AUDI R8 LMS GT2: PUR ESPERIT RACING

En aquesta edició -que sortirà en format paper el proper 1 d’agost- us presentem la darrera creació dels d’Audi. Parlarem del nou AUDI R8 LMS GT2, el quart model de competició que la marca dels quatre anells a dissenyat pels anomenats clients ‘racing‘.

Presentat inicialment en el marc del Festival de Velocitat de Goodwood, l’R8 LMS GT2 és el model de competició més potent que surt de la factoria alemana.

Audi R8 LMS GT2

Audi Space Frame

Partint de la base de l’Audi R8 de producció, l’R8 LMS GT2 està basat en una estructura multi material de l’Audi Space Frame (ASF).

Incorpora una cabina de màxima seguretat. Indeformable, la cabina inclou un sistema antibolcada que proporciona la màxima seguretat possible.

La geometria i els perfils arriben de l’Audi R8 regular. Concretament, el xassís correspon a la versió Spyder, mentre que els perfils de l’àrea del sostre són originals de l’R8 Coupé.

Els tubs que conformen la gàbia de seguretat ofereixen una alta resistència gràcies a la utilització d’una aleació d’acer especial. Gràcies en això, s’ha pogut reduir el pes final fins els 1.350 kg (en sec)

Disseny innovador

Les entrades d’aire se situen a la dreta i a l’esquerra. Això permet, a més d’unes excel·lents prestacions aerodinàmiques,  que l’aire pugui fluir pel parabrisa. A més, evita possibes conflictes tèrmics amb la presa d’aire per a l’admissió del motor. Tambê enteres d’aerodinàmica, destacar el disseny de l’aleró posterior, doncs a més de millorar-la també genera una càrrega més alta en l’eix.

La refrigeració del motor va a càrrec del radiador de la part davantera.

Les suspensions presenten modificacions importants en els braços de control per poder alleugerir el pes. Per la seva banda, el conjunt de frens incorporen les pinces del GT3 en l’eix davanter i les del GT4 en l’eix posterior.

Pel que fa a la direcció, -d’accionament electrohidràulic- també s’ha utilitzat el kit modular del GT4.

En termes d’electrònica, l’R8 LMS GT2 arriba amb una actualització important respecte del GT4. Iés que gràcies a un nou programari, permet un ajustament en quatre nivells del sistema antibloqueig de frens (ABS), del control de tracció (ASR) i de l’ESP o control d’estabilitat.

Audi R8 LMS GT2

5,2 litres i 640 CV

Com en el cas dels GT3 i GT4, el motor V10 atmosfèric de 5,2 litres arriba des de Györ, a Hongria, on la marca té la factoria d’enginyeria d’altes prestacions. Allà, els enginyers ha aconseguit augmentar la potència fins els 640 CV.

Han aconseguit aquesta xifra gràcies a un nou programari de la gestió del motor.

Audi combina aquest motor amb una transmissió de doble embragatge S-Tronic de set velocitats amb lleves al volant. Es tracta d’una caixa de canvis que ja s’ha utilitzat en diferents competicions de velocitat i resistència.

Estricte compliment de normatives

En termes de seguretat, l’Audi R8 LMS GT2 compleix amb els estàndards de la FIA. Inclou xarxes de seguretat en els laterals, sistema d’extinció d’incendis, arnesos de sis punts d’ancoratge i amb un dipòsit de combustible basat en el del GT4.

Si la intenció és fer curses de resistència, Audi ofereix opcionalment un sistema de vàlvula específic per poder fer un repostatge molt més ràpid.

Audi R8 LMS GT2

Mil·limètric

Respecte de l’ergonomia i l’accessibilitat del pilot als comandaments, l’LMS GT2 disposa d’una columna de direcció és ajustable en altura i en profunditat. En aquest sentit també compta amb pedals amb un sistema d’ajustament ràpid.

A causa del voluminós sistema d’admissió, l’R8 LMS GT2 no inclou vidre de al darrere. Per això inclou un mirall retrovisor digital.

Seguint les noves normatives de 2019, les portes -fetes de fibra de carboni- inclouen nous panells de protecció contra impactes laterals.

Audi R8 LMS GT2

Previst per desembre

Tot i que ja fa uns mesos que es pot fer la pre-reserva, les primeres unitats tardaran una mica encara. De fet, no hi ha previsions que arrribin fins a final d‘any o principis del que ve.

Acabarem amb el tema del preu. L’R8 LMS GT2 costarà 338.000 euros, tot un caprici  de competició d’altes prestacions no apte per a qualsevol pilot! Ni tècnica ni econòmicament.

Audi R8 LMS GT2

 

Fotos: Audi media Center