, ,

FERRARI SF90 STRADALE: POTÈNCIA ECOLÒGICA

Presentat fa relativament poc, el Ferrari SF90 Stradale envaeix el segment dels súper esportius més prestacionals penjant-se al mateix temps la preuada etiqueta verda, doncs arriba dotat de tecnologia híbrida endollable.
El nom d’SF90 Stradale l’hereta pel 90è aniversari que celebra la marca transalpina, afegint ‘Stradale’ pel fet d’estar homologat per poder circular pel carrer. (strada significa carrer/carretera en italià)
Com tots els híbrids, gaudeix d’un sistema d’auto-recàrrega mitjançant l’energia cinètica .
També, per allò de poder dosificar la càrrega ùtil de les bateries, l’SF90 Stradale té diversos modes de conducció.

SF90 Stradale / Ferrari

1000 CV

Aquest esportiu -primer híbrid de producció en sèrie de la marca- presenta una configuració de tres motors híbrids amb 220 CV extres que se sumen als 780 CV del motor gasolina de 8 cilindres en V.
Així doncs, de forma combinada suma aquests 1.000 CV de potència total.
Aquesta configuració i xifra resultant de prestacions, fa que l’SF90 sigui el Ferrari homologat més potent fabricat mai pels de Maranello per circular normalment.

Pioner en moltes coses

Els motors elèctrics li permeten circular fins a 25 quilòmetres sense utilitzar el motor de combustió. Quan se circuli així, la tracció serà davantera 100%, un fet insòlit en la marca, però altrament evident, donada aquesta configuració de propulsió elèctrica.
I és que -per si no ho acabeu d’entendre- el sistema híbrid situa dos dels tres motors en l’eix davanter (el tercer està entre el motor de combustió i la transmissió de vuit relacions i doble embragatge que hi ha en l’eix posterior).
Per tant, tot i ser un tracció integral, noi que sigui puntualment, també serà el primer Ferrari de tracció davantera. Això sí, si és que hi ha algú que el faci rodar tan suau com per limitar-lo al sistema elèctric!  Sona estrany però és així!

SF90 Stradale / Ferrari

2.5 segons

En aquestes alçades ja no és un secret que els elèctrics i híbrids són espectacularment ràpids -per allò de que entreguen la potència tot d’una- sobretot pel que fa a l’arrencada de 0 a 100. El cert però, és que cada vegada que ens ho mostren fent alguna comparativa segueix l’impressionant-nos.
I és que aquest “cotxe ecològic per anar ha fer la compra” accelera de 0 a 100 en 2,5 segons i fins els 200 en 6,7.
Amb una relació pes-potència d’1,57 KG/CV, el LaFerrari no té cap opció amb ell. Ni el LaFerrari ni cap altre models dels de maranello, doncs és el Ferrari més ràpid que surt de Maranello
A Maranello volen superar les 10.000 unitats anuals produides gràcies en aquest nou model. D’arribar-hi , serà una gran maniobra empresarial, doncs segons s’ha filtrat, es parla que l’SF90 Stradale estarà per sobre dels 750.000 euros.

100% Manzoni, 100% Ferrari

Flavio Manzoni és el responsable directe del disseny del nou SF90 Stradale. La prioritat del cap de disseny de Ferrari passava per mantenir en l’SF90 Stradale l’essència de la marca pels quatre costats. A partir d’això,  s’havia de armonitzar en el conjunt els nombrosos detalls destinats a afavorir l’aerodinàmica.
En aquest sentit, l’SF90 Stradale disposarà d’un  paquet aerodinàmic exclusiu d’alt rendiment anomenat «Assetto Fiorano». Està destinat a optimitzar al màxim  l’eficàcia i eficiència de l’aerodinàmica. A més, gràcies en aquest paquet s’alleugereix el pes uns 30 KG.

SF90 Stradale / Ferrari

L’aleró posterior actiu de fibra de carboni dividit en tres seccions «Flap Gurney», que pot generar fins a 390 quilos de càrrega aerodinàmica a partir dels 250 km/h, o diferents elements aerodinàmics del frontal, com l’imponent llavi o els difusors que hi ha a cada costat per optimitzar el flux de l’aire, acaben de completar el paquet d’elements destinats a l’aerodinàmica.

A tocar del terra

Encara en termes d’aerodinàmica, destacat la mínima alçada respecte del terra, així com l’imponent amplada que presenta.
També és nou el posicionament de les cues dels escapaments, excepcionalment més altes del normal.

SF90 Stradale / Ferrari

Nou interior

Els interiors de l’SF90 Stradale són nous de punta a punta. Bé, quasi.
El primer que destaca és la nova pantalla digital central. És d’unes generoses setze polzades i s’ocupa de la totalitat de paràmetres de control del cotxe, inclosos els modes de conducció o aspectes purament de confort, com per exemple la temperatura de la cabina.
Del taulell digital del pilot destaca el gran comptador de revolucions central, mentre que als costats hi ha els indicadors del nivell de la bateria, el navegador o el sistema d’àudio, tot en disseny 3D.
En aquesta nova entrega dels de Ferrari tampoc falten tecnologies molt actuals, com ara el «Head-up display»
Un detall de l’interior que resulta familiar de sempre el trobem en la palanca de selecció en forma “H”

SF90 Stradale / Ferrari

Selector de gestió

Des d’una segona maneta es poden seleccionar els quatre modes de gestió elèctrica: «eDrive», el mode exclusivament elèctric. «Hybrid», que combina el motor de combustió amb els elèctrics i els gestiona automàticament donant prioritat a l’eficiència, «Performance» (també de tipus híbrid, però amb més rendiment) i finalment el mode més radical anomenat «Qualify» on tot plegat rendeix a la màxima potència.

SF90 Stradale / Ferrari

Sigui com sigui, aquesta incursió dels del Cavalino Rampante en les noves tecnologies de propulsió híbrida promet molt. Ara, ja només toca que esperar per veure’l.
A Kars Automòbils són especialistes en aquest tipus de vehicles. Podeu adreçar-vos a ells si voleu saber-ne més o fins i tot si voleu reservar una unitat.
En aquest sentit, ens consta que ja tenen en gestió més d’una unitat, actualment en fase de pre-reserva.
Kars Automòbils està a Prada Motxila, quasi enfront del pavelló del Bàsquet Club Andorra. Tel. +376 800100

SF90 Stradale / Ferrari