,

Les Crèdit Andorrà GSeries presenten una edició 2021 amb moltes novetats

Ahir va tenir lloc la presentació de la nova edició de les Crèdit Andorrà GSeries 2021. L’event va dur-se terme en dos escenaris completament diferents: per una banda les instal·lacions Crédit Andorrà, i per l’altra el Circuit Andorra, on es va poder veure pilotar a Nani Roma i Nando Jubany les noves mecàniques del GIAND i del Renault Clio Rally5.

Un cop a les instal·lacions de Crèdit Andorrà, Àlex Bercianos, responsable de l’organització de les curses i director del Circuit Andorra-Pas de la Casa, Joan Ramon Mas, director de comunicació corporativa, màrqueting i nous canals de Crèdit Andorrà, Luis Ramos, responsable de Michelin Motorsport per a Espanya i Josep M. Ferrer Trías, responsable d’Alpine Racing, van ser les persones que van participar en la presentació d’aquesta nova edició 2021.

Un any més, Crèdit Andorrà!

La roda de premsa va iniciar-se amb la intervenció del Sr. Joan Ramon Mas. L’executiu de l’entitat bancària va voler destacar que ”per a nosaltres és una gran satisfacció formar part un any més d’aquesta competició. Aquest és un esdeveniment directament relacionat amb el sector de la neu, un dels motors estratègics del país. A més, les Crèdit Andorrà GSeries posicionen Andorra en el mapa de les competicions internacionals d’alt nivell”

Moltes novetats!

Per la seva banda, Àlex Bercianos va iniciar la seva intervenció expressant la seva satisfacció per les novetats que presentarà la present edició.

“Per primera vegada totes les categories portaran neumàtics Michelin. D’aquesta manera s’evitarà la controvèrsia que existia en les categories d’SBS i de motos, en les quals l’elecció dels pneumàtics era lliure”.

Clio Ice Trophy

Una altra novetat rellevant serà la presencia d’un trofeu monomarca en la categoria de dues rodes motrius. Tal com explicava Bercianos,  “la categoria 2RM té una gran acceptació per part dels pilots. Aquest detall va cridar l’atenció dels responsables d’Alpine Racing, que no van dubtar a mostrar el seu interès per posar en marxa el CLIO ICE TROPHY amb els seus vehicles Clio Rally5.  És així que finalment vam acordar que un nombre de places de la categoria 2RM quedaria reservada per als Rally5 de la marca francesa, posant així en marxa el CLIO ICE TROPHY“.

4 meetings entre gener i febrer

Respecte de l’estructura general de les Crèdit Andorrà GSeries, Bercianos va comentar que tant el format com els meetings, no presenten canvis significatius. En aquest sentit el director del circuit va comentar que “seguirem amb el format de 4 meetings que es disputaran entre el 8 de gener i -si tot va bé- el 5 de febrer”.

Concretament les dates previstes són:

  1. G1, dissabte 8 de gener
  2. G2, dissabte, 15 de gener
  3. G3, dissabte, 29 de gener
  4. G4, dissabte, 5 de febrer

Com habitualment, entre la G2 i la G3 hi ha una setmana de descans.

El 13 de febrer és la data reservada per si alguns dels meetings anteriors no es poden disputar.

De les 16 a les 23h

Respecte dels horaris, Bercianos comentava que “la previsió és que totes les proves es disputin entre les 16.00 i les 23.00 hores. A partir de les 12.00  es realitzaran les verificacions administratives i tècniques.

Respecte a la difusión, Bercianos va comentar que “els membres del comitè organitzador no s’obliden de potenciar la repercussió d’un campionat que cada any té més adeptes. Sens dubte, cuidem les instal·lacions al màxim perquè tant els pilots que vénen a competir, ho facin en les millors condicions, però també perquè la imatge que es transmeti pels diferents mitjans de comunicació sigui immillorable”.

Pendents del pùblic

Tot i que ara per ara la presencia d’aficionats a la pista és una opció que no es pot assegurar, Bercianos i el seu equip estan treballant amb diferents alternatives per poder acostar el públic a la pista. Aquest era el seu comentari:

“No hi ha dubte que cal ser prudents i que hem d’estar molt atents a les recomanacions del Ministeri de Salut.  No obstant això, volem estar preparats en el cas que finalment autoritzin la presència d’espectadors en el circuit. De ser així tindrem dues zones preparades: una al final de la parabòlica i una altra en el revolt d’entrada en la recta de meta”.

Banc de proves per a Michelin

El tercer torn de paraula va ser per a Luis Ramos. Ramos va voler expressar el seu optimisme per l’acord signat amb els organitzadors: “Cada any molts pilots amb els que tenim acords, ens comentaven les excel·lències de les instal·lacions del Circuit Andorra com a banc de proves dels nostres pneumàtics. Estic segur que l’acord assolit serà beneficiós per a totes dues parts”. 

Moltes demandes per la Clio Ice Trophy

Va tancar la ronda d’intervencions el Sr. Josep M. Ferrer Trías. El responsable d’Alpine Racing va mostrar-se satisfet de l’acceptació que ha tingut el nou trofeu entre els pilots:

“Les expectatives que teníem respecte a la participació se estan complint amb escreix. He rebut moltes demandes d’informació per part de preparadors i d’equips, tant francesos com espanyols. La veritat és que soc optimista.

Dit això ja només ens queda esperar unes setmanes més per tornar a gaudir d’aquest espectacular esdeveniment.

Esteu preparats?

———

Si voleu accedir a altres notícies i reportatges, podeu fer-ho des de l’apartat ‘Reportatges’ que trobareu en el menú superior. També podeu accedir directament des d’aquest enllaç.

Info Fotoesport