,

ŠKODA ENYAQ COUPÉ iV: electromobilitat i elegància en format cupè

  • ŠKODA afegeix a la gamma ENYAQ iV un nou cupè, així com la primera variant esportiva RS 100% elèctrica. Són els models de la nova gamma ŠKODA ENYAQ COUPÉ iV
  • Arribarà amb dos tipus de bateria, quatre nivells de potència i amb tracció posterior o total.
  • L’autonomia puja fins als 545 km d’autonomia i s’inclourà un sistema de càrrega ràpida.
  • El cotxe és més sostenible gràcies a l’ús de materials sostenibles i reciclats.
  • Sortiran a partir del proper mes de maig

Després de l’éxit de l’ENYAQ iV, els txecs han afegit aquest nou i elegant cupè a la gamma ENYAQ. Per si no fos prou, també han inclòs una variant RS esportiva, la primera 100% elèctrica.

Cupè, esportiu i molt versàtil

El fet que l’ŠKODA ENYAQ COUPÉ iV compta amb un indiscutible disseny esportiu, no treu que també pugui oferir l’amplitud interior, la versatilitat i la capacitat de maleter (570 litres) d’un cotxe amb capacitats de familiar. I és que gràcies a la seva naturalesa elèctrica, a la seva composició i a la seva llarga distància entre eixos, la plataforma MEB de Grup Volkswagen deixa pas a noves opcions pel que fa a proporcions i a disseny de carrosseria.

A més, atès que la bateria d’alt voltatge està incorporada en els baixos del cotxe, i que com a vehicle elèctric que és, el cotxe no porta túnel de transmissió, l’espai disponible per poder allotjar als passatgers dels seients posteriors, especialment al de la plaça central, és molt ampli.

Més emocional, més esportiu

El nou ŠKODA ENYAQ COUPÉ iV presenta un disseny encara més emotiu que la variant SUV.

Un tret molt característic del nou cupè -acabat RS inclòs- el tenim en la trajectòria que segueix la línia del sostre. A partir del pilar B, és a dir, on acaben els seients del davant, la línia del sostre s’inclina suaument cap a la part posterior fins fondre’s amb la porta gran del maleter, que acaba en una vora molt angulada. Aquesta definició del recorregut de la línia del sostre en caiguda contribueix molt en termes de disseny, modernitat i de caràcter esportiu.

545 km d’autonomia

En funció de la versió, el model pot arribar fins a 545 km d’autonomia (segons cicle WLTP), la qual cosa, més enllà dels desplaçaments de proximitat, també el converteix en un automòbil ideal per poder fer viatges llargs.

Les opcions del ENYAQ COUPÉ iV són molt àmplies: es pot triar entre dues grandàries de bateria, entre la tracció posterior o la integral i entre quatre nivells de potència que van des dels 132 fins els 220 kW de la variant RS.

Panoràmic amb vidre tintat

Les línies del cotxe s’accentuen més encara amb el sostre panoràmic de vidre tintat, el qual abasta tota la superfície del sostre fins a la luneta posterior. Val a dir que aquest és el sostre panoràmic de vidre més gran de tota la gamma ŠKODA. També és més fi que el sostre estàndard, per la qual cosa proporciona més espai damunt dels seients davanters. En ser tan gran, el sostre permet l’entrada de molta llum natural a l’interior, aportant una sensació de volum i d’espai espectacular.

Faci sol o nevi, el revestiment del sostre contribueix a que el clima dins de l’habitacle sigui agradable en tot moment.

Crystal Face

Igual que passa amb l’ENYAQ iV de tall SUV, les variants cupè també estan disponibles amb el Crystal Face (com a opció). Amb el Crystal Face les nervadures verticals de la graella ŠKODA estan il·luminades per 131 llums LED, mentre que una franja horitzontal lluminosa completa l’impressionant aspecte del cotxe. En el cas de l’acabat RS, el Crystal Face s’inclou de sèrie.

2 variants de tracció posterior

El nou cupè està disponible amb quatre nivells de rendiment. La gamma arrenca amb els 132 kW (180 CV) del ENYAQ COUPÉ iV 60 de tracció posterior. Aquest propulsor està equipat amb una bateria de 62 kWh. Tot seguit tenim l’ENYAQ COUPÉ iV 80. També és de tracció posterior, però la potència puja fins als 150 kW (204 CV). En aquest cas la bateria és de 82 kWh.

2 variants AWD

En tercer i quart lloc tenim l’ENYAQ COUPÉ iV 80x i l’ENYAQ COUPÉ RS iV. Indubtablement aquests seran els que més tirada tindran a casa nostra donat que al comptar amb un segon motor en l’eix davanter són de tracció integral.

També són els dos més potents. En aquest sentit, l’ENYAQ COUPÉ iV 80x arriba fins a 195 kW (265 CV), mentre que l’ENYAQ COUPÉ RS iV arriba als 220 kW (300 CV), amb un par màxim de 460 Nm.

Alguns detalls de l’RS

Entre els trets característics de l’acabat RS, cal destacar el rendiment de conducció dinàmic, la gran quantitat d’elements de disseny en color negre, el faldó de la part davantera, els faldons del color de la carrosseria dels laterals, el color exterior verd Mamba exclusiu (el que veieu en les imatges), la característica franja reflectora vermella que s’estén al llarg de la part posterior, i les llandes d’aliatge, que poden arribar a les 21 polzades.

L’ENYAQ COUPÉ RS iV puja de 0 a 100 en només 6,5 segons i aconsegueix una velocitat màxima de 180 km/h.

