,

NOU XC40: COMPLETANT LA GAMMA SUV SUECA

El petit dels XC

Volvo Cars va començar l’any ampliant la seva gamma Premium de models SUV amb l’arribada del nou XC40, el germà petit que li faltava a la familia XC. Un model que ha generat molta expectació des de que era només un esboç. Aquest 2018, concretament durant des del passat mes de febrer que ja esta disponible   a Autodièsel, el concessionari Volvo Cars per Andorra. 

Amb l’arribada de l’XC40, els de Volvo tenen finalment el que volien tenir. Tres SUV de darrera generació en aquest segment que tan demandat en la industria de l’automòbil.

Base de futur

A més, el nou XC40 és el primer model que gaudeix de la nova arquitectura modular de vehicles «CMA» de la marca sueca, una arquitectura que serà la base dels propers vehicles de la sèrie 40, inclosos els models totalment elèctrics.

Aquesta nova entrega també suposa l’estrena de la marca en el segment dels SUV compactes o B-SUV. I és que per a la gamma XC de Volvo, era important poder oferir un SUV de mides contingudes, donada la gran demanda que hi ha envers aquest format de vehicles multi terreny utilitaris.

Pel que fa a la tecnologia, l’XC40 s’ha incorporat amb les premiades tecnologies de seguretat, infoentreteniment i de connectivitat ja presents en els darrers models de les sèries 60 i 90. Gràcies en aixó, l’XC40 és un dels SUV Premium compactes millor equipats del mercat amb, a més, un lineal de preus molt competitiu.

Entre les prestacions de seguretat i d’assistència al conductor, hi ha el sistema «Pilot Assist», el «City Safety», un sistema d’atenuació i de protecció de sortides de la carretera, l’alerta d’encreuament amb assistent de fre automàtic i la càmera de 360º, que ajuda al conductor a maniobrar el seu vehicle en les places d’aparcament.

Petit però Funcional

L’XC40 ofereix també un nou plantejament d’emmagatzematge a l’interior del vehicle, donat que gràcies al seu nou disseny interior, els conductors de l’XC40 tenen, entre altres opcions, un espai d’emmagatzematge molt més funcional tant a la zona de les portes com sota dels seients, també un lloc especial amb càrrega inductiva per als telèfons, un enganxall abatible per penjar-hi petites bosses i una paperera desmuntable situada a la consola.

Motors

Inicialment l’XC40 estarà disponible amb un motor D4 dièsel i un de gasolina T5 Drive-I de quatre cilindres.

L’XC40 també serà el primer model disponible de la marca amb un nou motor de tres cilindres, tot i que aquesta mecànica encara tardarà en arribar una mica.

També arribaran més endavant altres opcions de motors per completar la gamma, així com una versió híbrida i una d’elèctrica, ambdues de les més esperades donats els bons resultats que están tenint en el models més alts de la gamma XC, com és el cas de l’XC90.

Les dues mecàniques que van arribar el mes de febrer -el D4 dièsel i el T5 de gasolina- inclouen el canvi auto-seqüencial de vuit velocitats amb convertidor de parell .

Més endavant però, si encar sou dels que preferiu el canvi tradicional de sempre, també hi haurà l’opció d’un canvi manual en alguns dels motors de baixa i mitja gamma.

Tant el D4 Dièsel com el T5 Drive-I són de tracció total permanent AWD.

Disposen d’un selector de modes de conducció que inclou un ampli ventall d’opcions: «Comfort», «Dynamic», «Eco», «Individual» i «Offroad». Aquests modes influeixen en la resposta de l’accelerador, la duresa de la direcció i la duresa dels amortidors. Aquest selector estarà disponible en tota la gamma XC40.

A nivell estètica, l’XC40 també introdueix en la seva línia d’equipament exterior la possibilitat de demanar-lo en dues tonalitats de pintura a combinar entre la carrosseria i el sostre. En aquest sentit, el sostre de color està disponible en blanc o negre.

 Finalment dir-vos que a nivell preus, la gamma XC40 arrenca des dels 35.000 euros amb el model XC40 D4 AWD Momentum, pujant a un màxim de 39.400 en el model més esportiu, l’XC40 T5 AWD R-Desing. 

 Informeu-vos en a Autodièsel, concessionari oficial Volvo Cars per Andorra. Els trobareu a l’Av. Verge de Canollich, 59 de Sant Julià de Lòria. Tel. 841143  

 

Fotos: media.volvocars