,

Margot Llobera torna a situar Andorra al més alt del podi

La pilot andorrana Margot Llobera ha tornat a situar el Principat d’Andorra en l’esglaó més alt d’un podi, després d’endur-se els darrers dies del mes d’agost, concretament entre el 23 al 26, una treballada victòria en la que era la seva primera participació a l’Aveyronnaise Classique, una de les proves amb més prestigi del circuit d’enducross internacional.

La cursa, de tres dies de durada, va dur-se a terme pels desafiants terrenys de l’Aveyron, l’escenari perfecte perquè Llobera demostrés un cop més la seva habilitat i determinació com a pilot.

L’Aveyronnaise Classique és coneguda pel seu grau d’exigència i per l’emoció de totes i cadascuna de les seves etapes cronometrades, recorrent els majestuosos boscos i camps d’aquesta regió.

Debut espectacular

Margot Llobera va arrencar la competició amb un debut espectacular. Al llarg de tres etapes i un total de quasi 500 quilòmetres -tots ells molt exigents-  Llobera va demostrar la seva qualitat als comandaments de la KTM, la seva resistència i la seva capacitat d’adaptació que té davant de condicions canviants del terreny, per dures que siguin.

La primera etapa, amb un recorregut circular de 90 km i amb sortida i arribada a Salles-Curan, va presentar tres especials cronometrades que van posar a prova les habilitats de tots els participants. La pols, un company constant en aquesta cursa, va afegir una capa addicional de dificultat.

A la segona etapa, amb 220 km de distància entre Salles-Curan i Belmont sur Rance, els participants van enfrontar-se a cinc especials cronometrades. Durant l’enllaç, van tenir el privilegi de poder creuar l’icònic Viaducte de Millau.

Boscos tancats i molta pols

L’etapa va desenvolupar-se per senders estrets, entre de boscos humits, molt tupits, combinats amb zones amb  molta pols, és a dir, un escenari que afavoria no solament a la desorientació, sinó a patir un ensurt en qualsevol moment. En tot cas, tots sabem que per a Llobera l’orientació és un dels seus principals atributs com a pilot.

La tercera etapa, amb un recorregut de 160 km (entre Belmont sur Rance i Brasc), incloïa les tres especials cronometrades finals. Aquest cop els pilots van sortir en ordre invers, fet que va fer que Margot es trobés amb un terreny completament trencat pel pas dels pilot precedents

Les declaracions

Aquestes van ser les paraules respecte de tot el viscut: ”Estic realment emocionada i contenta amb el meu rendiment a l’Aveyronnaise Clàssica. Va ser una experiència increïble i desafiant des del principi. A mesura que avançaven les etapes vaig sentir que vaig anar de menys a més, guanyant confiança a cada tram i a cada especial. El terreny exigent i les condicions canviants van posar realment a prova les meves habilitats, però també em van permetre demostrar la meva adaptabilitat i determinació”

”El primer dia va ser una mica complicat, ja que havia de acostumar-me al terreny i ajustar el meu ritme. Però a mesura que avançàvem a la cursa, vaig començar a sentir-me més en sintonia amb la moto i amb la ruta. Les cronometrades em van donar l’oportunitat de mostrar la meva velocitat i enfocament.

Respecte de la victòria obtinguda, Llobera afegia que “guanyar en la que ha estat la meva primera participació a l’Aveyronnaise Clàssica, és un assoliment que m’omple d’orgull. Vull agrair al meu equip i a tots els que m’han recolzat en aquest viatge. Aquesta victòria és un reflex del dur treball i de la dedicació que hem posat en el meu entrenament i preparació.”

———

Per a més notícies en l’àmbit de l’esport internacional de món del motor amb participació andorrana, feu clic en aquest enllaç directe. Si ho preferiu, també podeu accedir-hi des del menú superior del blog.