, ,

Tot i un Granada 2023 complicat, Vinyes-Mercader mantenen opcions obertes

Joan Vinyes – Jordi Mercader, pilots del Hyundai Rally2 – Team Rallycar, van acabar aquest passat cap de setmana en la 8a posició el Ral·li ciutat de Granada, tot i les moltes variables que van tenir en contra.

Vinyes-Mercader, poc confiats a l’inici, van començar el meeting amb una penalització de 10”, seguida d’una punxada al primer pas pel tram C. Tots aquests fets van marcar les diferències al final de la prova respecte dels seus rivals directes de cara a la classificació provisional de la Copa de Espanya de Ral·lis de Terra.    

Objectiu incomplert, però satisfet

A Granada Vinyes s’havia marcat com a objectiu superar als rivals directes a la provisional del CERT, sobretot a Vidales, l’únic que el superava en punts nets abans de la cita andalusa. Malgrat que no va aconseguir el seu objectiu, en termes generals Vinyes se sentia satisfet del desenllaç del ral·li: Em quedo amb la part positiva del cap de setmana. A les especials que hem desenvolupat amb normalitat hem estat a poques dècimes, ja fos per darrere o per davant dels nostres rivals. Ha estat una lluita molt forta entre els pilots que estem a un nivell molt semblant

Respecte a les incidències alienes a ells, al menys directament, l’andorrà comentava que “factors en ocasions inapreciables són els que determinen les diferències a favor o en contra. Quan es produeixen penalitzacions, punxades o altres adversitats de més importància, les coses canvien. Una mica de sort sempre ajuda”.

Clima incert i molta igualtat

Semblava que l’ambient de tardor seria el que regnaria al llarg del meeting granadí durant la disputa de la que era la penúltima prova del CERT.

La nit prèvia a la disputa del shakedown va ploure, però no com per evitar la volatilitat de la pols al llarg dels 3 quilòmetres on es disputava la prova.

Per a Vinyes-Mercader l’objectiu era l’habitual a les passades de test (un màxim de vuit), és a dir, trobar la millor resposta del Hyundai Rally2 i en el tram de qualificació aconseguir estar entre els millors per evitar sortir a les primeres posicions durant la jornada següent.

Des del 8è lloc

A les quatre passades de prova que van completar, els pilots del Team Rallycar van marcar un millor crono de 2’06”061 a l’última passada, mentre que al tram de qualificació van situar-se en al vuitè lloc, després de parar el crono en un temps de 2’03”925.

Una vegada superada la primera jornada de ral·li de l’Automòbil Club Granada 2001, Vinyes es mostrava conforme amb el resultat, encara que va voler fer esment de la igualtat que hi havia als cronos:Per tres dècimes ens hem situat a l’octava posició. Estic convençut que les diferències mínimes seran la nota predominant. Veurem com resisteixen el pas dels cotxes les cronometrades”

Inici complicat

La igualtat exhibida al shakedown va trencar-se en detriment de Vinyes-Mercader a la primera especial del ral·li. I és que a causa d’un lleu avançament de posició a la sortida, lel d’Andorra la Vella va rebre una penalització de 10” (segons el crono es va avançar 1 mil·lèsima). Conseqüentment, la pèrdua de 5” al crono de l’especial respecte dels seus rivals van trastocar el pla previst dels del Team Rallycar.

A la continuació de les etapes matinals va tornar la normalitat entre Alonso, Vidales, Gómez i Vinyes, separats per unes dècimes a favor o en contra, a les tres cronometrades que completaven les seccions matinals.

El pilot de Hyundai-Andorra comentava d’aquesta manera les incidències inicials al Granada 2023:Respecte a la penalització, poc a dir. Potser la solució és ser una mica menys intuïtiu a la sortida. Pel que fa a les diferències al crono, sí que és cert que no vaig començar amb bon feeling. Per sort, va ser un lapsus momentani i al següent tram ja em vaig trobar còmode i amb bon ritme”.

Punxada al tram C

Malauradament per als interessos de Vinyes-Mercader, una punxada a l’inici del segon bucle va acabar d’allunyar-los definitivament de Vidales i Gómez. Va ser al primer pas pel tram C, quan la burxada els va fer perdre un temps irrecuperable. Una vegada superat el problema, va recuperar-se la igualtat entre Vinyes i els seus rivals directes.

“Sens dubte el ritme que portàvem era excel·lent, quedava mig ral·li per disputar i tot era possible. Va ser a falta de 5 km per a l’arribada de l’especial quan ens vam adonar que havíem punxat. Com quedava poc per finalitzar el tram vam decidir no parar a canviar la roda ja que el temps perdut hagués estat més important. També és cert que a causa d’això, el primer pas per l’especial D el vam haver de fer arriscant el mínim possible. Sense roda de recanvi una altra punxada hauria estat fatal”.

El Ral·li de Pozoblanco de mitjans de novembre dictarà l’ordre final de la majoria de les classificacions que estan en joc, tant de la Copa de Espanya de Ral·lis de Terra, com de les copes monomarca que es disputen paral·lelament al CERT.

Per a més notícies en l’àmbit de l’esport internacional de món del motor amb participació andorrana, feu clic en aquest enllaç directe. Si ho preferiu, també podeu accedir-hi des del menú superior del blog.

 

Info original/fotos: Fotoesport