,

Un sensor acaba amb les opcions de Vinyes-Mercader al 53è Ral·li Ferrol

Joan Vinyes-Jordi Mercader (Suzuki Swift R4lly #2), es mostraven molt optimistes després de finalitzar la primera etapa del 53è Ral·li Ferrol en el Top5 de la classificació absoluta de la prova.

Després de passar per l’assistència, el Suzuki Swift R4lly S va quedar llest i a punt al parc tancat de les instal·lacions de A Malata, mentre els pilots anaven a recuperar forces per continuar competint la jornada següent.

Aquesta vegada però, el guió previst va volar pels aires en el mateix moment d’iniciar la segona etapa. Vinyes ens comenta així el succeït:

“És molt simple i molt dur alhora. El cotxe no va arrencar! En aquell moment es va acabar la nostra participació al Ferrol 2022. El motiu? Un sensor defectuós. Són coses de les carreres, cal passar pàgina i començar a preparar la propera cita.”

Un certamen que els anava molt bé

El cert és que fins que això va passar, tot els estava sortint molt bé. Un cop finalitzat el reconeixement del recorregut, els del Suzuki Swift R4lly #2 es mostraven amb molta confiança. Coneixien bé les cronometrades i tenien marge suficient per verificar les possibles variacions que hi hagués des de l’última ocasió en què van competir-hi, de manera que la confiança era màxima.

Tant al shakedown de divendres dia 18, com en la posterior disputa del tram de qualificació de l’especial de 3,170 km a Esmelle, tot va desenvolupar-se amb normalitat. Vinyes-Mercader van marcar un millor crono de 2’01”575, situant-se en la 5a posició absoluta de la prova.

Una bona etapa inicial

La primera jornada de competició (divendres) va tenir lloc per la zona de Monfero. Dos especials tradicionals del ral·li que cada temporada ofereixen sorpreses. En aquesta ocasió, Vinyes-Mercader, van ser molt regulars i sempre van estar entre els millors del ral·li. Van acabar la doble passada pel bucle de les dues cronometrades en cinquena posició, a 4” dels seus companys d’equip, Pardo-Perez.

Fins aquell moment la prova estava liderada pels equips més ràpids amb mecàniques R5.

Una vegada finalitzada aquesta primera etapa, Vinyes es mostrava molt satisfet de com havia transcorregut el dia. Tal i com comentava “hem anat tan de pressa com hem pogut i les coses ens han sortit com esperàvem. Teníem ganes de disputar un ral·li sense la pressió de pensar en els punts d’un campionat i aquí a Ferrol hem gaudit al màxim. Estic molt content. Esperem poder seguir demà en la mateixa línia.”- afegia.

Malauradament els desitjos de Vinyes es van veure truncats per un simple sensor. La peça defectuosa va acabar amb qualsevol opció de continuar competint en el que era el seu primer ral·li de la Copa d’Espanya (CERA) de l’especialitat 2022.

Propera cita a Astúries

El proper compromís previst en l’agenda de l’equip Suzuki Ibèrica és el 59è Ral·li Princesa d’Astúries – Ciutat d’Oviedo, prova vàlida per al European Ral·li Trophy i per el Supercampionat d’Espanya de Ral·lis (SCERA).

En la prova asturiana, Vinyes-Mercader tampoc tindran la pressió d’haver d’acumular punts per a un campionat, ja que no participen de manera habitual en els certàmens esmentats.

———

Per a més notícies en l’àmbit de l’esport internacional de món del motor, feu clic en aquest enllaç directe. Si ho preferiu, també podeu accedir-hi des del menú superior del blog.

 

Font original/fotos: Fotoesport