,

Andorra fa història al fer podi per primer cop al Trial de les Nacions

Amb un excel·lent 3r. lloc, avui diumenge Andorra ha aconseguit per primera vegada a la seva història pujar al podi del FIM Trial de les Nacions. I és que fins ara el millor resultat obtingut va ser al Trial de les Nacions del 2008, on va endur-se la 5a posició.

Aquest cap de setmana ha tingut lloc a Gouveia, Portugal, la darrera cursa del Campionat del Món de Trial 2021, mentre que en la jornada d’avui diumenge arribava el Trial de les Nacions.

Campionat del Món de Trial

Abans d’aquest gran resultat de diumenge, dissabte, en el marc del Mundial de Trial, Gaudi Vall, Jordi Lestang i Alèxia Lladó disputaven dissabte la prova del mundial. Vall i Lestang van acabar en el 26è i 27è lloc respectivament en Trial2.  Per la seva banda, Alèxia Lladó va saldar la seva participació amb un meritori 17è lloc en Trial2 Women.

Alèxia Lladó

La jornada va concloure amb la cerimònia d’obertura de la competició del Trial de les Nacions. En l’esdeveniment els països participants van desfilar pels carrers de Gouveia.

En aquells moments l’objectiu de la comitiva andorrana passava per entrar en el Top 10. No imaginaven que en aquesta edició assolirien molt més que això!

Trial de les Nacions

Avui diumenge Jordi Lestang, Gaudi Vall i Xavi Casas, acompanyats dels motxillers Ludovic Albós i Miquel Àngel García i la cap d’equip Alba Villegas, han aconseguit la 3a posició en la categoria Internacional del Trial de les Nacions.

Els pilots han començat les zones minuts abans de les 9.00. La prova constava de de 15 zones a dues voltes.

Al final de la primera volta els andorrans estaven situats en la 3a posició, just per darrere de la República Txeca i per davant dels Estats Units.

Durant la segona volta Andorra han sabut mantenir la serenor, fins i tot quan a causa d’unes penalitzacions a la zona 13 han perdut la 3a. posició provisional en favor dels nord-americans.

Lluny de perdre la calma han finalitzat les dues zones restants sense fer cap penalització.

Alegria dels pilots andorrans en acabar

La pressió per als nord-americans no podia ser més alta, doncs estava en joc la tercera posició del podi.

Per als andorrans la feina estava feta i tot depenia de com finalitzessin els Estats Units per saber en quina posició real acabaria situada Andorra.

Al final, l’equip americà ha comés diverses penalitzacions, un fet que ha fet pujar als andorrans al 3r graó final del podi.

No cal dir l’emoció i l’alegria que ha viscut tota la comitiva andorrana despres d’assolir aquest excel·lent resultat.

———

Accediu a la resta de notícies esportives del cap de setmana fent clic en aquest enllaç

Info original: Trial GP