,

De la Casa i Montellà marxen de a Chantada amb dues segones places

El Campionat d’Espanya de Muntanya (CEM) – AutoHebdoSport va tornar a terres gallegues per finalitzar la primera part de la temporada en un final que va saldar-se amb dues segones places, la d’Edgar Montellà a la categoria 3 i la de Gerard de la Casa a la categoria 1. La cita era a Chantada, a la Ribeira Sacra de Lugo.

Un escenari espectacular

Els dirigents de l’Escuderia Chantada van decidir, una vegada més, que la sortida de la prova fos a Belesar, just a l’inici del pont vell sobre el riu Miño.

Després del primer revolt a dretes, els pilots enfilaven per un traçat estret i plagat de revolts encadenats al llarg dels gairebé dos quilòmetres que els separaven de l’encreuament de “Los Cipreses”. A partir d’aquest punt el recorregut canviava de manera radical, doncs els gairebé tres quilòmetres finals transiten per una carretera ampla (la nacional LU-533) amb bon asfalt, arribant així fins a Monforte de Lemos. És en aquests trams on les mecàniques més ràpides van arribar a superar els 240 km/hora.

Un dels pocs canvis que van incloure els organitzadors va ser el canvi d’ubicació del parc d’assistència, enguany situat al carrer Joan XXIII, just al final de la pujada.

El programa constava de dues pujades d’entrenament i una de carrera per a dissabte i una d’entrenaments i dues de carrera pel diumenge.

Primer pla del Ford de Gerard de la Casa

Gerard de la Casa, molt regular

Gerard de la Casa (Ford Fiesta WRX – Baporo Motorsport) guanyador l’any passat  de la categoria 1 (Turismes) a la prova de Lugo, enguany va haver de cedir davant la potència del Porsche 911 GT3 de Jordi Gaig, doncs el traçat gallec era molt més favorable a les prestacions del cotxe del català que no pas del seu. En aquest sentit, De la Casa comentava :Crec que hem acabat on havíem d’estar. Guanyar al Jordi sempre és difícil, però a Chantada la cosa es complica encara més.

Satisfet amb el resultat obtingut, l’andorrà afegia: Els Porsche no han estat els únics rivals directes. El Ginetta d’Alonso ens ha fet córrer molt. Ens hem mantingut sempre per davant en les mànegues de carrera, però fins a l’última pujada no hem pogut concretar la segona posició final al podi de Turismes

José A. Alonso, la sorpresa

A priori,  la lluita entre el pilot de Gedith Center i Gaig ja estava en la ment dels aficionats que segueixen el CEM, encara que al traçat gallec el pilot de Porsche era clarament favorit donades les característiques dels trams.

La sorpresa a l’inici de la prova va arribar de la mà de José A. Alonso, doncs va situar el seu Ginetta molt a prop dels cronos del pilot de l’andorrà.
Així doncs, a la primera pujada vàlida per a la classificació final, De la casa (2’01”246) va ocupar la segona plaça, superat per 2”379, per Gaig, mentre que Alonso va acabar tercer, a només dues dècimes de l’andorrà.

Diumenge, no va haver-hi sorpreses en les dues carreres programades. A la primera, De la Casa va parar el crono en 2’00”328, mentre que el seu rival directe (Alonso) va acabar cedint per 744 mil·lèsimes. Per la seva banda, Gaig va batre el rècord de la categoria, parant el crono en 1’57”908.

Amb el triomf de la categoria 1 a favor de Gaig, De la Casa i Alonso van jugar-se les dues posicions restants del podi en la tercera i última pujada. En aquest context, De la Casa es va mantenir ferm i va tornar a superar a Alonso, fent-se així amb la segona posició final de Turismes.

Treballat 2n lloc de Montellà

Després de guanyar a Alp, Edgar Montellà (Speedcar GT-R) van viatjar a Chantada amb l’ànim d’estar entre els millors a la prova gallega.

Conscient que guanyar era un objectiu molt complicat, doncs Javi Villa domina la categoria amb molta autoritat, els esforços del pilot van centrar-se en aconseguir la segona plaça, mantenint Benito Peréz a ratlla.
El cert és que al final el duel amb Pérez va acabar sent un dels punts calents del meeting. Finalment Montellà va decantar al seu favor la segona plaça, això sí, per una diferència de tan sols 351 mil·lèsimes.

Així doncs, Edgar Montellà va aconseguir aquest treballat segon lloc després de superar Benito Pérez en una lluita que de fet va allargar-se durant tot el cap de setmana. La categoria la va dominar Javi Villa, pluricampió de l’especialitat.

Una vegada finalitzat el lliurament de trofeus, Montellà ens feia el següent comentari: El cert és que no pensava estar al nivell al que hem estat. Considerar guanyar tenint a Javi (Villa) competint era quelcom impensable, doncs ell està molt per davant nostre. Els cronos han estat els que esperàvem des de l’inici, per tant, me’n vaig de Chantada molt content

L’Speedcar GT-R de Montellà al box de Pep Motor

Next Stop a l’octubre

La Subida a Chantada va tancar la primera part de la temporada del CEM – AutoHebdoSport 2023. L’activitat competitiva es reprendrà a mitjans d’octubre (dies 14 i 15) amb la Pujada a l’illa d’Eivissa, fins llavors, als pilots els toca gaudir d’unes merescudes vacances!