,

Vall i Lestang marxen del TrialGP de França amb diferent balanç

Toni Bou (Honda), amb el seu sisè triomf de la temporada, frega el 16è títol de campió del Món outdoor.

Gaudí Vall (Sherco) i Jordi Lestang (Montesa), ambdós pilots de l’FMA (Federació Motociclista d’Andorra), segueixen el seu procés d’aprenentatge en la seva primera temporada al Campionat del Món de Trial. Enguany el certamen disputava la seva penùltima prova, aquest cap de setmana a França.

Aquesta edició 2022 del  TrialGP de França incloïa un recorregut mixt amb zones artificials i naturals.

Els dos joves pilots van completar-lo de manera ben diferent. Mentre que Vall es mostrava satisfet amb la seva actuació, Lestang es mostrava descontent de la seva actuació.

Territori Bou!

En TrialGP, el líder sempre va ser Toni Bou (Honda), encara que al final de la primera volta semblava que Adam Raga (TRRS), Matteo Grattarola (Beta) i Gabriel Marcelli (Honda), podien arribar a plantar-li cara.
En la continuació però, el supercampió de l’especialitat va posar una “marxa” més i els seus rivals ja no van poder seguir-lo.

Canvi d’organitzador

Després de setmanes d’incertesa, va ser el Trial Club de la localitat de l’Occitània francesa qui va recollir el testimoni del Moto Club de Lourdais (Lourdes). I és que els de Lourdes es van veure obligats a renunciar a l’organització de la cita francesa per falta de pressupost.

12 zones en 3 quilòmetres

L’entitat de l’Occitània va dissenyar un recorregut molt compacte. Constava de 3 km al llargada en els quals van encabir les 12 zones habituals.

Bona part de les zones del recorregut estaven localitzades a la “platja” de les Acàcies, a un costat i a l’altre del riu Lot, entre els ponts De Valentré i el de Cahors.

Cal destacar que en la prova francesa del TrialGP no es va disputar la zona de qualificació. Els organitzadors es van acollir a l’opció que els ofereix el reglament per configurar l’ordre de sortida amb la provisional del mundial, però en ordre invers.

La sortida va fer-se des de l’aparcament de Chartreux de la localitat francesa.

Gaudí Vall

Vall, satisfet del cap de setmana

Gaudí Vall i Jordi Lestang van deixar Cahors amb sensacions molt diferents.

El pilot de Sherco va saber mantenir la seva regularitat i progressió en la prova francesa. En aquest sentit, un cop acabada la prova Vall ens comentava que “durant la jornada de dissabte (dia 27), després de completar amb bones sensacions l’entrenament, vam reconèixer les zones i la primera impressió va que serien complicades. Avui diumenge, a l’hora de la veritat, les dificultats m’han semblat més assequibles del que preveia.

Crec que ha estat un trial molt positiu per a mi , malgrat un parell d’errades que m’han costat 10 punts de penalització i per tant, algunes posicions en la classificació final”.

Lestang descontent, però positiu

Per a Lestang les coses van anar diferents, doncs al final no va poder completar la prova francesa com hauria volgut. El jove pilot ens va comentar que en el primer pas per les zones va tenir problemes mecànics. A part d’això, anava amb el temps molt just i això va fer que penalitzés més del compte.

En la segona volta la situació va millorar per a l’andorrà, però no suficientment com per marxar de la localitat francesa satisfet de la feina feta. Això sí, com en el cas de Vall, és conscient que cal seguir treballant, doncs com qui diu, són molt joves i ho tenen tot pel davant.

Certament això és així. Aquesta és la primera temporada en la què els dos joves pilots participen integrament al Campionat del Món de Trial, així que el més important és anar acumulant experiència i seguir desenvolupant-se com a pilots.

Jordi Lestang

Final a Ponte de Legno

El TrialGP arribarà al seu final el mes que ve. Serà entre els dies 16 i 18 de setembre en la localitat italiana de Ponte di Legno (Brescia). El recorregut que prepararan els organitzadors començarà al  Palazzetto dello Sport, situant les 12 zones al peu de la glacera Pisgana. Segons els organitzadors, aquest és un escenari ideal per als amants de la moto i de la naturalesa.

———

Per a més notícies en l’àmbit de l’esport internacional de món del motor, feu clic en aquest enllaç directe. Si ho preferiu, també podeu accedir-hi des del menú superior del blog.

 

Font original / Fotos: Fotoesport