, ,

CRÈDIT ANDORRÀ GSERIES: IMPECABLE SEGON ROUND

Amb unes condicions pràcticament impecables a la pista, la segona cita de les Crèdit Andorrà GSeries 2019 va viure un segon round impecable i molt emocionant.

Les altes temperatures viscudes dissabte no eren les ideals, però donades les precipitacions dels dies anteriors i l’excel·lent feina dels responsables del circuit, tot va desenvolupar-se en condicions òptimes. Per això, un 10 sobre 10!

Xevi Pons

Xevi Pons va fer-se amb la GS – 2

GS: Emoció màxima

L’emoció va marcar la disputa d’aquestes G2, sobretot en la categoria reina.

Al final va ser Xevi Pons el que va decantar la balança al seu favor. El pilot va aconseguir així el seu primer triomf en la present edició de les Crèdit Andorrà GSèries.

En GS2 va repetir triomf Ferràn Pujol, igual que va fer-ho en la primera convocatòria. Així doncs, Ferràn Pujol amplia la diferència respecte dels seus rivals, tot confirmant la seva posició.

Per darrere, Xevi Pons i José Roger Chalmeta segueixen encapsulats en la seva lluita particular, quan tot just s’ha arribat quasi a l’equador de la competició.

El tarannà del les GS

Els participants de GS van afrontar les dues sèries d’entrenaments lliures en condicions molt diferents. En la primera, la pista estava gelada i amb un mantell de neu tova. En la segona però, la pista estava més neta i per tant, una mica més lenta.

En totes dues Roger Chalmeta va estar entre els millors. En la primera, amb un crono de 53’’680, va estar clarament distanciat dels rivals.

En la segona, Ferran Monje Jr. va ser el més ràpid (59”360). Roger Chalmeta el va seguir a 6 dècimes.

La resta de pilots van superar el minut en la seva millor volta.

En els entrenaments qualificatius es va mantenir la mateixa tònica. Roger Chalmeta va parar el crono en 55”706 en la seva millor volta, tornant a ser el més ràpid. Gràcies en això va poder sumar els seus primers 10 punts de la G2.

Xevi Pons a 0”913 i Miquel Socias a 1”185 es van classificar a continuació.

Normalment la Súper Special BRM és la que decideix bona part de la prova. Una vegada més Roger Chalmeta va estar molt efectiu i va superar clarament Xevi Pons i Miquel Socias.

El pilot Roger Chalmeta

En els qualificatius, Chalmeta va ser el més ràpid

Les Finals

Xevi Pons va complir amb l’objectiu previst i va guanyar la seva final amb molta comoditat. El pilot de Nice Tech va quedar a dues voltes de finalitzar la final A. Un problema en la seva mecànica el va deixar sense opcions de poder finalitzar la prova en la primera plaça.

Abans de pujar al podi, Xevi Pons ens va fer el següent comentari:

“El vehicle de Chalmeta era més competitiu.  Fa 15 dies pensava que el guanyaria i va sortir malament, mentre que avui ha passat el contrari. Això és el més bonic d’aquestes carreres de gel. Fins al final pot passar de tot”

Ferràn Pujol: amo en GS2.

En la sèrie d’entrenaments lliures de GS2, Ferràn Pujol va tenir com a rivals directes a dos il·lustres veterans de l’automobilisme andorrà, Albert Llovera i Gerard de la Casa. Amb un crono de 57”855, Pujol va ser l’únic de la GS2 en completar la seva millor volta en menys de 58”.

La mànega qualificativa va seguir el mateix tarannà per a Pujol. Va marcar la millor volta ràpida amb un crono de 57”586. El van seguir Pol Vila a 0”8 i Albert Llovera a 1”5.

Més del mateix en la Súper Special BRM. Ferràn Pujol va completar les 6 voltes en un temps de 5’38”584. Pol Vila a 8”562 i el pilot de Cupra del Campionat del Món de Turismes, Pepe Oriola (a 14”823), van entrar en 2a i 3a posició respectivament.

El pilot Ferran Pujol en ple duel

En GS2 va repetir triomf Ferràn Pujol

Les Finals

Les finals no van provocar sorpreses i Pujol va confirmar el seu segon triomf.

El pilot es va postular com a clar favorit al triomf final de la categoria GS2 del campionat. En tot cas però, dependrà de si podrà o no disputar la G3 de primers de febrer (dies 2 i 3)

Joel Capdevila guanya en 2RM.

Joel Capdevila, pilot emergent de l’automobilisme andorrà ara fa ja uns anys, va fer bona la dita castellana que diu; “quien tuvo retuvo” . Capdevila va guanyar clara i contundent la categoria de 2 rodes Motrius (2RM).

El seu excel·lent nivell com a pilot i el bon coneixement de l’escenari van conduir-lo al més alt del podi. El van acompanyar en el podi absolut: Raul Romero i Raul Tomás.

Joel Capdevila a les Gseries 2019

Capdevila va dominar clarament en 2RM

Raul Ferré el millor en CarCross 

El jove pilot andorrà va afrontar el seu segon repte en el Circuit Andorra – Pas de la Casa convençut que podia superar als seus rivals. Amb aquesta mentalitat va ser imparable: el més ràpid en la mànega de qualificació i 2on en la Super Special BRM.

Sortint des de la Pole, es va jugar el triomf en la final A, rivalitzant directament amb Jordi Colomer. I és que tot i fer una bona sortida, va haver de lluitar a fons amb Colomer.

Al final va aconseguir estrenar-se amb la victòria al traçat andorrà.

Raul Ferré a la G2 de les GSeries 2019

Raul Ferré va fer-se amb el seu primer triomf

Bouchard  excel·lent en SidebySide

En aquesta ocasió va ser Philippe Bouchard el més efectiu dels dos.  I és que en aquesta G2 Bouchard va aconseguir fer una jornada excel·lent!

La tercera posició del podi va ser per al pilot andorrà Jacques Molas.  Molas, juntament amb Andreu Cachafeiro van poder solucionar els problemes de rodes viscuts en la G1. Per aquest fet van poder tenir una mecànica més competitiva, llimant notablement diferències amb els més ràpids.

Bouchard a la G2 de les GSeries 2019

Bouchard va ser més efectiu en SidebySide

Els podis

El podi en GS (2) amb Xevi Pons, Miquel Socias i J. R. Chalmeta

El podi de GS2, amb Ferran Pujol, Pol Vila i Pere Oriola

El podi en 2RM amb Joel Capdevila, Raul Romero i Raul Tomás

Raul Ferré, joaquim Fontan i Erwan Le Potier van copçar el podi en CarCross

 

Font: Crèdit Andorra GSeries – Francesc Pino