, ,

DEBELS I GARCES COMPLEIXEN EL PRONÒSTIC A ARINSAL

Pujada a Arinsal 2018

Nou decorat

En la Pujada d’Arinsal, segona prova vàlida per el Campionat de França de Muntanya (CFM) 2a divisió, i pel Trophée Pyrénées, no van haver-hi sorpreses.

El passat cap de setmana del 9 i 10 de juny, els actuals líders del CFM 2, Jeremy Debels (Osella) i Ronald Garces (Porsche 997 CUP), van dominar amb total claredat l’inici del meeting en les seves respectives categories, un fet que va tenir conseqüències decisives en aparèixer la pluja el segon dia.

Carles Puig en la Pujada a Arinsal 2018

Carles Puig

Entre els Vehicles Històrics de Competició (VHC), excel·lents prestacions dels pilots andorrans. Carles Puig amb un R5 GT Turbo va marcar el millor crono (2’48”871), seguit d’Isidre Loan a 3”087 i Efren Frases a 3’926, ambdós al volant de dos Porsche 911.

L’Andorra Legend Festival va aconseguir l’objectiu previst, és a dir, que tant pilots com vehicles que formen part de la història d’aquest esport al país, tornessin a competir, fent-ho sense la pressió d’haver de lluitar contra un crono. 

Al final, tots els participants van ser obsequiats amb una placa Trofeu Joan Vinyes.

La pluja. Factor clau!

La pluja tampoc va voler perdre’s la festa de l’automobilisme andorrà i va fer acte de presència durant la segona jornada de competició.

Així doncs, les últimes dues pujades de carrera van disputar-se amb l’asfalt mullat, amb la qual cosa el crono de la primera pujada (el de dissabte día 9) seria el que quedaria reflectit en la classificació final.

Pujada Arinsal 2018 amb J. Debels

Jeremy Debels

CATEGORIA SPORT

Jeremy Debels va marcar el ritme amb l’asfalt sec. De fet, s’esperava amb expectació el duel entre Jeremy Debels i Dimitri Pereira, el vencedor de l’any passat. 

El guanyador de la cita de Quillan (Debels) va seguir amb la dinàmica guanyadora i sempre va estar uns segons per davant del seu gran rival.

Un altre duel interessant va ser entre Thievant i Montellà. 

El pilot andorrà es lamentava mentre que la pluja queia amb generositat: 

“En la segona pujada he aconseguit el millor temps absolut sobre l’asfalt mullat, de poc m´ha servit perquè el crono que valdrà serà el de la pujada d’ahir (dissabte). Em queda un regust amarg, per avui (diumenge) havíem canviat algunes coses en el Speed Car, estic convençut que nostre crono hagués millorat.

Meritòria la 5a plaça aconseguida pel també Jove Pilot de l’Automòbil Club d’Andorra, Raul Ferrer, que debutava en aquesta prova als comandaments d’un Speed Car.

Debels comentava respecte de la pujada: 

“És la primera vegada que vinc a còrrer a Andorra, el traçat m’ha agradat molt. És molt variat, tècnic i interessant. L’organització també és molt bona. Tot m’ha agradat molt i estic convençut que tornaré l’any que vinent”.

Classificació:

1. Jeremy Debels (Osella) 2’15”364

2. François X. Thievant (Silver Car – CM) a 7”375,

3. Arnaud Cholley (Dallara F 315) a 8”315

——————————

CATEGORIA PRODUCCIÓ

Ronald Garces sense rival. I és que en aquesta categoria, també denominada Turismes, Garces va saber imposar la potència del seu Porsche davant dels seus rivals, en principi, amb mecàniques més modestes. 

Van acompanyar-lo en el podi, Fabrice Desgortes (Seat León Supercopa), vencedor unes setmanes abans en Quillán, i Frederic Toubert (Peugeot 206), que va ser el campió del Trophée Pyrénées 2017.

Pujada Arinsal amb Ronald Garces

Ronald Garces

El guanyador, Ronald Garces, comentava així la seva estada a Arinsal: 

“Quan vaig venir a reconèixer el traçat, em va semblar molt més senzill. La realitat ha estat molt diferent. La dificultat d’algunes “paelles” i la varietat del traçat, m’ha agradat És la primera vegada que vinc a còrrer a Andorra i molt possiblement repetiré. És una pena que avui (diumenge) no hagi fet bon temps. Ens ho vam jugar tot en la pujada d’ahir dissabte. 

L’organització també molt bé. Només diria que el pàrquing era una mica petit per al nombre de corredors. Res més.

Classificació:

1. Ronald Garces (Porsche 911 CUP) 2’29”344, 

2. Fabrice Desgortes (Seat León Supercopa) a 7”885

3. Pierre Segura (Audi R8), a 9”376

Valoracions finals

El Sr. Denis Marot, responsable d’ACA Sport, va fer la següent valoració de la prova: 

“Estem satisfets del resultat de la prova, tot i ser la primera vegada que es fa en aquest escenari i per això hi ha coses a millorar des cara a properes edicions. L’any passat va haver-hi menys participants en la pujada de Arcalís. Aquest any hem intentat tenir més gent del país”.

Respecte de la bona fluència d’aficionats comentava:

“La possibilitat de poder pujar fins a l’arribada amb el telecadira, ha fet que és puguin acostar més als pilots. ha vingut molta gent, tant del país com de fora.

 

Info/Fotos: Fotoesport