,

A PUNT EL LEXUS UX 250h

Des de la seva presentació oficial a Ginebra, poques coses s’han sabut del nou Lexus UX. Sigui com sigui, no haureu d’esperar més, el secret està a punt de deixar de ser-ho. I és que el nou crossover compacte de Lexus arribarà al llarg d’aquest mes de març a Andorra.

Lexus UX 2019

1è SUV Compacte

A mig camí entre un turisme convencional, un totcamí i un monovolum, però sempre amb el gran valor afegit que suposa que sigui un Lexus, la prestigiosa marca pionera en mobilitat híbrida vol assentar-se definitivament en el mercat mundial fent seu un bon tros del segment dels SUV compactes.

Perfil urbanita

Per aconseguir-ho, i sabedors del perfil d’usuaris que opten per aquest tipus de vehicles, el nou UX 250h és un model 100% urbà, molt cosmopolita i per a perfils amb un alt nivell adquisitiu. I no diem això pel preu, que és realment competitiu, ho diem pel seu inconfusible ADN.

Frontal-lateral del nou UX de Lexus

Chika Kako, dissenyadora del projecte UX ha assegurat que amb l’UX la marca vol donar un toc distintiu i diferencial en aquest no model. Un vehicle que ofereix les virtuts dinàmiques d’un SUV compacte, sense renunciar a la sensació de poder i fortalesa dels SUV més grans que ja comercialitzen.

Estructura dinàmica

En l’apartat dinàmic el nou compacte japonés estrena la nova plataforma «GA-C». Aquesta plataforma aporta major rigidesa torsional, però també compta amb un centre de gravetat molt baix, de fet, és el més baix del seu segment. 

També a nivell estructural, destacar tant la nova columna de direcció, més ràpida i directe, com la nova arquitectura de les suspensions.

Part posterior del Lexus UX 250h

Compacte però ampli

En quant a mides, el nou UX fa 4.495mm de llarg, 1.520mm d’alt i 1.840mm d’ample. La distància entre eixos és de 2.640mm. Gràcies als  870mm de distància entre els seients davanters i del darrere, l’espai per als passatgers de darrere és molt notable. Tant és així que és apte per dur persones de talla molt alta amb total comoditat. 

La zona de càrrega compta amb 791mm de longitud.

Imatge lateral del Lexus UX

Armonia exterior 

L’estètica exterior no deixa lloc a dubtes de que estem davant d’un Lexus. Per exemple. La graella amb una doble punta de fletxa és un dels detalls més identificatius i destacables del frontal. Des d’ella arrenquen els grans fars, també molt propis de Lexus, encara que en aquesta ocasió són més afilats. Estan integrats al para-xocs frontal formant una sola peça que s’estén fins al capó. Des d’aquest passen cap als passos de roda. 

Respecte del grup òptic posterior, destacar la franja formada amb 120 Leds que travessa de punta a punta tot l’ample de la porta del maleter. 

En resum. Des de qualsevol angle, sigui central, davantera o posterior, les línies sòlides, ben dibuixades i fermament assentades en el conjunt, mostren un vehicle estilitzat, robust i molt dinàmic.

Tradició «engawa»

Pel que fa a l’interior, els dissenyadors s’han inspirat en el concepte tradicional japonès «engawa». Aquest concepte busca homogeneïtzar la matèria, de manera que es dilueixin els límits entre l’interior i l’exterior d’una casa fins a fondre’ls en un sol element. Seguint aquest concepte, el nou UX de Lexus fa que la transició de l’estat exterior a l’interior sigui més aviat una continuació molt harmònica. 

Lexus UX 250h 2019

Dues pantalles

Al seure t’envaeix una atmòsfera que transmet una imatge equilibrada, natural, molt moderna i, per primer cop, també destacablement acolorida.

Destaquen molt les dues grans pantalles. La central és la més gran. És de 10,3 polzades i està dedicada per al sistema de infoentreteniment així com a molt sistemes d’assistencia en ruta.La segona és la que es reflecteix en el quadre d’instrumentació digital.

Pantalla Lexus UX

Nou volant

El volant de cuir és de tres radis i incorpora suports ergonòmics per als dits, aquests suports fan que l’UX 250h sigui molt precís a l’hora de conduir-lo. Sense retirar les mans del volant es controla el so, el telèfon, el control per veu, la pantalla d’informació múltiple i el Control de Creuer Adaptatiu.