Fet aquest apunt de l’acabat RS, tornem a centrar-nos en la resta de detalls del model en general.

Major eficiència

Amb un coeficient d’abast de només 0,234, l’extraordinària aerodinàmica del nou cupè elèctric dels de Mlada Boleslav contribueix molt en l’eficiència global del cotxe. Aquesta baixa resistència aerodinàmica té un impacte significatiu en l’autonomia màxima del cotxe, que com hem dit, pot arribar fins a 496 km en el cas del ENYAQ COUPÉ iV 80x (WLTP).

Respecte de la capacitat de recàrrega, en una estació de CA de fins a 11 kW, el cotxe pot recarregar-se completament en sis o vuit hores. També es pot recarregar en estacions públiques de CC de recàrrega ràpida de fins a 125 kW.

Entre 35 i 38 minuts

Si tenim en compte que el ENYAQ 60 iV tipus SUV ara es podrà recarregar fins a un 80% en només 35 minuts, i que el Enyaq 80 iV ho aconsegueix en 38 (en estacions de  125 kW de potència), es pot deduir que al tenir les mateixes bateries, els nous acabats de tall cupè també necessitarà aquests temps.

Més enllà de ser un model de zero emissions, l’ŠKODA ENYAQ COUPÉ iV també ofereix costos de funcionament molt baixos. L’ecosistema ŠKODA iV i l’aplicació Powerpass donen accés als seus clients a una xarxa amb 260 mil punts de càrrega repartits per tota Europa, fent servir una única targeta. Ens consta que des de Motor Espai ŠKODA estan gestionant aquest tema de cara a Andorra.

Seleccions de Disseny

Igual que en altres models de la marca, l’interior de l’ENYAQ iV amb carrosseria  cupè també compta amb les anomenades Seleccions de Disseny, equivalents al que serien les tradicionals línies d’equipament que trobem en qualsevol altra marca.

Coordinades de manera integral, totes estan basades en entorns de vida moderns i funcionals. Sigui quin sigui el nivell de selecció escollit, totes utilitzen materials naturals, ecològics, així com processos sostenibles.

La clara estructura de les opcions disponibles, que inclou deu paquets temàtics i diferents opcions individuals, facilita significativament la configuració del cotxe. Per exemple, la Selecció de Disseny “Loft” (la configuració més bàsica), moderna, sòbria i molt familiar, presenta una combinació basada en tons grisos i negres molt atemporal.

Materials ecològics i reciclats

Respecte al que acabem d’apuntar sobre els materials emprats, val a dir que són molts els materials ecològics o reciclats que s’han utilitzat, sobretot a l’interior del cotxe. Per exemple, les fundes dels seients estan fetes amb un 40% de llana verge natural (amb el segell de qualitat de la Woolmark Company) i amb un 60% de polièster i fan servir ampolles PET reciclades.

Un altre exemple el tenim en una altra de les tapisseries disponibles, concretament la de cuir de color conyac. Aquesta tapisseria està adobada mitjançant un procés ecològic i sostenible que utilitza extractes de full d’olivera, en lloc d’utilitzar productes químics. 

En tot cas, si voleu conèixer els detalls exactes de totes les Seleccions de Disseny disponibles, i atès que a partir del pròxim mes de maig ja s’haurà iniciat la comercialització del cotxe, ja podeu adreçar-vos al departament comercial de Motor Espai ŠKODA.

Molt equipat de sèrie

Al marge de les Seleccions de Disseny, sabem que entre els elements d’equipament de sèrie s’inclou tant la pantalla central de infoentreteniment de 13 polzades, com el Digital Cockpit de 5,3 polzades. Aquest últim pot complementar-se opcionalment amb un sistema de projecció d’informació Head-up display i amb la realitat augmentada.

Destacar que des de la plataforma multimèdia es pot accedir a múltiples serveis digitals en línia. Quant al tema de sincronització amb els telèfons mòbils, el cotxe inclou l’última generació de sincronització sense fils d’Android Auto i Apple CarPlay. Perr suposat, el cotxe també compta amb una base de recàrrega de mòbils per inducció.

D’altra banda, seguint l’estela dels models ja coneguts de la marca, el cotxe arribarà amb una àmplia llista de sistemes d’assistència a la conducció. Entre ells hi ha: control de creuer adaptatiu, assistent de carril adaptatiu, assistent d’embussos de trànsit, assistent lateral amb alerta de trànsit posterior i un assistent frontal amb protecció predictiva de vianants i ciclistes.

Els fars que el cotxe inclou de sèrie són de tipus Full LED. Opcionalment o en funció del nivell de l’acabat triat, poden ser els Matrix Full LED. En la part posterior també portà de sèrie pilots amb tecnologia LED.

Motor Espai ŠKODA

I això és tot. Quan ens avisin des de Motor Espai ŠKODA per poder fer la prova de conducció, farem un segon reportatge, aquesta vegada amb tot luxe de detalls. Mentrestant, si voleu contactar amb l’equip comercial de Motor espai ŠKoda per saber quina és la programació prevista, telefoneu-los al 890000, o acosteu-vos al concessionari de l’Av. d’Enclar, 50 de Santa Coloma. 

———

Per a més reportatges o avançaments de novetats, dirigiu-vos al menú superior del blog, allà trobareu els diferents accessos a cada secció. Si ho preferiu, també podeu accedir directament des d’aquest enllaç.

ŠKODA ENYAQ COUPÉ RS iV (Fotos: ŠKODA)

ŠKODA ENYAQ COUPÉ iV (Fotos: ŠKODA)