,

Mercedes-Benz Classe C 300 e: primera presa de contacte

Cap a finals de desembre, just abans de les festes de Nadal, vam tenir l’oportunitat de veure en viu i en directe una unitat Mercedes-Benz C 300 e Estate amb l’acabat AMG. Aquest model familiar té un propulsor híbrid endollable que ara ofereix una interessant autonomia de més de 100 km en mode elèctric, la qual cosa compleix amb escreix amb el perfil d’ús diari de la majoria de famílies. De fet és l’híbrid endollable amb més autonomia del seu segment. 

Igual que ha crescut la seva autonomia elèctrica, també ho ha fet la seva grandària, especialment en longitud. Ara, mesura 6,5 cm més, arribant als 4,75 metres de longitud.

Una gran opció

El C 300 e amb la carrosseria familiar (Estate) està disponible des dels 57 mil euros. Si a més, inclou l’acabat AMG de la unitat que veieu en aquest reportatge, el preu arriba als  67.735 euros. Amb aquest lineal de preus tan competitius respecte a altres opcions del mercat, aquest híbrid de tall familiar i 313 CV de potència combinada, és una molt bona opció.

Interior súper tecnològic

Els interiors del C 300 e llueixen molt, sobretot per la configuració de les grans pantalles, la de davant del volant i sobretot la pantalla central inclinada. Més enllà d’això,tant en termes d’habitabilitat, espai, ergonomia i accessibilitat, el cotxe ja era excel·lent i pràcticament no varia respecte de la resta de la gamma C. Amb les pantalles, s’estrenen nous gràfics i un nou menú pel sistema multimèdia. Òbviament, tot el que fa referència a la informació i control del sistema de propulsió híbrid, també és exclusiu d’aquests propulsors endollables.

360 litres de maleter

També ha augmentat la capacitat disponible de maleter, doncs tot i cedir una mica de volum per a la bateria d’alta tensió que hi ha situada en els baixos, enguany assoleix 360 litres naturals de capacitat. També millora la superfície de càrrega, que ara es plana, doncs la nova bateria ocupa menys espai.

Al marge de la capacitat, destacar que el C 300 e permet abatre els suports posteriors en tres parts. Aquesta modularitat ofereix molta flexibilitat a l’hora d’adaptar l’espai al tipus de càrrega.

Acabarem la zona del maleter destacant que la unitat que ens van deixar a Automòbils Pyrénées incloïa obertura i tancament elèctric (opcional).

Bateria d’alta densitat energètica

Ja que hem esmentat la bateria d’alta tensió, hi entrarem breument. Enguany la bateria assoleix gairebé el doble de capacitat respecte a la de l’anterior Classe C PHEV, ocupant però, molt menys espai. Es tracta d’una bateria de 25,4 kWh.

Es pot recarregar en corrent altern a 11 kW, i en corrent continu a un màxim de 55 kW. Això sí, per a recàrregues de corrent continu s’ha d’incloure el sistema de càrrega específic que hi ha opcionalment. 

En un endoll convencional de corrent el cotxe trigarà unes 10 hores a carregar-se. En un de trifàsic d’11 kW, el temps necessari serà de només tres hores.

313 CV de potència combinada

El motor de gasolina és un dos litres, turbo i amb quatre cilindres. El seu lineal de potència està entre els 204 CV del C 300 e i els 252 CV del C 400 e.

El motor elèctric té en ambdós casos una potència de 129 CV. Està situat dins de la caixa del canvi 9G-Tronic de convertidor de par i té fins a nou marxes.

Gràcies en aquesta combinació, la potència combinada del C 300 e és de 313 CV. Gràcies en aquestes xifres el cotxe assoleix el 0 a 100 km/h en només 6,1 segons i marca una velocitat màxima de 245 km/h.

5 modes de conducció

El cotxe ofereix cinc modes de conducció: Hold Battery, Electric, Hybrid, Sport i Individual. Menys en mode Sport, la resta de modes permeten canviar la força del sistema de retenció regenerativa en quatre nivells. Això es fa des de les lleves que hi ha darrere del volant. En mode Sport les lleves actuen com un canvi seqüencial de marxes. 

4 nivells de retenció

Els quatre nivells de retenció són: D-, D, D+ i D Auto. La posició D- és la de més retenció. En aquest nivell els llums de fre s’encenen sols per alertar al conductor del darrere, atès que el cotxe perd velocitat bruscament quan s’aixeca el peu de l’accelerador. Cal dir que aquest sistema no és com els anomenats ‘d’un sol pedal’, ja que no arriben a parar del tot el cotxe (el sistema redueix la velocitat fins a uns 8 km/h).

El mode Electric, és el que més va cridar-nos l’atenció, sobretot donada l’autonomia anunciada per la marca. Aquest és el mode que s’activa per defecte en arrencar el cotxe.

