Vinyes despedeix el Campionat d’Espanya de Ral·lis en el RallyShow de Madrid

Aquest cap de setmana (dies 11 i 12 de desembre) va tenir lloc al Circuit del Jarama-RACE, el RallyShow de Madrid 2021, cita a partir de la qual s’ha donat per finalitzat el Súper Campionat d’Espanya de Ral·lis (SCER).

Prova oberta

Amb una estructura molt diferent a l’habitual en un ral·li, la prova obligava a participar als pilots que volguessin mantenir la posició en la classificació provisional de l’SCER. A més, també s’hi podien inscriure equips i pilots no inscrits en l’esmentat campionat. Aquest va ser el cas de l’equip Suzuki Ibèrica Motorsport, que va prendre la decisió d’acomiadar la temporada en l’escenari madrileny.

Així doncs, Javier Pardo i Joan Vinyes -en aquesta ocasió canviant de copilot en cada sortida a pista-   van pilotar per última vegada els seus respectius Swift R4lly R aquesta temporada.

Complicat superar els R5

En la disputa del traçat en sentit nord (2 voltes), Vinyes, que duia a Jordi Mercader com a copi, no va estar massa encertat. Amb tot però, va aconseguir situar-se en la 7a posició, només superat pels R5  de la categoria Rally2.

En la disputa del segon escratx, a una única volta i en sentit sud, l’andorrà es va trobar més còmode amb el traçat, tot i que novament, superar als R5 en un recorregut tan curt va ser missió impossible.

Juan Lopez Frade, copilot d’excepció

En els vuitens de final (primera eliminatòria disputada), Vinyes va sortir amb el màxim responsable de Suzuki Ibèrica, el Sr. Juan Lopez Frade sentat a la seva dreta. Aquí van ser superats pel potent Hyundai i20 de Surhayen Pernia.

Quedar eliminat lluitant contra un R5 era una de les possibilitats lògiques del guió. Malgrat tot, a Joan -competitiu com sempre-  li hagués agradat allargar una mica més la seva participació en el  RallyShow madrileny, però no va poder ser.