,

SKODA KODIAQ: ELS TXECS ENTREN AMB FORÇA EN EL SEGMENT DELS SUV 

Amb l’arribada del nou Kodiaq, Skoda continua avançant en el seu objectiu d’obrirse a nous mercats i segments fins ara inèdits en la marca, per arribar a un nou segment de clients que fins ara no contemplaven. El cert és que aquesta nova proposta de la marca arriba oferint un important seguit d’arguments de sèrie molt atractius, ja sigui gràcies al seu disseny, a la modularitat que suposa poder disposar de set places o a les solucions que ofereix la seva filosofia “Simply Clever”, que ofereix moltes opcions a bord.

Tot aixó, juntament a les diferents mecàniques, que poden arribar a oferir potències de fins a 190 CV, però també a la tracció 4×4 automàtica o al nou canvi automàtic DSG de set velocitats, donen lloc en aquest nou SUV. I és que ja en el propi disseny del nou Kodiaq es resumeix a la perfecció el bo i millor d’aquesta forma d’entendre com ha de ser un cotxe d’aquesta naturalesa segons els txecs.

En aquest sentit, ja des del frontal queden clares les intencions de disseny de tot el conjunt, destacant d’aquesta part l’àmplia graella de radiador flanquejada pels dobles fars allargats.

Lateralment s’aprecia la llarga distància entre eixos, que en combinació amb els grans passos de roda, lleugerament angulats, és defineix la línia d’estil de tot el cotxe .

Una de les grans virtuts del nou Kodiaq la trobem en l’espai interior. És gairebé 38 mm més llarg que un Octavia, però ofereix un espai interior superior a la mitjana dels seus competidors.

Skoda aposta per la qualitat de materials i per un disseny que,  donant continuïtat a la imatge exterior de que us parlàvem, destaca per la precisió i claredat en tots els sentits.

Les places davanteres disposen d’opcions tan interessants com ara els seients calefactats, ventilats i ajustables electrònicament, incloent una funció de memòria.

Al darrere, la versatilitat és la nota dominant.  Amb unes places que es poden plegar en una proporció de 60:40, és poden moure longitudinalment uns 18 cm. Aquestes places també disposen d’una funció d’ajustament individual en cada respatller.

El Kodiaq disposa d’una tercera filera (opcional) que el converteix en el primer model amb aquesta geometria i amb set places.

Entre altres elements i conceptes, destaca la protecció de portes mitjançant molles, un sistema de comunicació interna del cotxe o els recolzacaps de descans.

L’equipament inclou diversos sistemes d’assistència activa i passiva, com l’ assistent de remolc, un sistema de visió perifèrica dotat amb càmeres que inclouen una vista virtual de dalt a baix anomenat «Area View», el ««Front Assistance» amb fre d’emergència per ciutat, el control de creuer adaptatiu o l’anomenat «Driver Alert» destinat a detectar el més mínim senyal de cansament del conductor.

 

El cert és que la gamma de sistemes d’assistència al conductor presents en totes les variants del Kodiaq, suposen un punt i a part dins d’aquest competitiu segment tan demandat, Als sistemes abans mencionats, cal afegir d’altres com el «Blind Spot Detect» que adverteix de la presència de vehicles en el punt cec  i el «Rear Traffic Alert» que monitoritza el trànsit dels laterals i del darrere.

En quant a connectivitat, les solucions que proposa el nou Kodiaq, denominades «Skoda Connect», s’encarreguen de proporcionar tota la informació bàsica i d’entreteniment. A més de les funcions habituals, permeten estar en línia de manera permanent.  També hi ha la funció de trucada d’emergència en cas d’accident i una App específica per al sistema «Skoda Connect» abans comentat. Aquesta App fa molt fácil accedir a un seguit de serveis addicionals que ofereix la marca.

Respecte de les motoritzacions, les opcions del nou Kodiaq estan formades, al menys de moment, per cinc opcions entre dièsel i gasolina. En dièsel hi ha dos motors TDI i en gasolina tres del conegut  motor TSI.

En gasoil hi ha un bloc de dos litres amb dues opcions de potència que van dels  de 150 als 190 CV. En gasolina, hi ha un motor 1.4 TSI, amb variants de 125 i 150 CV.

El mes d’octubre està previst un nou motor 2.0 TSI de 180cv.

En funció del motor, la caixa de canvis pot ser manual de 6 velocitats o automàtica DSG de 6 o 7 marxes.

El sistema de tracció total que està basat en un embragatge multidisc electrònic que només està disponible per algunes variants de motor.  Aquest sistema es basa en un embragatge multidisc electrònic dotat d’una unitat de control que calcularà constantment el parell ideal per a l’eix posterior.

Hi ha un  selector amb quatre opcions de conducció: « Normal», « Eco», « Sport» i  « Individual», arribant fins a cinc en els models 4×4, ja que aquests inclouen una cinquena posició específica per conduir sobre neu o gel

Apuntar que, amb motiu del recentment clausurat Motorshow de Ginebra, Skoda va aprofitar per fer l’estrena mundial del Kodiaq Sportline. Allà els txecs van presentar aquesta nova variant que estarà disponible en mes d’octubre amb dos motors de gasolina (1.4 TSI  i 2.0 TSI) i dos en dièsel (2.0 TDI ).

Aquest acabat sortirà el proper mes d’octubre amb un equipament marcadamente esportiu. En parlarem quan estigui proper el seu lliurament.

Ja per acabar, dir-vos que la capacitat de càrrega és un altre punt fort d’aquest nou SUV en totes les variants.  Pot transportar objectes de fins a 2,8 metres i els seu volum natural de càrrega és de 720 litres, ampliables fins a poc més de 2.000 litres amb els seients abatuts.

Opcionalment, l’accés al maleter pot ser d’accionament elèctric i es pot obrir i tancar només amb el moviment del peu o per mitjà d’un botó específic.

Informeu-vos en a Motor Espai Skoda. Av. d’Enclar, 50, AD500 Santa Coloma, Andorra. Tel:+376 890 000