13a Concentració de Motos Clàssiques d’Andorra

El passat cap de setmana (dies 2 i 3) va tenir lloc la 13a Concentració de Motos Clàssiques d’Andorra.  Organitzada per l’Escuderia d’Amics Drac Moto i amb el suport de la Penya Motorista l’Esquirol, aquesta nova edició va reunir una cinquantena de motos i uns 120 participants, la majoria d’Andorra i d’Espanya.

Homenatge a Joan Mata

Enguany, la concentració tenia connotacions molt particulars, doncs era la primera vegada que s’homenatjava a Joan Mata, president de l’Escuderia d’Amics de Moto. Mata, va dedicar tota la seva vida al món de les motos.

Familiars i amics de Mata van voler recordar-lo compartint imatges i anècdotes amb tots els presents, históries d’una època en què les motos i les persones eren d’una altra pasta. Els relats, van donar pas als records i aquests a les emocions de tots els presents, una bonica manera de recordar a aquest entusiasta del món de les motos tan estimat.

Foto de grup de la comitiva 2022

Premi a les motos millor restaurades.

També va haver-hi repartiment de premis per a les motos millor restaurades. El jurat, que s’ho va mirar molt i molt tot plegat, va acabar premiant a:

– Jaume Serret – Honda CV 350 Four
– Pere Llopar – BMW R-50
– Jordi Marin – Ossa 250 Copa
– Carles Prats – Bultaco Alpina 78
– Gabriel Prats – MV Augusta Sella
– Francesc Mestres – BMW R50/2

Els guardonats van rebre els respectius reconeixements de mans de Domènech Bascompte (Comú de Canillo), Josep Majoral (Cònsol de Sant Julià de Lòria), Ignasi Verneda (FIM), Josep Puntí (FIM), Min Grau (mític pilot espanyol que va disputar el Campionat Mundial de Motociclisme entre els anys 1964 i 1978), Natàlia Gallego (presidenta de l’FMA) i finalment de Montse Ventura, “la Montse”,  presidenta de l’escuderia Amics Drac Moto.

Tot a punt per sortir a rodar

Diumenge sortideta per les valls d’orient

El mig centenar de motos participants van tenir l’ocasió de demostrar a mig matí de diumenge que tot i tenir “molts anys als cilindres”, segueixen tan en forma com anys enrere Diem això perquè de cara al darrer dia de concentració, l’organització tenia prevista una sortideta per les principals carreteres de les valls orientals del pais. Preparada per l’Escuderia d’Amics Drac Moto i amb el recolzament de la Penya Motorista l’Esquirol, el recorregut arrencava des de l’Hotel Nòrdic (centre neuràlgic de la concentració). Des d’allà la comitiva va sortir cap als Cortals d’Encamp, on es va fer una parada per tal de refrigerar les mecàniques. A continuació tots els participants van enfilar cap a Prats, Canillo i d’allà novament cap al Hotel Nòrdic, on es va dur a terme el dinar de cloenda d’aquest 13a Concentració de Motos Clàssica d’Andorra.

Joan, va per tú!

Fins l’any vinent!

———

Si voleu accedir a d’altres reportatges, podeu fer-ho des de l’apartat que trobareu al menú superior del blog, o directament des d’aquest enllaç.

Entrega de la placa commemorativa

Joan Mata en una foto d’arxiu