Un elèctric, ràpid

El mode elèctric permet circular fins als 140 km/h, una velocitat prou alta a la què pocs endollables arriben, al menys sense fer arrencar el motor de combustió.

El pedal de l’accelerador incorpora un sistema gràcies al qual, si se sobrepassa un nivell de pressió a l’accelerar, el sistema entendrà que s’està exigint molta potència, per la qual cosa arrencarà el motor de combustió.

Hold Battery

Un element molt important quan parlem d’un cotxe amb bateries, el tenim en el mode Hold Battery. Aquest mode està pensat perquè el sistema mantingui la càrrega de la bateria a un determinat nivell, quelcom que inidirà molt positivament tant en el rendiment com en la vida útil de la bateria.

A diferència de l’anterior Classe C PHEV, que incloïa el mode Charge per  poder recarregar la bateria utilitzant el motor de combustió, en el nou Classe C 300 e, mitjançant el mode Individual es pot fer una configuració personal de com volem que funcionin els diferents sistemes. 

El que no està disponible amb l’acabat híbrid endollable és el sistema direccional de les rodes posteriors, quelcom que sí trobem en la resta d’acabats dièsel i gasolina.

De sèrie, el cotxe inclou els fars de tipus LED tant al davant com al darrere. Presenten un estil més esmolat i més estret que dóna al frontal un aspecte més modern. Això, més les preses d’aire inferior connectades 

Interiors elegants i esportius

Un cop a la cabina, més enllà de la pantalla gran reclinada del centre, sens dubte la gran protagonista del lloc de conducció, la qualitat de materials, les terminacions i els assemblatges són, com sempre, excel·lents, quelcom que en l’acabat AMG, amb tots detalls metàl·lics propis d’aquest acabat esportiu, encara és més espectacular. Finalment destacar que el volant presenta una forma més plana per la part inferior, emfatitzant aquest aire esportiu que en l’acabat AMG resulta tan suggerent.

El volant inclou uns botons tàctils (amb resposta hàptica) de color negre brillant en els radis horitzontals. Amb els de la dreta es controla el sistema d’infoentreteniment. Des de l’esquerra moltes funcions de la pantalla del quadre d’instruments, de 12,3 polzades, amb un gran ventall d’informació i la possibilitat de personalitzar el que més ens interessi.

Equipament

Qualsevol acabat del Mercedes Clase C compta de sèrie amb la doble pantalla. Per un costat la del quadre d’instruments de 12,3 polzades i per l’altre la central inclinada de 11,9 polzades. el cotxe inclou sistema per poder vincular ràpidament el mòbil, així com d’un punt de càrrega inalàmbric.

Més enllà de la gran dotació tecnològica -és tan amplia que millor que us l’expliquin al departament comercial d’Automòbils Pyrénées-  el cotxe inclou un complet paquet de sistemes d’ajuda a la conducció, amb elements com el control d’estabilitat, l’assistent de frenada d’emergència, paquet d’aparcament amb càmera de visió posterior, el control d’angle mort i l’assistent actiu de canvi de carril.

El climatitzador automàtic, la il·luminació interior amb LED o els seients davanters calefactats i amb suport lumbar, també són elements presents en aquest interessant familiar

Detalls AMG

Més enllà del kit exterior esportiu, el paquet AMG Line inclou elements com les llandes de 18 polzades, el tren de rodatge esportiu AMG, la direcció directa esportiva, frens amb discos de gran tamany a l’eix del davant, els vidres posteriors tintats, els pedals esportius, diferents cromats, les catifetes AMG, el sostre en negre, i un folrat del volant esportiu a base de cuir napa.

Si a més optem pel paquet Night, les barres longitudinals del sostre seran d’alumini polit, i tant els faldons, la graella i les carcasses dels retrovisors seran de color negre. Com veieu a les imatges, tot això li queda impressionant!

Resumint

Certament aquest és un gran familiar amb un look molt esportiu, ideal per a conductors que tot i les necessitats familiars, no volen deixar de gaudir d’uns interiors tan estimulants, com les pròpies prestacions que ofereixen els 313 CV del propulsor híbrid.

I això és tot, si voleu accedir a la versió estesa d’aquest article i l’album de fotos complet, entreu en el blog. En tot cas, pròximament farem la prova de conducció, vídeo inclòs, una de les novetats que us oferirem a partir d’aquest acabat d’estrenar 2023.

Automòbils Pyrénées

Si voleu completar aquesta informació, adreceu-vos a Automòbils Pyrénées, concessionari oficial Mercedes-Benz al Principat. Els trobareu a Prat de la Tresa s/n. Tel +376 880700

———

Si voleu accedir a d’altres novetats elèctriques o híbrides, podeu fer-ho des de la secció “Green Cars” del menú principal del blog, o directament des d’aquest enllaç