, ,

Mantenir un ritme regular fins al final, l’objectiu d’Albert Llovera

Ahir, en el seu camí de retorn a Yanbu, Albert Llovera-Margot Llobera-Marc Torres van superar la que va ser la vuitena etapa, un vuité round que va transcòrrer entre Al Duwadimi i Ha’il.

Val a dir que als menys sobre el paper, es tractava d’un recorregut amb pistes, diguem-ne  “fàcils”, tot i que el terme fàcil en una prova com el Dakar, adquereix un significat una mica diferent. Finalment, els del camió #619 van parar el crono en 5h40’ 04”, fent-se amb una meritòria 18a posició.

Inici amb dunes complicades

Sortint des de la 17a posició, Llovera va completar els 165 km de sorra i complicades dunes de la primera part de l’especial en  3h 57’23”, situant-se així a la 23a posició.

El d’Andorra la Vella va tenir alguns problemes en punts concrets, de fet n només ell, molts altres participants, també. En aquest context, destacar que l’Albert no va dubtar a ajudar-los sempre que va poder.

“La primera part de l’etapa d’avui era sobre sorra i dunes. Deien que era una jornada senzilla, però a mesura que anàvem avançant vam poder comprovar que això de fàcil no era del tot cert. Ens hem enganxat una vegada i també hem ajudat camions amb els mateixos problemes. En fi, amb tot hem perdut alguna posició, però seguim lluitant pel nostre objectiu” – explicava l’Albert mentre anava cap a la segona part de l’etapa.

A la continuació, asfalt, pedres…

A la continuació Llovera-Llobera-Torres van trobar més trànsit de l’habitual, i és que molts vehicles els van anar passant mentre estaven enganxats.

Un cop superat el tram següent, en aquest cas 177 km d’asfalt (177 km), tocava afrontar els darrers els 100 km amb moltes pedres de l’especial.  Superat tot aquest periple, l’Albert no va dubtar a afirmar que aquesta etapa tan variada va ser molt dur per a tots, inclós el camió.

“Ens van dir que trobaríem pistes de WRC, però una vegada més ens van prendre el pél, doncs vam trobar-nos les pistes amb molts forats, pedres, … Ha estat molt dur tant per nosaltres com per a les mecàniques”

“Pensava que en aquest tram podríem recuperar alguna posició, però la veritat, em dono per satisfet per no haver punxat i haver arribat sencer al final”

Van den Brink s’estrena

Mitchel van den Brink va estrenar els seu palmarès de triomfs parcials al Dakar 2024.
A l’arribada de Ha’il, Van den Brink li va tornar la jugada de l’etapa anterior a Mazik, el líder. En fer-ho, Van del Brink va adjudicar-se el triomf d’aquesta vuitena etapa per tot just un minut de diferència.

El jove pilot holandès va ser el líder de l’etapa en pràcticament tots els controls de pas i en aquesta ocasió no es va deixar sorprendre a l’arribada. A més del triomf, Van den Brink s’ha situat a la segona plaça de la general.

Els tres integrants de l’equip, Van den Brink-Torrellardona-Van de Pol, van creuar l’arc de l’arribada amb un registre de 3h28’27”, amb Mazik-Tomasek-Svando just darrere seu, a 1’18’’. Loprais-Valtr-Stross van haver de conformar-se novament amb la tercera posició, a 13’45” dels guanyadors.

A la classificació provisional, Mazik continua sent el líder, mantenint una confortable distància de més d’1 hora respecte dels seus rivals. Per la seva banda, Van den Brink, segon de la classificació, té 2’17” d’avantatge respecte de Loprais.

Cap Al-Ula

El Dakar 2024 segueix pujant cap a Yanbu. Els participants que segueixen en competició arriben avui dimarts a la zona nord de l’Aràbia Saudita, en concret a la localitat Al-Ula, ciutat de la què van sortir fa 10 dies. Així doncs, l’etapa 9 entre Haïl i Al-Ula tindrà un total de 619 km, dels quals 417 km seran cronometrats. Es tracta d’una etapa amb zones molt ràpides. Els passos entre els altiplans rocosos seran els grans obstacles a superar. La navegació tornarà a ser vital per poder  trobar la sortida correcta entre els altiplans esmentats, però amb la Margot capitanejant la direcció, segur que aquest impàs no serà un problema.