,

ALBERT PARK – MELBOURNE: ARRENCA L’ F1

Com ja sabreu, el Campionat del món d’F1 va començar en l’escenari habitual de sempre, l’Albert Park de la ciutat de Melbourne a Australia. Al final va saldar-se amb pràcticament el mateix podi de fa un any, és a dir, Sebastian Vettel (Ferrari), Lewis Hamilton (Mercedes) i Kimi Raikkönen, també de Ferrari. Aquest últim en substitució de Valtteri Bottas (Mercedes), penalitzat per un accident en la sessió d’entrenaments cronometrats de la jornada anterior.

La sorpresa del podi però, va ser la primera posició de Vettel, ja que tot i que Hamilton va dominar de manera clara les rondes dels entrenaments oficials -setena pole-position del pilot britànic a Melbourne- i que va treure’ls gairebé 7 dècimes als dos Ferrari, els italians van estar més encertats en l’estratègia de carrera, deixant amb un pam de nas l’actual campió de món, que va acabar segon sense saber que havia fet malament.

Així doncs, després d’una temporada en la qual tots els equips han jugat “a distreure la perdiu” -quelcom que sempre fan- la temporada va iniciar-se un any més amb les posicions ben definides respecte dels que han de lluitar frec a frec pel títol.

És cert que la temporada és molt llarga i que moltes escuderies anuncien novetats en les seves mecàniques de cara als propers mesos, però Ferrari i Mercedes comencen un pas per davant i difícilment els atraparan els seus perseguidors.

FERNANDO ALONSO VA CONFIRMAR LES MILLORS EXPECTATIVES

Entre els 10 millors, els que van aconseguir els primers punts de la temporada, si que va haver-hi novetats, algunes d’esperades, altres no tant. Però també va haver-hi decepcions en tots dos sentits.

Mentre que la quarta plaça del Red Bull pilotat per Daniel Ricciardo ja era previsible, no ho va ser tant l’entrada del McLaren-Renault de Fernando Alonso en el top5 de la classificació.
L’asturià, després d’haver viscut un calvari durant tres anys -els que va durar la relació entre McLaren i Honda-, ha tornat a somriure i a mirar el futur amb optimisme, es a dir, pensant en estar en el podi d’algún dels GP d’aquest 2018.

 

La presència a la zona de punts dels dos McLaren-Renault en aquesta primera cita de l’any és tota una garantia de que la línia marcada de cara a la present temporada és la correcta.
La competitivitat dels vehicles de l’escuderia britànica queda clara després de la defensa que van fer de la cinquena plaça en la part final de la prova de Melbourne i davant del Red Bull de Marc Verstappen.
També són dignes de destacar les prestacions dels Renault, amb Marc Hulkenberg i Carlos Sainz com a pilots.

GP NEFAST PELS HAAS. HONDA SEGUEIX EN EL POU.

L’Escuderia Haas-Ferrari va ser catalogada com la gran revelació de la pretemporada. Amb Kevin Magnussen i Romain Grosjean pilotant els seus vehicles van aconseguir cronos notables durant les jornades de test al Circuit de Barcelona–Catalunya.
Cal afegir que en la qualificatòria de Melbourne també van completar una espectacular actuació, situant-se en la 6a i 7a posició respectivament, a només 2″ de Hamilton.

En carrera però, tot es va torçar i tots dos pilots van abandonar després del primer pit-stop.

Quant als motors Honda, aquest any anclats en els Toro Rosso, poc es pot dir. Segueixen en la part baixa de les diferents classificacions, això després de més de tres temporades d’intentar aconseguir algún resultat positiu.

És evident que les queixes d’Alonso eren més que justificades i que el doble campió del món de l’especialitat segueix sent un excel·lent pilot -per a molts el millor- i també que malauradament Honda segueix sense trobar la tecla que faci funcionar els seus propulsors.

UN CALENDARI AMB 21 GP

El calendari que haurà de complir el circ de la Fòrmula 1 és el més complet de la seva història. Són 21 els països que tindran el seu GP entre finals de mes de març, amb el passat GP de Melbourne i fins a finals de novembre amb el d’Abu Dhabi.

La majoria de proves coincideixen amb les disputades durant el 2017, encara que l’ordre té variacions notables.

Destacar el retorn de dues cites mítiques de l’F1 que la temporada passada no van disputar-se, com són els GP de França i d’Alemanya. La baixa del calendari 2018 és la del GP de Malàisia.

Una vegada superada la primera cita de l’any, les escuderies de l’F1 2018 han d’afrontar un mes d’abril molt dens. Bahrain-Sakhir (8), Xina-Xangai (15) i Azerbaijan-Baku (29).

L’arribada a Europa està prevista per la setmana del 7 al 13 de maig i l’escenari serà el de sempre, el Circuit de Barcelona–Catalunya.

Una vegada finalitzada la pretemporada, Alonso va assegurar que tots els equips es guardaven alguna cosa en els tests inicials i que el veritable potencial es veuria una vegada comencés veritablement el campionat. Així doncs, el quit de la qüestió pot estar en el fet de saber el marge de millora que té o tindrà cadascún dels equips per fer que s’igualin les possibilitats de triomf.

Tot plegat és veurà setmana a setmana.

Texts / Fotos: Fotoesport / Miquel Rovira.