,

VICTÒRIA DE VINYES- MERCADER AL FERROL

Joan Vinyes-Jordi Mercader (Suzuki Swift R+ N5) van guanyar la categoria N5 en el 50è Ral·li de Ferrol, 6a prova del calendari del Campionat d’Espanya de Ral·lis d’asfalt (CERA). A més, la parella va fer-se amb la 5a posició de la classificació absoluta.

Dues victòries i un Absolut

Amb aquest excel·lent resultat l’equip Suzuki Motor Ibèrica completa amb èxit el seu pas per Galícia. En les tres proves disputades han aconseguit situar-se en el Top5, a més estar en un podi absolut (Ourense) i de vèncer en dues ocasions la categoria N5 (Ourense i Ferrol).

La tercera prova gallega del CERA van venir acompanyada d’una climatologia adversa, sobretot dissabte (dia 20). I és que en els moments previs a l’inici de la segona etapa, la pluja va aparèixer de manera més o menys intensa. Aquest fet va dur certa incertesa en l’assistència del FIMO. A partir de mig matí però, la situació es va normalitzar.

Shakedown – Qualificació

Vinyes-Mercader van poder aprofitar -sense sorpreses- les quatre passades que van completar en l’especial de 3,170 km, just abans del tram de qualificació (TCC).

Van ser diferents les proves que van realitzar per adaptar al màxim les prestacions del Swift a les particulars exigències de les especials del Ferrol.

En el TCC van marcar un crono de 2’02”333 que els va situar en la quarta posició.

En finalitzar la primera matinal del Ferrol 2019, en Joan es mostrava satisfet del transcurs de la prova: “De moment tot ok, si bé és cert que el difícil està per venir. És un recorregut molt selectiu, ple de paranys, … Sens dubte és una de les proves més complicades de l’any”

1a Etapa

La primera etapa va estar marcada pels problemes mecànics de l’equip Suzuki Ibèrica. Malgrat tot, Vinyes-Mercader van mantenir el 5è lloc en la classificació del ral·li una vegada superades les quatre especials d’aquesta jornada inicial.

Després de situar el cotxe al parc tancat de l’Av. de Esteiro, Vinyes ens explicava d’aquesta manera l’odissea que van tenir que superar, ja que “durant tota l’etapa, pràcticament ens hem limitat a superar les especials sense cap possibilitat d’imprimir un ritme millor. Hem patit una pèrdua d’oli durant tota la tarda i això ha posat en perill les opcions de seguir en el ral·li.  Malgrat tot estem en una còmoda 5a plaça, amb els rivals que ens persegueix molt allunyats. Per davant, a 37’’,  tenim a Blach-Murado amb l’R5. Caldrà veure com està el Swift demà i com plantegem el final de ral·li.

2a Etapa

L’inici d’aquest últim dia de competició al Ferrol va ser complicat.

La pluja va fer acte de presència i va fer-ho molt irregularment. La part positiva però, va ser que el Swift estava ja totalment reparat. Gràcies en això, el Swift es va comportar com era d’esperar i Vinyes-Mercader van poder confirmar la seva posició en el Top5,  darrere dels R5 més ràpids.

Una vegada superades les tres cites gallegues del CERA, els participants inicien un període de vacances que s’allargarà fins a mitjans de setembre. En concret fins els dies 12, 13 i 14, quan es disputarà el 52è Ral·li Princesa d’Astúries, 7a prova del calendari del CERA 2019.

Novetats 2020: A punt el Swift Ral·li S R4

Una vegada finalitzada la fase prèvia del Rally Ferrol 2019, la cúpula de l’equip Suzuki Motor Ibèrica, amb el seu president, Juan López Frade al capdavant, va reunir la premsa per donar a conèixer la principal novetat de cara la pròxima temporada. I és que de cara al 2020 el vehicle amb el qual competiran els pilots de l’equip serà el Suzuki Swift Ral·li S R4 amb el kit d’Oreca.

Cal destacar enguany encara falten 5 ral·lis del CERA i aquests es completaran amb els Swift R+ N5.

No serà fins el 2020 quan el Ral·li S R4 comenci la seva trajectòria competitiva.

La intenció de Suzuki és continuar competint en el Campionat d’Espanya de Ral·lis d’Asfalt, però també  volen estudiar les diferents possibilitats que se li obren ara que tindrà un cotxe fet segons la normativa FIA, es a dir, vàlid per poder disputar tots els campionats, inclòs el Campionat del Món de Ral·lis.

El programa esportiu, així com els pilots i l’estructura seran definits més endavant.

És important ressaltar que Juan López Frade ha assenyalat que a final de temporada es farà una valoració de l’any amb els pilots. La continuïtat de les tripulacions actuals de l’equip Suzuki oficial dependrà de la decisió d’aquestes valoracions.

En aquest sentit, tant Joan Vinyes com Javier Pardo tenen obertes les portes de Suzuki per a l’any vinent.

Joan Vinyes, encara sorprès per la notícia, ens va fer el següent comentari: “Al meu entendre és un pas endavant molt positiu per a la marca i per als ral·lis en general. Tenir un vehicle que segueix la normativa FIA, en aquest cas de la categoria R4 FIA, és sens dubte una opció molt positiva. Agraeixo la possibilitat que em dóna Suzuki de seguir amb ells l’any vinent”

 

Font original: Fotoesport