Volant F-Sport Lexus UX

«Sashiko» més que cuir!

Destacar que la tapisseria dels seients de cuir ha estat creada utilitzant la tècnica «Sashiko». És una tècnica de costura japonesa tradicional reconeguda tant per la seva resistència com per la seva bellesa. És una técnica que també s’utilitza en la confecció d’uniformes de judo i kendo.

Eficiència intel·ligent

Els dos sistemes més destacats dins de l’equipament tecnològic tenen a veure amb la gestió energètica de la bateria. Els enginyers han desenvolupat una nova tecnologia per facilitar una conducció més eficient. Això és possible gràcies a la memorització de les rutes realitzades pel vehicle amb el pas del temps. 

Així doncs, quan el sistema detecta que el cotxe s’està acostant a una ubicació per la qual ja ha passat anteriorment, recorda els punts on ha frenat o s’ha detingut en anteriors passades. 

Càrrega predictiva

El «CECP» (Control d’Estat de Càrrega Predictiu) és un altre nou sistema excel·lent. Funciona en arracades amb un grau d’inclinació negatiu o en carreteres amb grans nivells de congestió.  Va associat al navegador, la qual cosa li permet predir el tipus de ruta i la quantitat de trànsit que ens trobarem en els 10 quilòmetres d’itinerari que tenim per davant. 

Això permet una gestió intel·ligent de la recàrrega, utilitzant les dades de pendent del mapa. Gràcies en aquestes dades, el sistema calcularà quant tram descendent hi ha per davant. A partir d’això, variarà els nivells de recàrrega de la bateria en funció de la distància. 

Imatge davantera interior del UX de Lexus

Autonomia intel·ligent

En el cas de trobar-nos amb un embús, s’utilitzarà la informació del trànsit per carregar la bateria abans d’arribar a la zona congestionada, doncs és on el motor elèctric treballarà més a causa de les contínues arrencades i parades pròpies de les cues. Amb això es redueix substancialment la despesa de combustible i per tant també la contaminació.

Híbrid amb 178CV

Dins de l’apartat mecànic el Lexus UX arriba amb una sola motorització. Estem parlant d’un propulsor de gasolina de 2 litres (143CV) iassociat a un nou sistema elèctric híbrid de quarta generació. Conjuntament ofereixen 178 CV. 

Amb aquesta configuració, l’UX puja de 0 a 100 en 8,7 segons. Assoleix una velocitat màxima de 177 quilòmetres per hora. El consum combinat està entre els 4,5 i 4,8 litres als cent en el cas del 4×4. En el cas del tracció integral les emissions són de 96 gr.

Canvi E-CVT

L’altre gran evolució la trobem en el nou canvi de transmissió continua electrònica «E-CVT». Respecte de la caixa CVT ja coneguda, la nova caixa ofereix més embranzida en les primeres marxes.

Imatge palanca automàtica Lexus UX

Tracció E-Four

En quant a tracció, l’UX estarà disponible tant en tracció integral «E-Four», com en tracció davantera. La diferència entre tots dos resideix en que la integral disposa d’un motor elèctric addicional en l’eix posterior. Quan es detecta una pèrdua de tracció en les rodes posteriors, la quantitat de potència que es pot enviar a l’eix posterior. Pot augmentar del 60 al 80 per cent aproximadament, a velocitats de fins a 70km/h.

Com a bon híbrid, l’UX 250h ve equipat amb un sistema de recàrrega automàtica. Aquest sistema aprofita les frenades i la pròpia energia cinètica del vehicle per recarregar el sistema.

Interior complet del Lexus UX 250h

Acabat F-Sport

Com passa amb la resta de models ja coneguts,  la gamma UX inclou una versió F-Sport. Compta amb un taratge de suspensions més rígid, així com amb un disseny exterior específic i més esportiu. Inclou: reixeta exclusiva de malla, fars antiboira específics i motllures cromades als dos para-xocs. Les llandes de 18 polzades F-Sport és un altre element diferencial. 

Dins de l’habitacle l’F-Sport destaca pels seients esportius. També pel volant F-Sport amb cuir perforat i els pedals d’alumini. L’últim element a destacar d’aquest acabat el trobem en la pantalla TFT d’instrumentació digital de vuit polzades en color.

Informeu-vos-en i soliciteu una prova a Lexus Andorra. Els trobareu a l’Av. del Pessebre 58 (baixos). Tel. 865001