,

VOLVO XC40 RECHARGE P8: L’XC40 100% ELÈCTRIC

La gamma de l’XC40 de Volvo s’acabarà de completar aquest any amb l’arribada de l’XC40 Recharge P8, la versió 100% elèctrica què juntament amb la versió endollable -prevista per aquest mes de febrer-  completarà la gamma de la sèrie XC40.

De fet, l’XC40 100% elèctric del que us parlem aquí serà la primera entrega d’una futura generació de models totalment elèctrics de Volvo.

5 anys de plaç

I és que Volvo Cars s’ha compromés a presentar al llarg dels propers 5 anys un vehicle totalment elèctric per any. La fita de la marca és que per 2025, la gamma elèctrica i híbrida constitueixi un 50% de les vendes globals.

Tant és el compromís que tenen en reinventar-se, que al marge d’haver estat una de les primeres marques en comprometre’s a tenir una gamma mediambientalment flexible en un temps rècord, des d’aquest mateix 2020, quan un client entri a la web de Volvo, el primer que se li preguntarà serà si volen un Volvo de la gamma ‘Recharge’.

Volvo XC40 Recharge P8 AWD, color Glacier Silver

Recharge

«Recharge» és el nominatiu que identifica la gamma de models amb el motor totalment elèctric, però també els híbrids endollables.

Actualment tots els models Volvo de la gamma ja inclouen una opció «Recharge». De fet, Volvo Cars és l’únic fabricant del sector que ofereix una variant endollable de cada model de la seva gamma.

L’XC40 Recharge estrena un nou dispositiu basat en Android

Android & Volvo on Call

Per a Volvo Cars aquest pas és el primer esgraó d’una nova etapa, doncs l’XC40 Recharge P8 no només és el seu primer model elèctric, també és la primera unitat equipada amb un dispositiu basat en el sistema operatiu Android de Google. Està totalment integrat amb «Volvo On Call», la seva plataforma de serveis digitals connectats.

A l’interior, una nova interfície manté al conductor actualitzat amb tota la informació rellevant, com ara l’autonomia, l’estat de la batería o els diferents paràmetres de la configuració general del cotxe.

Coberta frontal Volvo XC40 Recharge P8

Sistema ADAS frontal

A grans trets, estèticament l’XC40 elèctric no és diferent de la resta de models XC40, bàsicament perquè aquest model ocupa un lloc molt privilegiat pel que fa a vendes i acceptació. En tot cas, per destacar alguna diferència exterior, esmentarem la graella davantera. En lloc de la clàssica reixeta de ventilació, el SUV  elèctric presenta una coberta en el color de la carrosseria. Això projecta una identitat visual contundent de la part davantera.

Darrere d’aquesta coberta hi ha els sensors dels sistemes avançats d’assistència al conductor «ADAS».

Ilustració sistema ADAS

408 CV 660 Nm.

Com tot model de la marca sueca, els estàndards segueixen sent els màxims. I és que l’XC40 Recharge P8 té tot el que els clients esperen d’un Volvo, més dues coses noves: la primera és el nou propulsor 100% elèctric de tecnologia avançada. Basat en dos motors de 150 kW cadascún (un en cada eix), el sistema proporciona al SUV compacte fins a 408 CV i 660 Nm de par motor. Amb aquests 408 CV l’XC40 Recharge puja de 0 a 100 km/h en tot just 4,9 segons. Aquest registre el situa com el model amb més acceleració de la marca. La velocitat punta és de 180 km/h.

La segona cosa és el sistema operatiu de conectivitat i entreteniment Android de Google que us hem comentat anteriorment.

One Pedal

Esmentar també, tot i ser habitual en la majoria d’elèctrics, l’anomenat «One Pedal», un sistema de frenada regenerativa que permet prescindir en gran mesura del pedal de fre.

Completen els arguments principals del conjunt motriu, la tracció integral, imprescindible en un entorn com Andorra.

Volvo XC40 Recharge P8 AWD, color Glacier Silver

Més de 300 km reals d’autonomia

L’autonomia anunciada supera els 400 km (segons cicle WLTP) el que es tradueix en més de 330 Km reals. La bateria es carrega fins un 80% en 40 minuts en carregadors de càrrega ràpida (150 kW). En un de domèstic, com la majoria de models necessitarà unes 8 hores.

Recàrregues gratuïtes

En aquesta mateixa línia, per incentivar més la venda de models elèctrics o híbrids endollables, Volvo Cars reemborsarà als compradors d’un model «Recharge», l’import de l’electricitat consumida durant el primer any.

Seguretat

Segons la marca, l’XC40 Recharge serà un dels cotxes més segurs que han fabricat, millorant fins i tot la versió tèrmica. Respecte d’aquesta, afegeix una estructura ultra reforçada. A més, al comptar amb un centre de gravetat rebaixat gràcies a la presència en els baixos de les bateries, el risc de bolcada és mínim.

Pel que fa a la zona de les bateries, aquestes estan protegides per una gàbia de seguretat de deformació programada.

Volvo XC40 Recharge P8 AWD, color Glacier Silver

Personalització

Hi ha fins a vuit colors exteriors disponibles, inclosa una nova opció metàl·lica en un to verd anomenat «Sage Green».

El sostre negre a contrast ve de sèrie.

També hi ha diferents opcions de llandes de 19 “i 20”. El cert és que tot i que de sèrie ja inclou el bo i millor de la marca, hi ha disponible un important paquet d’accessoris opcionals amb el què podreu completar la vostra unitat fins a l’últim detall.

444 litres

El maleter del darrere té una capacitat natural de 413 litres, mentre el del davant (sota el capó) en fa 31.

Arribada gradual

En quant a disponibilitat, el primer en arribar serà l’XC40 híbrid endollable, com dèiem, programat per aquest mateix mes de febrer. Després, tot i que encara no hi ha data precisa, serà el torn del 100% elèctric.

En tot cas, des d’Autodièsel esperen tenir-lo de cara al nou Pla Engega 2020.

Mentre tant però, ja us en podeu informar al concessionari andorrà. Els trobareu a l’Av. Rocafort, 6 de Sant Julià de Lòria. Tel. +376 841143.

Volvo XC40 Recharge P8 AWD, color Glacier Silver

 

Fotos: Volvo Cars