,

Marc Font de l’equip EMC/Sport, al Top 10 de l’Armorikaine TT

L’equip EMC/Sport, amb els pilots de la Federació Motociclista d’Andorra (FMA), Marc Font i Maxime Emery entre els seus integrants, van completar l’Armorikine TT en una meritòria desena posició (5è de la categoria Elit), amb un total de 111 voltes.

Amb un centenar d’equips en la línia de sortida, la prova de la Bretanya francesa és una de les les proves de resistència tot terreny més exigents del calendari internacional.

Activitat frenètica

A partir de dijous (dia 25) l’activitat a les instal·lacions esportives de la localitat Pleyber Christ (Finisterre Nord), va ser frenètica amb tot el referent a les verificacions.

Divendres els pilots van tenir ocasió de fer el primer test. En aquesta jornada van completar dues mànegues d’entrenaments lliures de 2 hores cadascuna, la segona, nocturna.

A partir del dissabte a les 9.00 del matí, la maquinària de la competició ja no va d’anar treva. La jornada incloïa dues mànegues d’entrenaments, una lliure i l’oficial que determinaria l’ordre de sortida.

Inici complicat

Per a Marc Font i el seu equip -que amb 5’03”12 van marcar el 12é millor temps-  l’inici no va ser tan positiu com s’esperaven. Així ho va comentar el pilot de l’FMA:

“Des d’un principi vam constatar que seria una prova molt dura tant per els pilots com per a les mecàniques. A més, vam fondre dos pistons… En fi, no va ser la millor forma de començar”.

A partir de les 15.00 hores del mateix dissabte va iniciar-se la carrera (a l’estil de les 24 hores de Le Mans). Des del començament l’equip EMC va estar en tot moment rondant el Top10, però perdent temps respecte dels seus rivals directes.

Una penalització sentencia el resultat

Mancant tres hores per finalitzar, van arribar a situar-se en la 8a posició. Malauradament, no va  poder mantenir aquesta posició a causa d’una penalització de 2 voltes.

Al final, el pilot de l’FMA va acabar 10è.

Font va resumir d’aquesta manera les 24 hores viscudes per l’equip EMC/Sport:

“Després del succeït en els cronos vam iniciar la carrera de manera conservadora per intentar protegir la moto de la gran quantitat de pols. A part, més de la meitat de la carrera l’hem hagut de fer entre dos pilots, ja que dos dels nostres companys es van lesionar. Sens dubte ha estat molt dur.

Pel que fa a la penalització, Font ens aclarava que “hem volgut allargar una mica un relleu i ens hem quedat sense gasolina. Per arribar al box hem hagut de retallar part del circuit i això ha implicat una sanció de dues voltes”

Un pilot que està a totes!

A causa de la dificultat que suposa entrenar en camp obert, Marc Font aprofita totes les ocasions que se li plantegen per mantenir el ritme de competició i la forma física necessària per afrontar amb garanties les exigents proves dels calendaris del Hard-Enduro.

Durant la primera part de la temporada el pilot va participar en la Red Bull Erzbergrodeo. Aquesta prova està considerada com la carrera de motos offroad més famosa del món. En aquesta ocasió van ser 1800 els pilots que es van inscriure a la prova d’EIsenerz (Àustria).

A les finals d’Àustria i Itàlia

La prova va disputar-se del 16 al 19 de juny. Les dues primeres jornades els pilots han de competir  per les carreteres de la mina d’Erzberg amb l’objectiu de situar-se entre els 500 millors. En cas d’aconseguir-ho, l’endemà podran disputar l’anomenada Red Bull Hare Scramble. La Red Bull Hare Scramble va tenir lloc en un recorregut molt complicat de 35 km. Diem complicat perquè es un recorregut en el qual s’intercalen zones de roques, amb llargues escalades per trams forestals. Font va aconseguir superar el primer obstacle, situant-se en la 30a posició en l’enduro final.

La segona prova del mundial de Hard Enduro en la què va competir l’andorrà va ser a la Red Bull Abestone.  La prova va tenir lloc al juliol a la Toscana italiana. Durant la primera jornada l’obstacle a superar era un circuit de muntanya d’una hora de durada. Aquest recorregut l’havien de superar quatre cops, acabant-lo amb una prova extrema al final de cada volta.  Els cinquanta millors van poder completar el cap de setmana amb una Hard Enduro de tres hores de durada.

El pilot de l’FMA va tornar a estar entre els més ràpids en la primera jornada. En la gran final del dia  següent va ocupar una excel·lent 17a posició.

Concentrat en la recta final

Les darreres setmanes Marc Font ha aprofitat totes les oportunitats que se li han presentat per seguir   preparant-se de cara a la recta final dels meetings que li queden. En aquest sentit, a part de l’Armorikine TT, l’andorrà ha competit en els 2 dies de Trial d’Arinsal, en una carrera americana de La Bisbal d’Empordà i en una de resistència a Fontanals de Cerdanya. Val a dir que va guanyar tant a La Bisbal d’Empordà, com a Fontanals.

Aquest proper mes de setembre Font seguirà treballant per estar en les millors condicions de cara a les 24MX Hixpania Hard Enduro d’Aguilar de Campoo (Palència), última prova del mundial.

Marc Font i el seu equip també tenen la intenció de participar en les proves de la Copa d’Espanya.

———

Per a més notícies en l’àmbit de l’esport internacional de món del motor, feu clic en aquest enllaç directe. Si ho preferiu, també podeu accedir-hi des del menú superior del blog.

 

Font Original: Fotoesport / Fotos: ArtRacing