodeja la nau»

Planta inferior?

«Sí. Aquesta planta auxiliar ens permet poder tenir a l’exposició els vehicles que més volem destacar. Tot i que aquesta segona planta és on tenim la reserva de vehicles en estoc, veuràs que està igual de cuidada que la d’exposició, de manera que si cal, podem fer baixar el client per ensenyar-li el vehicle que li pugui interessar, si és que el tenim allà. De fet, com et dèia abans, el pas endavant a nivell d’empresa i de qualitat de servei, passa per moltes coses i una tan important com la pròpia exposició, és disposar d’un espai de reserva com aquest. La qüestió és que des del moment que el client entri per la porta, se senti còmode, identificat i confiat estigui on estigui de la botiga. Que tingui clar que està en un centre on se li donarà un servei a l’alçada del que espera»

No hi ha dubte que tens molt clar el rumb que vols seguir. Amb aquestes instal·lacions certament transmets amb escreix tot el que em comentes.

«Aquesta era la idea. Volíem crear una identitat clara i diferencial de la resta de professionals, que tot sigui dit, n’hi ha un munt i de molt bons. La qüestió és que el client ha de poder identificar-se amb el professional que millor li encaixi i que més confiança li doni. Al final, és tan simple com això!»

Ja que ho dius, més enllà dels concessionaris oficials, el sector dels professionals dedicats a la venda de vehicles ha crescut molt. Creus que n’hi ha masses?

«La diversitat sempre és bona. Força els professionals a treballar bé, a ser competitius i sobretot, a mirar de diferenciar-se de la resta. Al final cadascú cultiva la seva pròpia identitat i la nostra es aquesta que estàs coneixent avui»

Per acabar, una darrera pregunta, de fet quasi que obligada donada la situació global que estem vivint pel que fa a la manca de subministraments. A causa de la poca disponibilitat de cotxes nous, esteu treballant més?

«Suposo que sí. És inevitable que degut a la manca de vehicles nous, alguns clients optin per buscar quelcom seminou o de tipus gerència. Tot i que les configuracions no puguin ser tan precises com al concessionari, al menys podrà comprar-se un model molt proper al que voldria. En tot cas, a la llarga això tindrà la seva part negativa»

Que vols dir?

«Doncs que donat que els preus actuals de mercat estan per sobre del que haurien a causa de la situació general, quan el mercat torni a regularitzar-se i el client vulgui revendre el cotxe, hi haurà una depreciació inevitable fruit que els preus hauran tornat al nivell que els corresponia.

No és una situació fàcil, la veritat. Però bé, els clients saben que avui dia els preus són els que són, no només en cotxes, en qualsevol cosa. Tan de bo tot això passi el mes aviat possible»

Com molt bè dius, tan de bo tot torni a la normalitat, que fa uns quants anys que no sortim d’una que caiem en una de nova. En tot cas, també diuen que quan les coses pinten complicades, en lloc d’arronçar-se el que s’ha de fer és un pas endavant i positivitzar la situació. Amb la nova botiga M.L Automòbils, has fet un gran pas Miquel, així que permet que et torni a felicitar.

Gràcies per l’estona.

———

Si voleu accedir a d’altres reportatges, podeu fer-ho des de l’apartat que trobareu en el menú superior del blog, o directament des d’aquest enllaç.