Europauto SA: primer taller a Andorra certificat Ecocert 100

Amb motiu d’haver rebut recentment el certificat al primer taller de pintura ecoeficient i sostenible d’Andorra, a mitjans del mes passat vam desplaçar-nos fins a la nova seu central d’Europauto a Santa Coloma, concretament a la zona de taller, per parlar amb Santi Ribes i el seu equip, així com amb els responsables de Glasurit.

Allà vam poder conèixer el com i el per què d’aquest important canvi al departament de pintura, un canvi que finalment els ha suposat rebre aquest preuat distintiu. I és que com en qualsevol altre ram, el de la pintura té molt a fer per mirar de ser compatible amb les imperatives necessitats mediambientals que tots hem de complir en favor del planeta.

Primer taller ecosostenible certificat

Aquest primer certificat com a taller ecoeficient i sostenible que ha rebut Europauto, quelcom que en l’apartat de la pintura és óbvi que és d’allò més important, va arribar de la mà de Glasurit, experts en l’elaboració de pintures de darrera generació per a vehicles.

És així que amb la implantació dels nous protocols i matèries primes de Glasurit, el departament de pintura d’Europauto ha fet un gran pas endavant en el procés de pintat, no solament en termes mediambientals, també en termes d’eficiència i estalvi, tant per la reducció de pintura residual, com també d’energia, simplificant i afavorint tots els procesos que envolten quelcom tan ‘normal’ com pintar un vehicle.

Sostenibilitat, eficiència i rendibilitat

Santi, pel que hem pogut veure, treballar amb la Sèrie 100 de Glasurit és sinònim d’eficiència ecològica, de rendiment i d’excelència en termes de resultats. Realment és tan així?

Treballar amb aquesta qualitat de pintures permet que el nostre departament de pintura pugui treballar més, millor i amb resultats d’una qualitat excepcional, el que ens permet ser encara més competitius. Si en això afegim que a nivell mediambiental, actualment som el taller més eficient i sostenible d’Andorra, la decisió estava clara. Després de veure els resultats que estem tenint, puc assegurar-te que estem molt contents d’haver-ho fet

“Pel seu domini del color, la sèrie 100 de Glasurit compleix amb tots els requisits i els estàndarts de reparació que exigim al nostre taller. Al mateix temps, a més d’aprofitar la pintura al màxim, el més important és que té un valor VOC mínim, és a dir, al pintar, l’excedent altament contaminant de compostos orgànics en estat gasós que es genera, és pràcticament nul. Això fa que aquesta sigui la pintura més sostenible del mercat en l’actualitat” – afegia el màxim responsable d’EuropAuto.

Pèrdua mínima de pintura

Tal i com ens comentava Lluís Vázquez, gestor de comptes de Glasurit a Andorra, “més enllà de la pròpia composició, gràcies a unes propietats de procés òptimes, aquestes pintures garanteixen una reducció important del temps necessari per pintar un vehicle, així com la quantitat necessària de pintura, reduint al mínim la que finalment es perd en el procés, majoritàriament en forma gasosa”.

Per tot això, tal i com completava Vázquez, “la gamma Glasurit Sèrie 100 permet als pintors d’Europauto aconseguir uns resultats molt eficients en termes pràctics i de resultats, sent tanmateix altament responsables social i ecològicament

El Sergio, el vostre pintor, mentre ens feia la demo a la cabina ens comentava que paral·lelament al que acabem d’esmentar, aquesta mena de pintura fa que el seu treball sigui més senzill, més ràpid i més efectiu que mai, des del mateix moment de la preparació del color, fins a la pròpia aplicació.

Sr. Vazquez, que fa que això sigui així ?

La cerca del color es un procés relativament ràpid amb la Glasurit RatioScan, que permet una identificació fàcil i precisa del color. A partir d’això, gràcies al dosatge exacte dels colors de fons, a la ràpida aplicació i a la gran capacitat de cobertura de la pintura, tot el procés és més ràpid. Des del moment de trobar el color exacte, fins a la seva aplicació. El resultat és senzillament molt més bo, és redueix el risc de possibles defectes i el temps necessari per assolir la feina és més curt, sempre però que tinguis l’experiència d’un pintor com el Sergio, que pintar, sigui un quadre o un vehicle, no deixa de ser un art.

Més i millor rendiment

Per altra banda, al tenir uns processos de reparació més senzills es redueix la complexitat executiva del taller. Treballar amb protocols i processos més curts, no solament permet estalviar temps i energia, –dos aspectes cabdals en qualsevol empresa– també permet augmentar la quantitat de peces a pintar durant la jornada laboral” – puntualitzava el responsable de Glasurit. 

El cert és que tot i que l’acaba de pintar davant nostre, el resultat, així sense saber-ne, és espectacular i és cert que quasi no s’ha enterbolit la cabina!

“El sistema tricapa d’alta eficiència que s’aplica és capdavanter al sector, per molt més que per la rapidesa a l’hora d’aplicar-lo, el propi processament i la capacitat d’evaporació de les poques partícules gasoses de pintura que queden a l’aire, també tenen molt a veure en el resultat del procés que acabes de veure”

Santi, la veritat és quan veníem, no sabíem massa a què veníem, mes enllà de la importància del certificat que heu guanyat, i més si aquest fa referència a la sostenibilitat i al mediambient.

Una presentació molt didàctica

La veritat és que un cop acabada la presentació, haig de dir que ha valgut molt la pena. Primer perquè és fàcil entendre la relació que hi ha entre mediambient i quelcom tan delicat com l’aplicació de pintures a nivell industrial. Però mes enllà de les explicacions, el fet d’haver pogut veure en primera persona quin és el procés i el que implica, ha estat molt didàctic i interessant.

Us felicito per dues coses. La primera és per les instal·lacions, que encara no les havia vist i el cert és que són espectaculars!  En segon lloc felicitar-vos per aquest gran pas que heu fet, a tú com a gerent d’Europauto i als responsables de Glasurit per aquesta excel·lent gamma de pintures amb la que a Europauto heu aconseguit aquest valuós certificat envers la sostenibilitat i l’ecoeficiència. 

———

Si voleu accedir a d’altres articles breus i reportatges, podeu fer-ho des de l’apartat del desplegable que trobareu al menú superior del blog, o directament des d’aquest enllaç