,

PUJADA POSITIVA A CALLÚS-ST. MATEU PELS PILOTS ANDORRANS

Ramon Plaus i Raul Ferré líders de la CM Promoció. Gerard de la Casa i Amàlia Vinyes en el podi de Turismes

El nivell competitiu del Campionat de Catalunya de Muntanya (CCM) segueix millorant en cadascuna de les seves proves. En això contribueix indubtablement la presència cada vegada més nombrosa de pilots de l’ACA Esport.

I és que en aquesta ocasió van ser vuit els pilots andorrans, cinc en CM/PR i tres en  Turismes,  els presents en el parc d’assistència de la prova de Sant Mateu de Bages.

En acabar la prova organitzada pel Moto Club Manresa, la meitat dels desplaçats van fer podi.

Foto de grup dels pilots andorrans

Duel generacional

El duel en CM entre Ramón Plaus (Silver Car S3) i Francesc Munné (Demon Car GT), i els pilots del Programa de Joves Pilots de l’Automòbil Club d’Andorra, Raul Ferré (Speed Car GT-R) i Edgar Montellà (Speed Car GT-R), va mantenir en suspens el desenllaç fins el final. Al final però, van ser els veterans els qui van dominar la classificació escratx.

Pilots en constant evolució

Felipe Brandao (Speed Car GT) i Delfín Morgado (Speed Car GT-R) continuen millorant les seves prestacions, encara que es veuen clarament limitats per unes mecàniques que no disposen de les versions més actualitzades.

En Turismes, Gerard de la Casa (Seat Córdoba WRC – Baporo Motorsport) va tenir com a rival directe el Porsche GT3 del campió català de 2018, Joan Salvans. Al volant del seu incombustible Córdoba WRC, el pilot de Gedith Center no va poder plantar-li cara, cedint davant de les prestacions del GT3.

Nou podi d’Amàlia Vinyes

En el seu retorn a les proves de muntanya, Amàlia Vinyes (Seat León – Baporo Motorsport) va demostrar que la seva recent maternitat no ha minvat les seves qualitats al volant d’un vehicle de competició.

Després d’aconseguir el triomf fa una setmana en la prova inicial del GT-CER de Navarra, al Callús- Sant Mateu va tornar a fer podi en Turismes, just per darrere de Gerard de la Casa. Malauradament no va poder acabar la segona pujada vàlida per a la classificació final.

Eduard Andueza (Citroën AX) va tornar a estar en la lluita entre els històrics de la pujada, en aquesta ocasió no va poder repetir el triomf de passades proves. El AX no va donar les prestacions esperades.

Amàlia Vinyes ha tornat amb força a la competició

Recorregut de sempre amb bon temps

El Moto Club Manresa, organitzadors de la prova, van mantenir-se fidels a l’escenari habitual de la prova,  concretament la carretera BV-3003, entre les localitats de Callús i Sant Mateu de Bages, entre els punts quilomètrics 0,750 i 5,750.  Amb un desnivell relativament suau, el tram constava de zones molt ràpides amb d’altres de més tècniques. En opinió de molts dels participants, aquest és un dels recorreguts més bonics del campionat.

Totes les pujades van disputar-se amb l’asfalt en perfectes condicions, a excepció de la primera d’entrenaments, que va disputar-se amb un ambient molt més fred.

Plaus, primer en CM-Promoció

Categoria CM-PR

Ramón Plaus no va poder repetir el triomf absolut de fa un mes a Alcover. El seu nivell competitiu però, va estar igualment a gran nivell.

Així ho comentava un cop a l’arribada:

Hem aconseguit el nostre millor registre en l’última pujada i això ens ha valgut el triomf en Promoció. La rivalitat és més forta a mida que avança el campionat.  El temps que ha aconseguit avui Munné, baixant de 2’40”, queda lluny de les meves possibilitats. També és indubtable que els joves pilots van molt ràpid.

Malgrat tot, Ramonet està convençut que el marge de millora de la seva mecànica segueix sent molt gran:

“Potser li hauria de dedicar més temps a la posada a punt. També fer algún test per provar diferents solucions. Avui mateix, en la primera pujada de carrera hem fet una part del traçat en 2a velocitat i em quedava curt. En la següent l’he fet amb 3a i ha estat quan he marcat el meu millor crono. Intentarem millorar de cara a la següent prova, encara que no serà fàcil.  A Les Ventoses, Munné corre a casa”

Raúl Ferré, segon en CM-Promoció

Ferré a tocar de Ramonet

Raul Ferré va estar a punt de batre Ramonet, ara mateix el seu gran objectiu. Només van ser 2 dècimes les que van separar els dos pilots andorrans després de completades les dues pujades de carrera.

Al final, Ferré es mostrava satisfet. Així s’expressava:

“Estic content perquè continuo estant molt proper de pilots amb molta experiència. A més, estic en condicions d’inferioritat pel que fa a la mecànica”

”He preparat la prova a consciència  i en la primera pujada de carrera he acabat en la segona posició, darrere de Munné, que ha batut el seu millor crono en aquesta pujada”

”Estic satisfet de com estan sortint les coses en aquest principi de temporada del català de muntanya”

Montellà segueix amb problemes

Edgar Montellà està vivint moments difícils en aquest inici del 2019. Els problemes en la seva nova mecànica no acaben de solucionar-se i la pèrdua de confiança és cada dia més gran.

”L’Speed Car no va bé. És complicat seguir el ritme dels més ràpids. Hem canviat moltes peces, però avui el motor m’ha continuat funcionant moltes estones només amb tres cilindres. Els tècnics que estan convençuts que és un problema electrònic, però no acaben de trobar la solució”

Brandao satisfet

Felipe Brandao es mostrava molt satisfet del rendiment del seu Speed Car GT 1000. El motiu? així ens l’explicava:

“Després d’Alcover, vaig seguir el pla previst i vaig portar el cotxe a fer una revisió a fons. Es van canviar moltes peces i la veritat és que ho he notat.
Ara només queda fer els reglatges corresponents perquè el resultat sigui un cotxe encara més competitiu”

Per la seva banda, Delfín Morgado va estar per primera vegada competint a St. Mateu. Segons les seves paraules va trobar-se molt a gust en aquest traçat.

Aquest cop, De la Casa no va poder amb Salvans

Categoria Turismes.

Gerard de la Casa no va poder seguir la tendència guanyadora de principis de temporada. El seu Seat Córdoba WRC no va poder seguir el ritme del Porsche GT3 de Joan Salvans.

En opinió del pilot andorrà,  “hem estat  lluny de poder guanyar. Pot no semblar-ho, però una diferència de 4” és molt diferència. Pensant però en positiu, la segona posició segueix sent un bon resultat per seguir sumant punts en la classificació provisional del campionat”

La propera cita del català de muntanya es disputarà els pròxims dies 15 i 16 de juny. Serà la X Pujada a Les Ventoses, prova organitzada per l’Escuderia Penedès. La localitat de Sant Jaume dels Domenys serà el centre neuràlgic de la Pujada.

 

Font: Francesc Pino