, ,

LES CRÈDIT ANDORRÀ GSERIES ARRENQUEN AMB ÈXIT

Les Crèdit Andorrà GSeries 2019 arrenquen amb bones sensacions. Així podem resumir en una frase el viscut al Circuit Andorra-Pas de la Casa aquest passat cap de setmana (12-13 de gener)

El Citroën de Jose Roger Chalmeta

Jose Roger Chalmeta va guanyar en GS

Tot i l’Anticicló..

Malgrat estar tenint un hivern atípic pel que fa a precipitacions, aquest passat cap de setmana van arrencar les Crèdit Andorrà GSeries 2019.  I és que tot i la persistència del bon temps que ens acompanya des de finals de l’any passat, l’organització de l’esdeveniment esportiu va treballar de valent per tal de poder complir amb el calendari, disputant la G1.

Al final d’aquesta primera jornada, el director del circuit,el Sr. Àlex Bercianos lamentava que l’estat de la pista no fós el més adient, tot i l’esforç que van dur a terme. En tot cas, el pols que han mantingut amb l’anticicló L’han guanyat amb escreix. Ara només cal esperar que d’aquí a final  de mes, quan tindrá lloc la G2, finalment la neu arribi a Andorra

Hem posat tot el nostre esforç perquè la pista estigués en les millors condicions per competir. Això sí, sense l’ajuda de la climatologia és impossible tenir l’escenari que tots haguéssim desitjat. Depenem, sobretot, de dos elements indispensables en qualsevol activitat hivernal, esportiva o de plaer, per a poder dur-la a terme en les millors condicions

Els podis G1

Els guanyadors d’aquesta primera cita van ser: José Roger Chalmeta (GS), Ferràn Pujol (GS2), Joan Sala (2RM), Yann Le Potier (SidebySide) i Enwan Le Potier (CarCross)

Imatge del podi GS -G1 2019

Els tres guanyadors al podi GS – G1

Pons vs Chalmeta

L’inici dels entrenaments no podia arrencar amb més emocions.  I és que ja en aquestes tandes es va entreveure el que estava punt de viure’s de cara a la G1.

Disputats amb una intensa boira, els lliures van deixar al 3r classificat de les Crèdit Andorrà GSeries 2018, José Roger Chalmeta, en la 1a plaça (50”447).

Van seguir-lo Xevi Pons i Marc Gutiérrez.

Els qualificatius

En els qualificatius, el subcampió del 2018, Xevi Pons, donava el primer toc d’atenció. Va marcar la millor volta (48”044), seguit de Ferràn Monjo Jr a només 78 mil·lèsimes i de Marc Gutiérrez a 319 mil·lèsimes.

Amb l’arribada de la «Súper Especial», en la qual es comptabilitzaven els cronos de les 6 voltes, Xevi Pons no va fallar. El pilot va tornar a situar-se com el més ràpid, seguit a 3”659 de Roger Chalmeta.

Xevi Pons

Xevi Pons ocupa la 2a plaça darrera de J.R. Chalmeta

Les «Finals» van desenvolupar-se tal i com s’intuien. El pilot de l’equip «ELEGANT DRIVER» va confirmar amb èxit el seu primer pas cap al títol. 

La lluita per a les altres posicions de podi es van decantar a favor de Chalmeta i de Socías.

Posteriorment però, el pilot català va ser sancionat amb una penalització de tres posicions. El motiu? haver-se avançar en la sortida de la Final A.

Ferràn Pujol no dona opció en GS2. 

L’única sèrie d’entrenaments lliures de GS2 també va disputar-se amb boira. També va deixar clar que la lluita entre Ferran Pujol i Isidre Loan centraria l’atenció de tots els presents en l’esmentat traçat.  En aquest sentit, esmentar que van ser els únics pilots a baixar de 50” en la seva millor volta.

Ferran Pujol al Circuit Andorra - Pas de la Casa

Ferran Pujol va endur-se la GS2

El duel va mantenir-se en la mànega qualificativa. Pujol va ser el més ràpid amb un crono de 47”701. El van seguir, Loan amb 48”518 i Pol Vila amb 48”926. 

El domini del pilot català va seguir en la «Súper Especial»

Les «Finals», van servir perquè Isidre Loan perdés les poques possibilitats de triomf que encara tenia. Un toc amb Tineo en l’última volta de la Final B va deixar Loan fora de cursa.

2RM: pura resistència 

La categoria 2RM retornava al Circuit Andorra – Pas de la Casa després d’una llarga absència. El propòsit no és altre que el de recuperar l’ambient tan especial d’aquesta categoria i dels vehicles que hi participaven.

En la graella de la categoria van coincidir mecàniques molt diferents. Entre aquestes, no van faltar els mítics Golf GTI, com el de Joan Sala.

Joan Sala i el seu Golf GTI

Joan Sala va fer una carrera impecable

Tot i la varietat de mecàniques, la majoria no van resistir i es van anar quedant fora de joc.

Joan Sala, campió fa una desena d’anys, va demostrar tenir el mateix tacte de fa anys.  La seva regularitat i finor al volant, el van fer aconseguir el triomf en una de les mànegues de la «Súper Especial» aconseguint el triomf parcial. 

Pep Bassas i Jaume Bartumeu el van acompanyar en el podi final.

Joan Sala va fer una prova excel·lent

El podi de 2RM amb Joan Sala en 1è lloc

Emoció en CarCross

Els pilots de CarCross no van defraudar. La igualtat va ser l’esperada entre alguns dels participants i en conseqüència es van poder viure moments molt espectaculars. 

A priori semblava que l’experiència de Nil Solans seria determinant en la lluita pel triomf. Finalment no va ser així! Va ser el més ràpid tant en la qualificatòria com en la Súper Especial.

Erwan Le Potier

Erwan Le Potier va Guanyar en CarCross

Malauradament, en la sortida de la Final A es va quedar enganxat i va ser superat pels seus dos rivals.  Nil va intentar superar a Jordi Colomer per a assegurar-se el triomf absolut però, com que no ho va aconseguir, Le Potier el va acabar superant per dos punts en la suma global.

El podi de CarCross amb E. Le Potier el 1a posició

SidebySide: Yann Le Potier – Bouchard sense rivals. 

Si la disputa de les mànigues de CarCross van ser espectaculars, els SidebySide no van ser menys. 

La superioritat del Polaris RZR dels pilots Yann Le Potier i Philippe Bouchard no van donar opció! Van protagonitzar una cursa sense fisures i amb una conducció impecable de principi a fi. 

Yann Le Potier i el seu Polaris

Amb 50 punts, Yann Le Potier encapçala la provisional

 

Podi SidebySide de les Gseries 2019

El podi de SidebySide amb Yann Le Potier al capdamunt

Unes GSeries obertes a tothom!

Aquesta primera cita de les Crèdit Andorrà GSeries va deixar molt clar que donen cabuda a un ventall molt ampli de pilots. Des d’un pilot professional o semi professional, fins al pilot amateur que buscar millorar. Tots però, gaudiran d’un cap de setmana emocionant i divertit entre amics -rivals a la pista- en un entorn immillorable.

Les G2 de les Crèdit Andorrà GSeries 2019 tindrà lloc el cap de setmana del 26 i 27 de gener.

Si en teniu l’ocasió, no dubteu en anar-hi. Gaudireu d’una competició espectacular de principi a final.

 

Font: Francesc Pino – Crèdit Andorrà GSeries