,

Volvo EX30, el primer model de la gamma EX ja està a punt

En aquest espai de novetat us presentem el nou Volvo EX30, l’últim model dels escandinaus i el primer a sortir de la nova família EX. 

La gamma EX es presenta com la nova generació de Volvo pel que fa a models de propulsió 100% elèctrica. L’EX30 -el més petit de la futura gamma i de tot el catàleg Volvo- ha estat dissenyat per a molt més que per ser extremadament fiable i segur, aspectes que des de sempre han destacat a la marca. Diem això perquè a més de destacar en aquest aspecte, l’EX30 arriba al mercat amb un valor afegit molt important avui dia: tenir la petjada de CO2 més baixa registrada fins ara en un Volvo.

Això demostra una vegada més el compromís de la marca a l’hora de fer que la vida de les persones i del planeta sigui millor, més segura, còmoda, agradable i eficient.

Si a tot això afegim l’aplicació de noves tecnologies, la col·laboració directa amb els principals gegants tecnològics, un excel·lent disseny i una experiència a la cabina sense mancances, està clar que el nou EX30 possiblement marcarà bona part del rumb de Volvo en el futur!

Des de 32 mil euros

A més, l’atractiu preu de l’EX30 —surt a partir de 32 mil euros— fa que aquest  interessant SUV totalment elèctric tingui un preu de venda molt proper al d’un vehicle tradicional amb motor de combustió, quelcom que ara com ara continua sent difícil de trobar a la majoria d’elèctrics.

Per altra banda, la versió de tracció integral amb la bateria de llarg abast, surt per uns 41 mil euros. Com veieu, en tos els casos es tracta de preus als que podreu aplicar les ajudes del Pla Engega, quan aquestes estiguin disponibles.

La veritat és que amb aquests preus, l’EX30 reuneix tots els arguments necessaris per esdevenir un dels models que liderin les vendes dins del seu segment. I és que juntament al preu, els valors de disseny d’aquest nou compacte elèctric, més tot el que inclou, fan que sigui una opció molt interessant.

Adaptat a tothom!

El nou EX30 es pot demanar amb tres opcions de motors i dos tipus de bateries diferents. Això, a part de poder oferir una opció adaptada a cada perfil de necessitat, també ha permés a Volvo poder oferir aquest preu d’entrada tan atractiu.

Si analitzem els diferents perfils de necessitats, poder optar per aquesta polivalència a l’hora de triar la millor opció pel que fa a motors i bateries, és una gran idea. Per exemple, si es tracta d’un usuari que passa la major part del temps a la ciutat o acostuma a fer sempre distàncies curtes entre càrregues, l’opció d’un únic motor i una bateria de fosfat de ferro i liti (LFP) és més que suficient. I és que aquesta bateria d’autonomia estàndard, és sens dubte la més rendible per molt més, doncs la seva fabricació consumeix menys recursos, sent així la millor alternativa per als qui no necessiten molta autonomia o per als que tenen un segon vehicle amb el que fer llargues distàncies.

Fins a 480 km d’autonomia

Si el que el client desitja és maximitzar l’autonomia, l’EX30 d’un sol motor amb autonomia ampliada i una bateria NCM, serà l’opció ideal. Aquesta bateria de liti, níquel, manganès i cobalt, genera energia de forma més eficient que la variant LFP. Aquesta opció d’un motor amb autonomia ampliada proporciona una autonomia de fins a 480 km.

Finalment, si la prioritat de l’usuari és el rendiment, la tracció o totes dues coses, l’opció idonea serà la variant Twin Motor Performance, segurament la variant que més éxit tindrà a Andorra, donades les seves condicions climatològiques, orogràfiques  i d’hàbits de conducció.

Aquesta variant amb tracció integral combina la bateria NCM amb un segon motor elèctric. Té una potència de 315 kW (428 CV). En termes d’acceleració, destacar que aquest és el Volvo més ràpid en termes d’acceleració, pujant de 0 a 100 km/h en 3,6 segons.

