,

Un fort xoc frontal deixa fora de carrera a Joan Vinyes a Zandvoort

Joan Vinyes no va poder celebrar el seu sant com volia fer-ho al circuit de Zandvoort, als Països Baixos. Quan només havien transcorregut 20’ de la primera carrera del meeting, el pilot de Baporo Motorsport no va poder evitar xocar frontalment contra un rival que va quedar-se mig creuat a la pista.

Vinyes, segon cotxe per la dreta, en plena cursa

Sense conseqüències greus

Malauradament per als interessos de l’andorrà i el seu equip, el cop va fer impossible qualsevol intent de reparar el cotxe de cara a la segona carrera d’avui diumenge (25 de juny).  Afortunadament però, tot i l’espectacularitat de l’impacte, no va tenir conseqüències físiques per a cap dels pilots i això és sense cap dubte el més important!

Després de passar les corresponents revisions mèdiques, Vinyes ens relatava com va anar:  “Estava en plena lluita per la tercera posició del podi, quan en apartar-se lleugerament el rival que tenia enganxat al davant, de sobte va aparèixer un pilot que s’havia sortit de la pista i que de retruc va quedar-se mig creuat en plena trajectòria del circuit i mirant en sentit contrari. No vaig tenir temps de res i l’impacte frontal va ser inevitable”.

Impossible reparar

Després d’abandonar la zona de l’accident pel seu propi peu i un cop el metge el va autoritzar a tornar després de fer-li la revisió mèdica, Vinyes va constatar que la seva participació a Zandvoort s’havia acabat en el mateix moment de l’impacte. I és que el cotxe havia patit danys impossibles d’afrontar en només unes hores.

“En veure el Porsche, era evident que la mecànica estava molt tocada i que ja no podriém seguir l’endemà”

Pel que fa a ell, tot i que afortunadament el metge no va trobar-li res d’important, estava clar que un impacte frontal d’aquesta magnitud li passaria una bona factura al cap de poques hores, un cop l’adrenalina tornés a nivells normals. En aquest sentit, Vinyes ens comentava que “per experiència tenia clar que després d’un toc en el què en dècimes de segon baixes de 120 km/h a 0, el dolor muscular l’endemà seria important i així ha acabat sent”.

Un inici prometedor

Val a dir que fins el moment de l’incident tot s’havia desenvolupat segons el guió previst, incloso alguns canvis  produïts per alguns incidents a la pista.

Als entrenaments lliures el millor crono de l’andorrà (1’40”299), va quedar-se a 1” del millor temps de l’any passat. Vinyes però, tenia clar el motiu: “En aquesta edició es feia una única mànega d’1 hora. Si no hi ha incidents, això no és un inconvenient, però aquesta vegada, una bandera vermella a 15’ del final va fer que es donés per finalitzada la sèrie i en el nostre cas ens vam quedar sense poder provar, al menys en condicions, els reglatges amb pneumàtics nous”.

En tot cas, durant els entrenaments oficials va quedar reflectida la millora de Vinyes a Zandvoort. El pilot va parar el crono en 1’38”896, a 4 dècimes del seu predecessor directe, el britànic Aaron Mason. Amb un temps de 1’37”330, Nador Sacha, el líder, va ser el més ràpid.

Segons Vinyes era evident que “amb una graella molt nombrosa (fins a 31 pilots) i amb diferències mínimes entre la majoria, la carrera serà molt complicada”  -Vist el tarannà de la cursa, Vinyes ho va encertar de ple.

Next Stop: Assen

Després de Zandvoort, toca gaudir d’unes merescudes vacances, al menys fins el proper mes d’agost, quan de l’11 al 13 arribarà la propera cita del certamen, en aquest cas, al mític circuit d’Assen.

———

Per a més notícies en l’àmbit de l’esport internacional de món del motor amb participació andorrana, feu clic en aquest enllaç directe. Si ho preferiu, també podeu accedir-hi des del menú superior del blog.

 

Info original/fotos: Fotoesport