,

SEGONA JORNADA DE TESTS DE CARDELÚS A PORTIMAO

La segona jornada d’entrenaments de Xavi Cardelús en el circuit de Portimao ha estat força positiva malgrat una caiguda que l’andorrà ha patit a mig matí.

Sense consequències

Afortunadament no ha tingut conseqüències físiques, però sí que ha deixat la Kalex força malmesa. Aquest fet ha obligat als seus mecànics a treballar de valent per per4metre que el pilot pogués tornar a la pista el més aviat possible. Tot i aquest incident, el balanç d’aquest segon dia de test a l’Algarve va ser bo.

Igualant registres

A les dues primeres sortides a pista, amb menys calor que diumenge, Cardelús va igualar ràpidament els seus millors registres. En aquest sentit l’andorrà va marcar un crono de 1’47.8.

La caiguda va arribar en la tercera sortida a pista i els seus efectes van notar-se  sobretot en les suspensions i en el basculant de la moto.

A la tarda 9 dècimes menys

Malgrat aquest contratemps i gràcies a l’esforç dels membres de l’equip Stylobike, Cardelús va poder tornar a pista a la tarda. El vent bufava amb més força, però tot i això va rebaixar en tres dècimes el registre matinal, és a dir, va rodar gairebé un segon més ràpid (9 dècimes) del que va fer-ho en la seva última visita al traçat de Portimao fa quatre anys.

Valoracions del pilot

Al final de la jornada Cardelús valorava positivament la jornada ja que “malgrat la caiguda, estic força content de com han anat les coses.  En les primeres sortides a pista ja he començat a rodar en els temps que havia fet ahir (diumenge) i a la tarda, després que els membres de l’equip fessin un treball excel·lent per refer la moto, he millorat els meus registres tot i el fort vent”

“He fet un 47.4 de volta ràpida, 9 dècimes més ràpid que la meva referència en aquest circuit”

Respecte del dos dies de tests en general, el pilot considerava que “aquests dos dies a Portimao han estat força positius. Hem definit bé la base de posada a punt de la moto de cara a la cursa, al mateix temps que he tornat a recuperar sensacions en un traçat on no havia rodat des de feia gairebé quatre anys”.

PRIMERA JORNADA

El circuit portuguès de Portimao ha estat l’escenari del primer dels dos dies del test que Xavi Cardelús i l’equip Stylobike estan duent a terme de cara a la represa de la competició, després de la llarga parada causada per la pandèmia. I és que Portimao és el circuit que acollirà la segona cita de la temporada del Moto2 European Championship. La cita tindrà lloc d’aquí a dues setmanes.

Primera presa de contacte

Aquesta primera presa de contacte amb un circuit -el qual no visitava feia anys i que és força complicat-  es va veure afectada durant la tarda pel fort vent i les altes temperatures,. Malgrat tot, la feina va resultar molt positiva, ja que la millor volta registrada per l’andorrà el va situar a poques dècimes del millor registre que tenia en aquest traçat.

En total va poder fer 5 tandes d’entrenaments d’una hora cadascuna, completant 78 voltes.

Cardelús satisfet per l’inici

El pilot de l’equip Stylobike estava força satisfet amb la feina feta ahir (diumenge 28) ha Portimao: “Tenint en compte, la calor, el vent que s’ha afegit a la tarda i que el circuit de Portimao és dels complicats per les seves constants pujades i baixades, ha estat una jornada poc fàcil. A més feia força temps que no havia pogut rodar aquí. Malgrat això el balanç de tot el que hem fet és molt bo”

”He començat amb una certa dificultat. En les primeres sessions m’he dedicat a tornar a fer-me amb el circuit. A mida que ha anat passant el dia, m’he sentit més a gust i hem pogut fixar una bona base de posada a punt de la Kalex. A partir d’això hem anat afinant els settings pensant en la cursa que disputarem aquí. Al final he pogut fer tandes llargues i la meva millor volta s’ha quedat a unes tres dècimes del millor registre que tenia en aquest circuit”.

Demà (avui dilluns 29) tindrem una segona jornada d’entrenaments amb la pista només per a nosaltres. Podrem seguir afinant i millorant de cara a la segona prova del Moto2 European Championship”