,

2n lloc de De la Casa i 5è de Montellà a la Pujada a “Les revoltes d’IBI”

Un cop més, Gerard de la Casa i Jordi Gaig van mantenir el seu particular duel, en aquesta ocasió a la Pujada a Les Revoltes d’IBI, segona cita del Campionat d’Espanya de Muntanya-AutoHebdo. L’andorrà va acabar signant el segon lloc, sent el millor entre els andorrans desplaçats a la regió alacantina. Per la seva banda, Montellà va acabar 5è entre els CM.

De la Casa al podi final

El Fiesta, més a prop!

El Porsche de Jordi Gaig va tornar a guanyar al Fiesta WRX de De la Casa, sí, però en aquesta ocasió va guanyar amb el pilot de Baporo Motorsport molt més a prop.  Tant va ser així que Gaig va acabar amb menys de 2” d’avantatge respecte al Ford Fiesta del pilot andorrà.
Val a dir Cal que a IBI va haver-hi un tercer pilot amb serioses opcions pel triomf. I és que al volant del seu Ginetta, Manuel Aviles va tenir moltes opcions de desbancar, als a priori favorits pel triomf final.

Com als darrers meetings disputats, la meteorologia va tornar jugar un paper important a la pujada organitzada per l’Automòbil Club d’Alacant.
Durant el primer dia de competició (dissabte dia 3), la pujada de carrera es va disputar amb l’asfalt mullat. Per a la següent jornada la previsió era de bon temps i així va ser. Per tant, els millors cronos es van marcar a les dues pujades de diumenge.

Gerard de la Casa

Avilés se suma a la disputa

A la segona pujada de carrera del meeting (primera del diumenge), el pilot de Gedith Center va parar el crono en 2’37”057, a només tres dècimes de Gaig, però amb “Lolo Aviles” a tan sols 8 dècimes d’ell. Amb aquest panorama, tot i que a priori el podi semblava assegurat, estava clar que tot es jugaria a la pujada final.

Arribat aquest moment, De la Casa no va poder rebaixar els 2’37”384, mentre que Gaig sí que va rebaixar-lo en  1” i escaig. Per això, amb la suma dels dos parcials Gaig va aconseguir el seu primer triomf a IBI.

El pilot andorrà va tornar a superar a Aviles, en aquesta ocasió per 3 dècimes, assegurant-se la segona posició del podi alacantí.

Una vegada finalitzat el lliurament de trofeus als guanyadors, en Gerard ens feia la següent valoració: “Estem contents del desenllaç del meeting. No havíem estat mai tan a prop del Porsche i això és una gran motivació per continuar millorant i aconseguir pujar a l’esglaó més alt del podi en alguna de les properes carreres. A més, “Lolo” ve molt fort per darrere i no ens podem despistar”

Montellà, 5è, demostra que té molt a dir

Edgar Montellà (SpeedCar) va completar el seu retorn al Campionat d’Espanya de Muntanya amb una treballada 5a posició a la categoria 3 (CM).

El pilot va viure dues jornades diametralment oposades. I és que a la primera, amb la dificultat que va suposar la incertesa de la climatologia, Montellà va acabar molt contrariat, doncs al final no va encertar el tema de les rodes, ja que va trobar-se el tram mullat i havia posat gomes de sec.

Diumenge, la situació va millorar considerablement i Montellà va poder recuperar posicions a la classificació final. A més, l’andorrà va sentir-se molt còmode al volant de l’SpeedCar, competint a un molt bon nivell.

Edgar Montellà

Un cop acabat el míting, el pilot de PEP Motor donava per bona la seva actuació. Aquestes van ser les seves paraules: “Dissabte tot va sortir a l’inrevés, vaig acabar molt enfadat amb mi mateix així que millor oblidar aquest dia. De diumenge però, estic content. Crec que vaig donar el 200%. De fet, en alguns moments vaig arriscar fins i tot més del normal, ja que encara m’estic adaptant a la nova mecànica. A més, l’equip ha treballat a tope i el cotxe ha funcionat molt bé. Continuarem treballant perquè els cronos sortin com han de sortir”.

El pròxim cap de setmana (dies 10 i 11) arriba la cita d’Arinsal. Gerard de la Casa, Edgar Montellà i una llarga llista de pilots nacionals i estrangers estaran a la graella de sortida d’aquesta esperadíssima pujada.

———

Per a més notícies en l’àmbit de l’esport internacional de món del motor amb participació andorrana, feu clic en aquest enllaç directe. Si ho preferiu, també podeu accedir-hi des del menú superior del blog.

 

Info original/fotos: Fotoesport