BUGATTI DIVO: “IL DIVO” DE 5 MILIONS D’EUROS

Presentat fa just un any en el Pebble Beach Concours de l’Elegance 2018 de Monterey (Baixa Califòrnia) -esdeveniment del qual vam fer un reportage en l’edició 187 que podeu llegir fent clic aquí  el Bugatti Divo és el súper esportiu que hem triat per a aquest reportatge.

Com a tota creació by Bugatti, el Divo és un hiper esportiu d’altes prestacions molt exclusiu, tant que només s’han programat 40 unitats.

Com sempre passa amb aquestes creacions tan cares i exclusives -el seu preu supera els 5 milions d’euros-  les 40 unitats ja estan venudes a 40 clients VIP de la marca, així que calma, podeu continuar llegint sense presses que ja no sou a temps de res.

Abans de seguir, que tal si fem boca amb aquest video fer per la marca de cara a la seva presentació mundial de fa ja un any? Aquí va:

A imatge del Chiron

Fabricat sobre la base del Bugatti Chiron, però amb una carrosseria específicament diferenciada per imprimir-li un disseny molt més radical i una personalitat inconfusible, el Bugatti Divo ha captivat a tothom allà on ha estat present des que només era un esbós.

Al concurs californià de Pebble Beach va ser -com no- una de les novetats més esperades i aplaudides. Allà ja es van comprometre més de la meitat d’unitats.

Homenatge a Albert Divo

Com en el cas del Bugatti Chiron, el nou Divo ret homenatge al pilot francès Albert Divo, qui a la fi dels anys vint va guanyar en dues ocasions la mítica i serpentejant Targa Fiore, una prova de gran renom en l’època i que tenia lloc a Sicilia.

Del Bugatti Chiron també hereta el propulsor, és a dir, el motor 8.0 W16 Quad-Turbo de 1.500 CV. Això sí,  com en el cas de la carrosseria, els enginyers també l’han modificat per fer-lo més radical, que no vol dir més ràpid, tot s’ha de dir!

Més radical

El Bugatti Divo presenta una carrosseria molt diferenciada respecte del Chiron del qual deriva. Aporta noves solucions plantejades en el Bugatti Vision Gran Turisme, un espectacular model conceptual.

Amb 456 kg de càrrega aerodinàmica màxima, 90 kg més que el Chiron, més una millora de la refrigeració de frens, dels pneumàtics i d’una posada a punt mecànica en general, les prestacions i fiabilitat del Bugatti Divo no tenen precedents.

Per exemple. De cara a l’equip de frens, els enginyers sabien que era indispensable fer circular un flux d’aire important per poder mantenir la temperatura òptima en el sistema, assegurant el seu màxim rendiment. Per això han fet servir un sistema basat en quatre conductes d’aire independents, un per a cadascún dels quatre frens.

Màquina de circuit…urbà

Encara que és un model clarament orientat per rodar en circuit, com tot Bugatti el Divo està homologat per a circular normalment.

I és que la massa total d’aquest bòlid de carretera se situa just entre la del Chiron i la del Chiron Sport. La càrrega aerodinàmica addicional porta la força lateral màxima fins les 1.6 g!

Això sí, la velocitat màxima està limitada a 380 km/h, menys que la que registra el Bugatti Chiron.

Malgrat la limitació de la velocitat punta, el Bugatti Divo és molt més ràpid en circuit que el Chiron i que el Chiron Sport.  Ara bé, on realment no té igual és en el pas per corba.

Sense «Top Speed»

El motiu principal pel qual la seva velocitat màxima és inferior del que podria esperar-se està en el fet que el Divo no inclou el mode «Top Speed».

En temes d’acceleració el Divo es manté en registres ja coneguts. Puja de 0 a 100 km/h en 2,4 segons.

Lleugeresa: la regla d’or

Per a la reducció del pes s’ha recorregut principalment a la fibra de carboni, s’ha reduït l’aïllament i s’ha optat per un sistema d’àudio molt més lleuger que el que equipa el Bugatti Chiron.

La tracció integral inclou un sistema de control vectorial del parell que també comparteix amb el Chiron Sport.

També comparteix la caixa del canvi de doble embragatge amb 7 velocitats.

Interior ja conegut

L’interior també es manté molt fidel al model precedent, heretant tot l’estil i distribució d’aquest. Bàsicament difereix pels seients més esportius i per no incorporar gairebé compartiments de magatzematge en cabina. Ara que, ben pensat, amb tenir espai per dur les ulleres i el mòbil, tampoc no ens cal gaire més espai per dur-hi res!

Fotos.Bugatti.com