Volvo EX30 exterior

25 minuts per al 80%

Aquesta variant Twin Motor d’autonomia ampliada també és la que té més capacitat de càrrega entre tots els EX30, arribant a 153 kW (la variant d’autonomia estàndard arriba a 134 kW). Gràcies en això, es pot carregar la bateria del 10 al 80% en poc més de 25 minuts.

Destacar que és pot utilitzar la pantalla central o l’aplicació per ajustar l’amperatge, el nivell màxim de càrrega i el moment en el què es prefereixi iniciar la càrrega.

Amb la finalitat de proporcionar als clients la millor experiència possible de conducció, Volvo ha optimitzat el xassís de l’EX30 per aprofitar al màxim la seva grandària compacta. El seu baix centre de gravetat i el seu pes, relativament baix (1830 kg), distribuït de manera uniforme, es combinen amb una gran facilitat i agilitat de conducció, tant a la ciutat com a la carretera.

Mínima petjada de carboni

Com hem comentat al principi, la petjada de carboni de l’EX30 és inferior a la de cap altre Volvo fabricat fins ara. Això suposa un pas endavant molt important en termes de sostenibilitat. El fet d’afrontar el problema de les emissions, fent-ho des dels mateixos processos de producció, ha permès poder reduir la petjada de carboni fins aquests nivells tan baixos.

Com a bon Volvo, val a dir que l’EX30 s’ha dissenyat perquè sigui tan segur com qualsevol model de Volvo. Per exemple, per allò de citar una de les moltes funcions, el nou compacte elèctric inclou de sèrie una funció de seguretat especialment pensada per evitar els accidents amb les bicicletes a l’obrir les portes del vehicle quan s’estan apropant. El sistema alertarà a l’usuari en cas que intenti sortir just quan està passant una bicicleta, moto, patinet i per descomptat, un cotxe.

Més enllà d’aquest exemple, val a dir que pel que fa a tecnologies de seguretat de protecció, la marca ha aplicat els màxims estàndards de seguretat al nou compacte. És així que l’elèctric escandinau inclou un extens paquet de sistemes i assistents de seguretat, conjugant-lo amb un disseny estructural a l’alçada dels millors SUV del mercat.

Nou Park Assist Pilot

Coma exemple de tecnologia punta aplicada, un de molts, esmentar que el nou EX30 és el primer vehicle equipat amb una nova generació del conegut assistent d’aparcament ‘Park Assist Pilot’.  El Park Assist Pilot pot avaluar tot tipus d’espais d’aparcament, de manera que estacionar en llocs estrets o amb característiques complicades no és cap problema. Un cop triada des de la nova interfície 3D la plaça que preferim entre les diferents opcions que hagi localitzat el sistema dins de l’entorn del cotxe, el Park Assist Pilot es farà càrrec del control total del cotxe fins a completar la maniobra.

La clau, el teu mòbil

Com ja hem vist en altres models recents de la marca, de fet es una opció també coneguda en altres marques, el nou EX30 inclou una funció de clau digital derivada al telèfon mòbil. Aquesta tecnologia, és compatible amb una àmplia gamma de marques i models de telèfon.

Des d’una aplicació específica s’accedeix a tots els serveis importants relacionats amb el cotxe. Entre altres serveis, a més de la funció de clau, podrem accedir a funcions com la càrrega del vehicle, la localització d’aquest, tancar o obrir les portes i el maleter o activar la calefacció, per citar alguns exemples.

L’EX30 també està sempre connectat al núvol, per la qual cosa en tot moment podrà rebre actualitzacions de forma inalàmbrica. Gràcies en això, a mesura que sorgeixin millores, el cotxe anirà evolucionant tot sol.

El plaer de viatjar

Més enllà de les bondats que suposa la propulsió elèctrica, l’EX30 ha estat concebut per fer que la vida dels seus ocupants sigui còmoda, relaxada i molt agradable. Per aconseguir-ho s’han aplicat les últimes tecnologies i s’ha tingut una cura extrema a l’hora de dissenyar els interiors de l’habitacle.

Hi ha disponibles fins a quatre dissenys d’habitacle diferents, cadascun d’ells amb la seva pròpia personalitat.

