,

Tony Cachafeiro compleix amb el previst i guanya el CEK de Motorland

CEK 2023.- El jove pilot Tony Cachafeiro ha brillat com ningú aquest cap de setmana al circuit de Motorland Aragó a l’endur-se la victòria a la primera carrera i acabar segon a la segona, en la que ha estat la tercera cita del Campionat d’Espanya de Kàrting.

Aquests resultats col·loquen a l’andorrà a la 5a posició del campionat, a 34 punts del primer lloc de la seva categoria, quan encara falta una prova per disputar-se.

És així que el pilot del Principat ha tancat de manera espectacular un cap de setmana en el què des de bon inici ja va demostrar el bon ritme que portava, quan va disputar els entrenaments lliures de divendres. A més, tal i com vam comentar a la nota de premsa del passat dimecres, dia 21,  Cachafeiro ve registrant molt bons cronos.

Un cop a Motorland, l’andorrà va deixar ràpidament molt clares les intencions a l’establir el sisè millor temps als acumulats i ser el més ràpid al segon sector. De fet, Cachafeiro va marcar els millors temps als dos primers sectors.

Al final, ja en l’últim revolt, l’andorrà no va poder acabar la seva volta a causa de l’impacte que va rebre d’un pilot.

Cachafeiro alçant el puny de la victòria

De pronòstics a realitat

Al marge de tot, l’excel·lent rendiment que va tenir els dies previs a la cursa feien intuir que aquest seria, tal i com finalment ha estat, un cap de setmana en el què l’andorrà brillaria molt al circuit aragonès.

Arribat dissabte, Cachafeiro va tornar a fer gala de dues virtuts que té molt marcades: capacitat de pilotar i capacitat d’estar pel que s’ha d’estar, sigui quina sigui la situació o el problema. És així que dissabte l’andorrà va deixar de banda el viscut divendres i va sortir, com sempre fa, a per totes, pilotant amb intel·ligència i amb la màxima agressivitat possible, però assegurant cada volta que feia a les dues mànigues classificatòries. El resultat de tot plegat va traduir-se en una remuntada de fins a vuit posicions, regalant als presents un recital al volant molt poc habitual en pilots de la seva edat.

En acabar, de cara a diumenge l’andorrà i el seu equip havien deixat molt clar que posarien les coses molt difícils l’endemà i a fe de Deu que així ha estat!

Els d’MDC, incontestables!

Més enllà del recital de pilotatge que ha tornat a regalar als presents, l’andorrà ha demostrat novament la seva capacitat de gestió d’una carrera que no era fàcil, tot comandant avançament rere avançament el tarannà d’ambdues curses. I és que a la primera carrera, sortint des de l’11 lloc ha acabat guanyant, després de protagonitzar no solament deu grans adelantaments, també guanyant una gran lluita final amb Nuvola Morales, company seu a l’equip MDC Racing.

A la segona carrera l’andorrà ha creuat la línia de meta en la segona posició, a tot just unes mil·lèsimes d’un primer lloc que finalment s’ha endut Morales.

Amb aquests dos resultats, primer i segon, Tony Cachafeiro ha signat un espectacular cap de setmana, confirmant el que ja no es cap secret, tenir un gran talent pilotant i una gran capacitat de progressió.

El jove Cachafeiro al primer lloc del podi

Round final a Zuera

Segons estableix el reglament del CEK, per poder establir els punts de cada pilot al final del campionat, del total s’esborra el pitjor resultat que hagin fet. Precisament per això, Tony Cachafeiro és un ferm candidat de cara a guanyar el Campionat d’Espanya de Kàrting de la categoria ‘Mini’. En tot cas, tot i tenir l’aritmètica esportiva molt a favor, caldrà esperar que arribi la darrera cursa de Zuera. La prova tindrà lloc entre el 29 de setembre i l’1 d’octubre!

———

Per a més notícies en l’àmbit de l’esport internacional de món del motor amb participació andorrana, feu clic en aquest enllaç directe. Si ho preferiu, també podeu accedir-hi des del menú superior del blog.