NISSAN IMQ: EXERCICI DE FUTUR DEL QASHQAI

El fet que el Nissan Qashqai s’hagi coronat com el Rei dels SUV compactes no és casualitat. Per si ja no ho recordeu, el Qashqai és el model a partir del qual va nèixer aquest segment que tanta demanda està tenint des de fa anys.

Des del seu naixement i per allò de ser el primer, el Qashqai s’ha mantingut no tan sols com el líder del segment, també com a referència estètica, mecànica i tecnològica

El Qashqai del futur

Fem aquest introducció perquè el Nissan conceptual que us presentem aquí, el Nissan IMQ, és el prototip conceptual, o millor dit, un dels prototips projectats per la marca, amb el qual deixen entreveure com podrien ser les línies del disseny de les futures generacions del Qashqai.

El nou IMQ presenta una configuarció híbrida. Estrena un nou sistema anomenat «e-Power». Aquest sistema està format per un motor convencional de gasolina i dos motors elèctrics (un en cada eix).

Treballant plegats s’obté una potència total combinada de 340 CV i 700 Nm de parell. La plataforma és de tracció integral a les quatre rodes.

Assistència màxima

Com a bon Nissan, -on també han estat dels pioners- l’IMQ equipa un sistema de conducció semiautònoma «ProPilot» capaç d’interpretar els senyals de trànsit. També de diagnosticar l’estat del trànsit, analitzar el paviment pel qual circula, interpretar mapes segons la fluïdesa del trànsit, controlar funcions com la velocitat, el control del carril, la distància entre vehicles del davant i del darrere i un seguit de accions més que en el seu conjunt s’apropen molt al concepte global del que serà la conducció autònoma.

Però com a bona proposta de futur, el que més crida l’atenció del IMQ és el seu disseny. Parlem d’una estructura geomètrica molt futurista i atrevida.

Està caracteritzat per unes nervadures laterals molt marcades que emfatitzen la línia mestre del conjunt. De fet, vist des del costat, ressalten d’allò més, juntament amb les llandes de 22 polzades.

Obertura inversa

Encara a nivell estètic, destacar el sistema d’obertura inversa de les portes. A part de no necessitar el típic pilar central, aquest sistema d’obertura fa que l’accés sigui molt més senzill i ample.

Ja dins de l’habitacle, trobem quatre places dividides per un considerable túnel de transmissió que separa ambdós costats en dues meitats simètriques.

En el lloc del pilot, predomina el quadre de comandaments totalment digital. Dins d’aquest, destaca la gran pantalla que fa les funcions de sistema d’infoentreteniment i de quadre d’instruments. Fa 84 centímetres.

Somiar és gratuït

Com en tots els models conceptuals que us presentem, l’IMQ de Nissan és això, un model conceptual. Per tant, les possibilitats que esdevingui una realitat són baixes. Això sí, inspirarà les futures remeses del Qashqai, començant ja per la quarta, que serà la propera en entrar.

Ara bé, tampoc espereu veure-hi els detalls més extrems que heu vist aquí.

Temps al temps. De moment, benvinguda serà la quarta generació del primer SUV compacte de la Història. La resta, de moment, és pura ciència-ficció.

 

Fotos: www.nissannews.com