VALL BANC I LOGIC DRIVE APOSTEN PER LA CONDUCCIÓ SEGURA

Vall Banc i Logic Drive, l’escola de conducció Ordino-Arcalís, han signat recentment un acord de col·laboració per impulsar a nivell social la seguretat al volant, L’objectiu del qual és que els conductors rebin el màxim d’informació, teòrica i pràctica, per resoldre eficientment tots els imprevistos que es poden produir al volant, sobretot en condicions d’hivern. Uns coneixement que, donada la climatologia del nostre país durant l’hivern, tothom hauria de tenir.

Aquesta nova proposta patrocinada per Vall Banc, està orientada per a tot tipus de persones, des dels que vulguin iniciar-se fins als que vulguin millorar les seves habilitats al conduir en carreteres amb gel i/o neu. En aquest sentit, s’ofereixen fins a tres cursos: Principiants, Esportiu i Avançat.

En els tres cursos es donen les indicacions precises i necessàries per poder superar amb la màxima seguretat les moltes situacions delicades que poden donar-se en condicions hivernals.

Tota la part pràctica es fa amb els Ford KA+ de l’escola i sempre s’està supervisat per un instructor que rodarà amb nosaltres de copilot.

Una altra possibilitat que s’ofereix a l’escola són els cursos de previsió de riscos, que tot i estar orientats per a les empreses, també poden fer-se individualment.

En aquest cas, la informació teòrica és més àmplia -d’uns 40 minuts- i va acompanyada d’un seguit imatges molt gràfiques del que pot donar-se en cas de no seguir els consells rebuts durant la formació.

Un dels molts punts en el qual es posa especial atenció i que a nosaltres ens va cridar molt l’atenció, és la forma que amb que s’ha de seure al volant, un detall al qual la majoria no li donem la importància que realment té i que és la causa de moltes lesions en cas d’accident. Doncs com aixó, moltes coses!

I és que com dèiem al començament, l’objectiu de tot plegat és el de potenciar la seguretat vial el màxim possible, ja que una bona base per conduir sobre gel i neu és del tot imprescindible en un país de neu com el nostre, però també per quan haguem de desplaçar-nos a d’altres països.

En poques paraules “la seguretat per sobre de tot”.

El cert és que per a Vall Banc, aquest patrocini va més enllà d’una simple activitat d’oci o d’un atractiu turístic, és un reforç molt important en la pròpia estructura social del país.

NIL SOLANS PARLA DEL SEU FUTUR IMMEDIAT A ORDINO–ARCALÍS

Per altra banda, Nil Solans, doble campió del món de ral·lis 2017 (WRC3 i JWRC) i el reconegut periodista esportiu Josep Viaplana, es van citar a l’Escola de conducció d’Ordino-Arcalís per repassar l’agenda esportiva del pilot de cara a la propera temporada.

Durant l’estada de Solans a les instal·lacions de Logic Drive, va tenir ocasió de conèixer de primera mà els diferents obstacles que es proposen en els cursos, tot rodant pel circuit al volant d’un dels cotxes de l’escola.

El pilot va valorar molt positivament el fet que s’imparteixin cursos de conducció sobre neu en un país com ara Andorra, on la neu i el gel són elements habituals.

Esmentar també que la passada setmana van passar per la pista gelada de Logic Drive, diversos pilots amateurs que disputaran el Ral·li de Montecarlo Històrics, i que van voler tenir una primera presa de contacte sobre gel i neu abans d’enfrontar-se als trams cronometrats del mític ral·li francès. Al final van acabar molts satisfets de l’estada, ja que a més d’aquest tast previ, van poder comprovar que tot està a punt en els seus Porsche.

EL FUTUR DELS RAL·LIS DE FRANÇA I UNA COMITIVA D’AGÈNCIES FRANCESES TAMBÉ VA PASSAR PER LÒGIC DRIVE

Pilots que a mitjà termini hauran de prendre el relleu de Sebastien Ogier, el Campió del Món de Ral·lis 2017, van passar recentment per les instal·lacions de Logic Drive per millorar les tècniques necessàries per pilotar amb seguretat en aquests elements.

L’equip format pels pilots Romain Masselin, Mathieu Franceschi, Adrien Formaux, Jean Baptiste Franceschi i Pierre Louis Loubet, tots ells del team júnior francès de ral·lis 2018, competiran, entre d’altres, al Campionat de França.

És per aixó que entre les diverses activitats programades durant la seva visita a Andorra, les promeses de futur dels ral·lis a França no van dubtar a incloure en el seu atapaït calendari, un matí de preparació a Ordino-Arcalís.

En acabar, els dirigents de l’FFSA, molt satisfets amb l’experiència, van deixar la porta oberta a tornar més endavant i completar millor la formació dels seus pilots.

Per altra banda, des d’Andorra Turisme també van desplaçar fins a les instal·lacions de l’escola els representants d’una sèrie d’agències de viatges franceses, que van venir al país per conèixer les diferents possibilitats lúdiques que s’ofereixen i que enguany inclouen aquests cursos de seguretat al volant.

Així doncs, i de la mateixa forma que van organitzar-ho amb els pilots de l’FFSA, però lògicament a un altre nivell, l’equip dels de Lògic Drive va rebre la comitiva per presentar-los la seva proposta de conducció. Primer visitant les instal·lacions i després d’una ràpida formació teòrica, posant en pràctica tot el que previament els van ensenyar.

Un per un els participants van anar experimentant les diferents situacions que es poden viure al volant en condicions de neu i gel: marxar de costat, fer diferents derrapatges o frenades fortes imprevistes sobre gel.

Al final, absoluta satisfacció tant entre els monitors com entre els alumnes.

Altres participants que han fet els cursos Lògic Drive durant aquest primer mes de gener van ser part dels treballadors de la Mútua d’Andorra (MUTUAND) així com els directius del Moto Club Sabadell, amb Jaume Marco, el seu president, al capdavant o els de Coches.net, que van venir a testar tres autèntics esportius d’altíssima gamma sota la tutela i consells d’en Marcel, que s’ha tornat, com poder comprovar amb la feina feta aquests primers 100 dies frec a frec amb el seu pare, en tot un referent en matèria de conducció, sigui amb neu, gel o com calgui! La nostra enhorabona a tots dos!

I és que la seguretat al volant és molt important!

Siguis conductor novell, experimentat o fins i tot expert, una bona preparació mai està de més, especialment quan parlem de neu i de gel.   A que espereu per fer-ne un?