,

SUBARU XV: ARRIBA LA NOVA GENERACIÓ

En aquesta edició de març us presentem una de les dues novetats més esperades dels de Subaru, el nou XV, un model que arriba amb la nova plataforma global de la marca i que de fet s’estrena en aquest model. Aixó, juntament a la tecnologia d’avantguarda tan pròpia de la marca, no només fan d’aquest nou SUV un model molt confortable, també molt prestacional i segur.

Hem dit dues novetats perquè juntament a l’XV, acaba de sortir la nova generació de l’Impreza. D’aquest però en parlarem més endavant.

Més enllà de la nova plataforma, el Subaru XV també inclou molts sistemes nous. De fet, destaca per molts fronts diferents, tots amb una nota molt alta: com a bon SUV, destaca la tracció total permanent «Symmetrical AWD». En termes de fiabilitat la palma se l’endú el motor bòxer. Finalment, com atributs qualitatius afegits, destacar les moltes noves tecnologies de que disposa, com ara sistemes com el «EyeSight», «X-Mode» o el sistema «Active Torque Vectoring».

Tot plegat permet que el Subaru XV sigui un SUV perfecte per a tot, carretera, ciutat i pistes sense asfaltar. En aquest darrer escenari és realment molt efectiu, tot i no disposar de la clàssica carrosseria que esperaríem trobar en un tot terreny.

En quant a mides, l’XV 2018 fa 4.465 mm de llarg, (15 milímetres més que la versió anterior), té una distància entre eixos 30 mm més gran, doncs passa dels 2.635 mm als 2.665, i les vies davantera i posterior arriben augmentades en 25 i 30 mm respectivament, el que ha permés poder incloure més espai per als ocupats i per el maleter, que enguany arriba als 385 litres de càrrega natural.

L’ XV de Subaru arriba amb tres nivells d’acabat i amb dues motoritzacions de gasolina. Les dues corresponen a un motor de 4 cilindres i amb una configuració de tipus bòxer longitudinal. Tots dos disposen de sistema Auto Stop-Start.

El primer és un 1.6 de 114 CV i el segon un 2.0 de 156. Els dos van units al canvi de variador continu «CVT Lineartronic», que a més de ser més lleuger, també és més eficient en la gestió del canvi, sobretot davant de situacions de necessitat de potència, donat que el motor no puja immediatament al règim de potència màxima, sinó que va guanyant-la progressivament.

En el cas del motor de dos litres, té set posicions prefixades i el canvi inclou lleves al volant, mentre que l’1.6 només inclou la palanca automàtica habitual de canvi (sense lleves).

En aquest cas és de sis marxes en lloc de set. Aquest motor 1.6 es pot combinar amb els tres nivells d’acabat: «Premium GPS», i «Luxury», mentre que el motor superior només està disponible en l’acabat «Exclusive».

En qualsevol cas, ja des de l’acabat «Premium GPS», el més accessible, l’XV ofereix de sèrie un equipament molt complert, amb sistemes com ara l’ajuda a la conducció «EyeSight», un sistema de control dinàmic o «VDC», «Active Torque Vectoring», selector «X-Mode» amb control de descens, clima automàtic amb filtre antipols, set coixins de seguretat –inclòs el de genoll per al conductor–, seients davanters amb calefacció, sistema d’informació i entreteniment compatible amb «Apple Car Play» i «Android Auto», connexió Bluetooth, reconeixement de veu «Siri Eyes Free», control de creuer adaptatiu, fre de mà elèctric amb ajuda a l’arrencada en pujades, volant multifunció amb comandaments de control d’àudio, sensors de llums, sensors de pluja, connectors USB i auxiliars i un complet i visual ordinador de bord. I tot aixó de sèrie des del model més bàsic!

Si pujem un esgraó més, es a dir, a l’acabat «Luxury», , a tot l’esmentat cal afegir-hi la càmera de visió posterior, els fars davanters i posteriors de tipus LED (amb funció adaptativa els davanters), els retrovisors elèctrics plegables, les finestretes posteriors tintades, les barres de sostre, uns pedals d’alumini, el volant i la palanca de canvi folrats en cuir amb costures en fil taronja, miralls de cortesia per al conductor i acompanyant, recolza braços posterior, clima dual amb filtre antipols amb ajustament per veu, una pantalla central de 8 polzades amb equip d’àudio integrat i 6 altaveus, el nou sistema d’informació i entreteniment «Subaru Starlink», un doble port USB i display multifunció amb pantalla LCD de 6,3 polzades.

L’acabat «Exclusive», afegeix a tot l’esmentat, un sistema de detecció posterior de vehicles , sistema d’angle mort «SRVD», assistent de llum «HBA», clau d’accés intel·ligent amb botó d’arrencada i accés mitjançant codi PIN, sostre solar elèctric i els seients de cuir amb el seient del conductor ajustable elèctricament en vuit posicions i amb memòria.

Ja per acabar, i per si no en teniu prou, destacar que les versions 2.0 inclouen unes llandes d’aliatge de 18 polzades i el canvi seqüencial «Lineartronic» amb lleves al volant.

Informeu-vos-en i soliciteu una prova a Toyota Motors, concessionari oficial de la marca al Principat. Els trobareu a l’Av. Fiter i Rossell, 4. Escaldes Engordany. Telèfon de contacte: 814481

Fotos: subaru.com