,

Tot i un incident, Gerard de la Casa va endur-se la segona posició a Viloria

Viloria – O Barco de Valdeorras, localitat situada al nord-oest de la província d’Ourense, va ser el nucli central de la 5a Pujada a Valdeorras. La prova, organitzada per l’escuderia que porta el mateix nom, va estrenar-se aquesta temporada al calendari del Campionat d’Espanya de Muntanya (CEM).

Bebut complicat

Gerard de la Casa (Ford Fiesta WRX – Baporo Motorsport) va tenir un debut complicat a la prova gallega a causa d’un cop contra una tanca de seguretat, en el transcurs de la primera carrera del diumenge.

Afortunadament, l’excel·lent feina feta pel equip van ser cabdals per poder reparar el cop sofert i permetre que De la Casa pogués participar a la pujada final.  De fet, al final l’andorrà va acabar a la 2a posició de la seva categoria.

Una vegada conclosa la cerimònia de lliurament de trofeus, l’andorrà ens va fer aquest comentari respecte de l’incident: “Hem tingut sort. L’aparença del cop que va rebre el Ford no va tenir les conseqüències que pensàvem inicialment, és a dir, cap problema greu a la mecànica. Per això, al final vam poder sortir a la pujada final, la qual era vital per a nosaltres per poder continuar sumant punts de cara a la provisional del campionat”.

Ourense a 40º

Els termòmetres a la província gallega van fregar els 40° durant tot el cap de setmana, un fet que va suposar una dificultat afegida per a tothom, públic, corredors i mecàniques.

A la Pujada a Valdeorras, Gerard va completar la primera jornada en 2’’49”346, és a dir, a només 2” del seu gran rival, el català Jordi Gaig. Per tant, De la Casa. tenia moltes opcions de poder lluitar pel triomf.

Diumenge, amb unes temperatures igualment altes, va arribar l’incident amb la tanca. Afortunadament, després del ràpid i eficient treball dels tècnics de Baporo Motorsport, el Campió d’Espanya 2022 de l’especialitat tornava a estar llest per seguir competint. Dit i fet! De la Casa, satisfet de la gran feina feta pel seu equip va sortir a per totes, completant una molt bona pujada amb la que va assegurar-se la segona posició de la categoria 1. Aquest lloc va tenir un valor molt més important donat que tot just unes hores abans, De la Casa no sabia si podria seguir competint i al final no solament va poder, sinó que va acabar en aquesta excel·lent posició!

49 Subida a Chantada

Una vegada finalitzada la Pujada a Valdeorras, el pilot ens comentava que la de Valdeorras és una pujada que m’ha agradat molt. Des de la part inicial i fins a la “paella” a esquerres (revolt del Muro) és més tècnica, mentre que la part final és molt més ràpida. Cal esmentar que a la part alta de la pujada vam assolir els 220 km/h“.

Al CEM-AutoHebdo 2023 encara li queda un compromís abans de les vacances. Serà a mitjans de juliol (dies 15 i 16) quan Gerard de la Casa i el seu equip, Baporo Motorsport, tornaran a Galícia per disputar 49 Subida a Chantada.