Com passa a la gran majoria de cotxes de recent fabricació, el focus principal d’atenció a l’interior recau en les pantalles, les quals, a més de concentrar moltes de les funcions del cotxe, garanteixen una gran experiència.

Cinc ambients experiencials

L’EX30 ofereix molts arguments per fer que l’experiència a bord sigui d’allò més agradable. Per exemple, el cotxe disposa de cinc ambients diferents a nivell d’il·luminació ambiental. Cadascun d’ells està inspirat en un paisatge escandinau diferent i canvia subtilment de tonalitat.

Volvo EX30 interior

Aquests cinc efectes d’ambient s’inspiren en escenes tan suggeridores com l’efecte de la llum de primera hora del dia filtrant-se entre les fulles d’un bosc escandinau, el d’una posta de sol a la costa occidental de Suècia, en les famoses aurores boreals, en el color daurat que llueix el cel durant els mesos d’estiu a Suècia o en el lluminós ambient d’un capvespre urbà a qualsevol ciutats del país. Aquest efecte d’il·luminació pot associar-se també amb un paisatge sonor ambiental, de tal forma que cada ambient resulta tota una experiència per als sentits.

Amb els millors

D’altra banda, els escandinaus han treballat conjuntament amb gegants tecnològics de la talla de Google, Apple i Qualcomm. Això es tradueix en una extraordinària experiència a bord.

D’altra banda, gràcies a la col·laboració amb ECARX, Volvo ofereix una plataforma excel·lent d’infoentreteniment.

Variant Cross Country

Per a principis de 2024, quan comenci a lliurar-se el model estàndart,  s’obrirà el període de reserves de la variant Cross Country, la qual es comercialitzarà a finals del mateix any.

El Volvo EX30 Cross Country inclourà una sèrie de detalls de naturalesa fora-pista, seguint amb la tradició de la marca a l’hora d’oferir aquest tipus d’acabats en els seus models. Ideada per satisfer els desitjos dels clients que volen gaudir una mica més enllà de l’asfalt, la variant Cross Country de l’EX30 arribarà amb diverses característiques especials. Per exemple, tindrà una major distància al terra, inclourà unes llandes negres de 19 polzades exclusives i oferirà en opció unes altres de 18 polzades amb pneumàtics a mida. Altres detalls específics d’aquest acabat els trobem als protectors dels baixos de la part davantera, posterior i lateral, en els panells negres del para-xocs davanter i del maleter i, lògicament, també en l’elegant placa Cross Country. Un altre detall diferencial d’aquesta variant el tenim a la bandera sueca que llueix al capó.

Autodiesel Volvo Andorra

Acabarem dient-vos que el cotxe ja admet comandes a Andorra. Així doncs, si esteu interessats, dirigiu-vos a Autodiesel Volvo Andorra. Allà podreu acabar de conèixer totes les virtuts d’aquest nou model i realitzar la compra del vostre EX30.

Trobareu Autodièsel a l’Av. Rocafort, núm. 6 de Sant Julià de Lòria. Tel. +376 841143.

Acabem deixant-vos aquest vídeo, doncs com diu la dita, “més val una imatge, que mil paraules”.

———

Si voleu accedir a d’altres novetats elèctriques o híbrides, podeu fer-ho des de la secció “Green Cars” del menú principal del blog, o directament des d’aquest enllaç.

Volvo EX30 exterior

Volvo EX30 exterior

Volvo EX30 exterior

Volvo EX30 exterior

Volvo EX30 exterior

Volvo EX30 exterior

Volvo EX30 exterior

Volvo EX30 exterior

Volvo EX30 exterior

Volvo EX30 exterior

Volvo EX30 exterior

Volvo EX30 exterior

Volvo EX30 interior

Volvo EX30 interior

Volvo EX30 interior

Volvo EX30 interior

Volvo EX30 interior

Volvo EX30 interior

Volvo EX30 interior

Volvo EX30 interior

Volvo EX30 interior

Volvo EX30 interior

Volvo EX30 interior

Volvo EX30 interior

Volvo EX30 interior

Volvo EX30 interior

Volvo EX30 exterior

Volvo EX30 exterior