,

LE MANS: 2on. ROUND DE CARDELÚS AL MUNDIAL

Cardelús al Campionat del món de Moto2

Segon round

Aquest cap de setmana (dies 19 i 20 de maig), Cardelús ha disputat la seva segona cursa del Mundial de Moto2, concretament ho ha fet en el Gran Premi de França de Le Mans, on ha finalitzat en la 26a posició

Segons comentava en acabar, el pilot ha acusat l’exigència i al duresa del traçat.

Les jornades prèvies d’entrenaments de divendres i dissabte van desenvolupar-se sense cap incidència i va poder rodar dins dels temps que s’havien marcat amb molts bones sensacions. Finalment va classificar-se per poder sortir des de la 33è posició. 

Cardelús al Campionat del món de Moto2

Un traçat dur

Ja en carrera, tot just arrencar i com sempre fa el pilot,  va sortir a per totes i va poder pilotar amb relativa comoditat.  A meitat de carrera però, entre i la dificultat del traçat i el cansament, va anar perdent pistonada, tot i que va saber mantenir-se.

El seu millor crono va ser lleugerament superior al registrat durant els entrenaments, concretament va fer 1.39,36 (mig segon més que el seu millor registre als entrenaments), en la seva millor volta. 

Pas a pas

Sigui com sigui, tot el viscut en aquest gran premi forma part del procès normal quan un pilot comença a competir en aquest nivell, i d’això el pilot és conscient, sabent que forma part del camí a fer quan s’està en la seva situació.

Cal paciència i adaptar-se poc a poc! És per això que Cardelús es mostrava satisfet en acabar, tant en les declaracions com més tard a les xarxes:

“Estic prou satisfet de com han anat les coses a la cursa d’avui. He acabat i he continuat aprenent entre els millors del món, que és el principal objectiu d’aquesta temporada”.

Cardelús al Campionat del món de Moto2

Respecte de la baixada de ritme a mitja carrera comentava:

“A mesura que anava avançant la prova, m’ha costat més mantenir el ritme, però era previsible donada la manca d’experiència prèvia a Le Mans pilotant una Moto2. A partir d’un cert moment em costava més moure la moto, he baixat el ritme i ja no he pogut seguir progressant. De tota manera, per molt que no m’agradi, sé que haig de ser pacient, seguir aprenent i adaptant-me al campionat”.

Mirant endavant

I així és, de fet ens ve al cap el que ens comentava al respecte Valeriano Rodríguez, el propietari de l’equip, durant la presentació de la temporada a principis d’abril, quan ens dèia que aquest era un any per adaptar-se, seguir aprenent i fer quilòmetres.

I és que per molt que imaginem l’ansietat i les ganes que puguin empènyer quan et veus rodant entre els millors, no hem d’oblidar-nos que estem parlant del Mundial!

Així que poc a poc i bona letra!

La propera cita mundialista de Cardelús tindrà lloc el mes vinent al Gran Premi d’Itàlia a Mugello.