,

Tot a punt per l’arribada del millor Andorra Winter Rally de la història

Aquesta setmana prèvia a la celebració de l’Andorra Winter Rally, l’ACA Esport, la divisió esportiva de l’Automòbil Club d’Andorra, està acabant els preparatius finals de cara a l’edició 2021 d’aquest singular ral·li. I és que la gran prova hivernal andorrana de regularitat per a clàssics en carretera tancada es disputarà en quatre dies comptats, concretament el proper diumenge 19 de desembre.

Un Coll d’Ordino colgat de neu!

La gran sorpresa d’aquesta sisena edició de l’Andorra Winter Rally  rau en l’estat del Coll d’Ordino.  Les fortes nevades de la setmana passada han deixat la carretera CS-340 del Coll d’Ordino amb uns gruixos de neu espectaculars. Aquest fet farà que aquesta edició 2021 sigui la més autèntica de la història d’aquest ral·li d’hivern.

Hi ha tanta neu que un cop s’hagi acabat de condicionat la carretera, aquesta presentarà uns murs de neu als laterals que oferiran un aspecte mai vist un mes de desembre, al menys en molts anys.  El cert és que aquesta gran nevada ha permés que aquest any tothom pugui gaudir d’un dels millors ral·lis sobre neu de la història del país.

La prova compta de nou amb la col·laboració del Comú d’Ordino i el de Canillo, així com amb el patrocini d’Andorra Sotheby’s International Realty, empresa afiliada a la prestigiosa marca Sotheby’s International Realty®.

Com sempre, la base de cursa estarà situada a Ordino, quasi a tocar  de l’accés al Coll d’Ordino.

57 equips

La llista d’inscrits acceptats, disponible per a tothom a la web de l’Andorra Winter Rally, inclou fins a  57 equips amb vehicles de competició de dues rodes motrius, motor atmosfèric, sense turbocompresor i construïts com a màxim, al 1981.

Molts models entre les 4 categories

La categoria amb més participants és la 3a. on hi ha els vehicles més moderns. Tot i això, la varietat de models entre les quatre categories convocades es molt àmplia. A part de varies unitats de Porsche 911, Opel Ascona, BMW 2002, Ford Escort i Alpine 1600,  hi ha altres peces mítiques, com unitats de Citroën Dyane-6, Seat 127, 850 Coupé, Morris Mini o Peugeot 205. Tots ells van ser la seva època els protagonistes dels ral·lis arreu. Com no podia ser d’altra forma, en aquesta llista hi ha també el VW Polo dels madrilenys Tomás Aydillo-Víctor Aydillo, l’equip guanyador de la darrera edició.

Programa resumit

Dissabte, 18 de desembre de 2021

  • 15 a 19.30 – Verificacions administratives (Sala la Buna, Ordino) i tècniques (Camp de la Tenada)

Diumenge, 19 de desembre de 2021

  • 9 hores – Sortida 1r participant, 1a secció (Camp de la Tenada)
    • 3 passades al tram ‘Ordino’ (direcció Canillo)
  • 12 hores – Arribada 1r participant, 1a secció (Camp de la Tenada)
  • 13 hores – Sortida 1r participant, 2a secció (Camp de la Tenada)
    • 3 passades al tram ‘Canillo’ (direcció Ordino)
  • 16 hores – Arribada 1r participant, 2a secció (Camp de la Tenada)

Més informació a www.winterrallyandorra.com  

———

Per accedir a més notícies relacionades amb el món del motor d’Andorra, feu clic en aquest enllaç directe, o si ho preferiu, accediu des del menú superior del blog.


FotografiesPere Nubiola