,

Tony Cachafeiro inicia el Campionat d’Espanya com a líder indiscutible

CEK 2024.- La primera carrera del Campionat d’Espanya de kàrting, prova disputada a Campillos (Màlaga), va saldar-se aquest cap de setmana del 20 i 21 d’abril a favor de Tony Cachafeiro, amb una victòria i un segon lloc a la primera i segona cursa respectivament.

Recital d’avançaments

Cal destacar que la victòria a la primera cursa va arribar després d’una altra actuació memorable de l’andorrà, en la qual, com és habitual en ell, va protagonitzar una remuntada meteòrica de nou posicions.

Com queda dit, a la segona cursa malaguenya el del Principat d’Andorra va acabar al segon lloc després que Hugo Fuentesel el fes fora del traçat en una acció ‘discutible’, quan tot just quedaven escassos metres per arribar a la línia de meta. I és que fins aquell moment l’andorrà també va estar liderant la cursa.

Sigui com sigui els resultats obtinguts a Campillos situen Cachafeiro com a líder de la general de la categoria ‘Mini’, de manera que l’inici del campionat ha estat excel·lent.  I és que amb aquesta darrera victòria Cachafeiro suma ja la seva cinquena victòria en els últims quatre mesos, després de les dues victòries internacionals de LeCont Trophy i Hivern Karting i les dues de les regionals al Campionat de la Comunitat Valenciana i al Campionat Andalús.

Classificacions amb problemes

Cal destacar que la victòria d’aquest cap de setmana va arribar després d’un dissabte prou  complicat per a Cachafeiro.

En les rondes per aa les classificacions de cara a la primera cursa l’andorrà només va poder aconseguir la 10a posició a causa d’uns problemes mecànics que van minvar les prestacions del seu kart. Afortunadament, Àngel Aviñó, el mecànic de Cachafeiro, va treballar intensament en el problema fins aconseguir solucionar-lo.

Així doncs, a primera hora del matí del diumenge, Tony Cachafeiro va poder sortir al circuit de Campillos amb el kart en perfectes condicions.

Cachafeiro = espectacle.

Un cop més,tot i sortir desè, la victòria del jove pilot a la primera cursa va arribar acompanyada d’una remuntada incontestable en la què va avançar fins a nou pilots.

Per acabar, Cachafeiro va culminar la seva exhibició de pilotatge amb una magistral defensa de la primera posició davant dels continus intents d’avançament de Rubén Pérez. El cert és que no va ser una última volta gens fàcil, però al final l’andorrà va saber protegir amb autoritat la posició fins creuar la línia de meta, això sí, a tan sols 10 mil·lèsimes de Pérez.

Així doncs, primer i segon lloc en aquest primer assalt al CEK per a Tony Cachafeiro.

Declaracions del pilot

Ha estat increïble i estic molt content. Dissabte vam marxar del circuit amb ràbia perquè sabíem que sense el problema mecànic hauríem pogut estar molt més amunt”.

Afortunadament per als interessos de l’andorrà, el seu mecànic, va treballar de valent per tenir el kart a punt per a la carrera. En aquest sentit, Cachafeiro va voler “donar les gràcies a MDC Racing, el meu equip, i al meu mecànic, Àngel Aviñó, per solucionar el problema i permetre’m aconseguir la victòria i el segon lloc”.

Respecte a les curses, el pilot afegia que “la primera cursa va ser brutal, tant per la remuntada com per la gran lluita del final. A la segona cursa vam aconseguir aguantar bé la posició fins a l’última corba, que va ser al límit. Molt content per els dos trofeus i per ser líder provisional en ‘Mini’. Ara a descansar uns dies i a per més”.

Per a més notícies en l’àmbit de l’esport internacional de món del motor amb participació andorrana, feu clic en aquest enllaç directe. Si ho preferiu, també podeu accedir-hi des del menú superior del blog.