,

Resultats a mig gas per a Vall i Lestang al Trial de Bélgica

La localitat belga de Comblaint au Point va acollir aquest darrer diumenge (dia 21), el quart meeting del Campionat del Món de Trial, aquesta vegada, amb una sola prova vàlida per a l’esmentat certamen.

Gaudí Vall i Jordi Lestang, pilots representants de la Federació Motociclista d’Andorra (FMA), van disputar el meeting en la categoria Trial2.
Vall (Sherco) va assolir l’objectiu que s’havia proposat inicialment, mentre que Lestang (Montesa) va completar el traçat amb més dificultats de les previstes.

Quant a la lluita pel triomf en TrialGP, la categoria reina, l’emoció pel triomf va mantenir-se fins a la recta final de la prova entre Toni Bou (Honda) i Jaime Busto (Vertigo). Al final però, el bagatge i l’experiència del supercampió de l’especialitat van ser la clau que van decantar la balança al seu favor.

12 zones, algunes de gran dificultat.

Comblaint au Point va ser el centre neuràlgic de la cursa. Aquesta localitat belga està situada en la confluència dels rius Ourthe i Amblève, a 124 km de Brussel·les i a 172 km de Luxemburg.

Els organitzadors van ubicar en ple centre de la localitat el paddock d’aquest certamen del TrialGP belga.

Els camins i boscos que envolten Comblaint au Point van ser l’escenari en el què van dissenyar-se les 12 zones d’habilitat que els pilots havien de superar dues vegades. El traçat, exigent i molt tècnic, també incloïa zones molt relliscoses.

Gaudí Vall

Gaudí Vall acaba 24è

Vall va tenir un inici difícil, tot i que en la segona meitat de la primera volta va protagonitzar una bona recuperació. Va seguir en línia ascendent en el segon pas i va aconseguir el 24è lloc, una classificació que estava entre els seus objectius abans de començar. Així doncs, Vall va deixar Comblaint au Point molt content. Així ho comentava el pilot:

“Molt satisfet pel resultat assolit en un trial tan exigent com el belga. Amb tot, cal seguir treballant per anar progressant en cada cursa”

Lestang va acusar inaugurar el traçat

Lestang, el pilot de Montesa, va tenir més dificultats que el seu company, sobretot perquè li va tocar començar el recorregut. Aquest era el comentari que ens feia ja de retorn a Andorra:

“M’ha tocat començar i a més avui era un dia en què era molt difícil tot. Al començar el traçat tot estava molt “verge”, i la veritat no ha estat un bon dia. En la primera volta, malgrat engegar amb un “zero” després he fet molts “cincs”. En la segona volta he anat una mica millor. Últimament anem a la baixa i cal revertir aquesta situació. El pròxim cap de setmana a Cahors treballarem perquè tot surti millor.”

Next Stop: Cahors (Francia)

Com bé deixava entreveure Lestang, cal passar pàgina, doncs el pròxim cap de setmana (dies 27 i 28) es disputarà la següent cita del Campionat del Món de Trial. En concret, serà una doble jornada de competició a la localitat francesa de Cahors.