, ,

Després de 30 anys d’activitat, Albert Sans traspassa Automòbils Mercauto

El passat més de març, gairebé després de 30 anys d’activitat, Albert Sans, fundador i propietari d’Automòbils Mercauto, va decidir vendre’s el negoci i afrontar nous reptes.

L’Empresari va obrir la seva primera botiga a mitjans dels 90 a la part alta de Fiter i Rossell, quasi sortint cap a La Massana. Era una botiga senzilla en la que entraven poc més de mitja dotzena de cotxes, però va ser suficient perquè l’empresari descobrís que la seva passió pels cotxes podia anar més enllà de conduir-los!

Comercial de mena, no va tardar a fer-se un lloc entre els professionals del sector. De fet, al cap de poc temps va traslladar-se on hi havia l’antiga central d’autobusos Nadal, enfront del McAuto de l’Av. Tarragona.

Albert Mercauto, empresari i comercial de mena, sortint de tràmits

Per tot plegat, doncs tots aquests anys hem treballat amb ell com a agència de difusió comercial, vam quedar per parlar una mica de tot, ara que ja portava cinc mesos i escaig fora del negoci.

”necessitava fer un ‘reset’ i la forma de fer-ho era fent un pas al costat”

Encara es fa difícil pensar que ja no estàs al sector Albert. A més, sabent com ets, no t’imagino sense fer res. Tots sabem que ets una persona extremadament activa. Com ho portes?

“Doncs molt millor del que pensava. Tot i el vertigen que va suposar-me vendre l’empresa, sobretot mentre es tancava l’operació del traspás, ara puc dir-te que estic molt content d’haver-ho fet. Han estat 30 anys molt emocionants personal i professionalment, pero necessitava fer un ‘reset’ a tots nivells i l’única forma de fer-lo era fent un pas definitiu al costat”

Ha plogut molt en aquests 30 anys, però sempre ha favor, no?

“Haig de dir que sí. El balanç és més que positiu. També és cert que tinc una manera de fer molt meva, propera, empàtica i molt sincera, Això ha ajudat molt a l’hora de fer crèixer la carretera de clients. A més, m’agraden molt els cotxes i soc comercial de mena, per tant, el més important ja ho tenia. La resta l’he anat cultivant en aquests anys”

 No en tinc cap dubte. A més, sempre t’has mantingut en un segment de cotxe molt popular. Per algún motiu?

“No especialment. La veritat és que soc una persona molt propera. També és cert que molts centres de compra i venda s’han anat especialitzant en vehicles de gamma més alta. El cas és que entre una cosa i l’altra, sempre m’he mantingut en aquest target de clients, tot i que també he fet moltes vendes d’unitats premium, clàssiques, o fins i tot vehicles tan dispars com ara tractors, camions o autobusos”

”En 30 anys haurem venut més de 10 mil vehicles”

No sé si has comptabilitzat quants vehicles hauràs venut en tot aquest temps. Ho sap?

“Doncs sí, a la vora dels 10 mil! Pensa que a Mercauto, arribar a la 50a d’unitats venudes mensualment no era una fita estranya. Han hagut mesos excepcionals, quan tenia dues botigues, en els que vam arribar a vendre més de 70 cotxes”

Prou que ho sé. Quin fart de tatxar cotxes per a la publicitat del mes. Però, no has punxat mai?

“Punxar punxar, diria que no. Si que hem tingut mesos en els que no passàvem dels 15 cotxes, però sobretot era perquè no teníem material. Pensa que si vens 30 o 40 cotxes, cal reposar-los. Això darrerament també era un altra cosa molt estressant que m’ha dut al límit. Anys enrere era més fàcil trobar cotxes, enguany no!. En tot cas, ara que ho penso, sí que recordo un mes complicat! Al tornar del viatge de noces, fa ja una eternitat, la noia que tenia de comercial quasi que no va vendre res aquell mes. Entre l’entrada per una casa i el viatge de nuvis, ens havíem gastat quasi tots els estalvis i calia pagar les despeses del mes. Afortunadament en pocs dies vaig refer-me i tot va tornar a rutllar”

Jorge Zgaib i Albert Sans, el nou i l’antic propietari d’Automòbils Mercauto

El nou CEO de Mercauto és Jorge Zgaib, saps si ell seguirà el mateix tarannà?

“El Jorge portà també molts anys al sector, potser més des de la vessant de la mecànica, però imagino que seguirà d’alguna forma en aquesta línia, doncs Mercauto és molt conegut al sector i té una cartera molt important de clients fidels. En tot cas, tampoc puc dir-te gaire més”

Ja estàs liat en alguna cosa?

De moment no, estic avaluant opcions. Està clar que no soc d’estar-me quiet, però vull valorar les millors opcions, sobretot perquè vull evitar negocis que m’absorbeixin com va fer-ho Mercauto. Treballar, treballaré sense cap dubte, però vull fer-ho amb més mesura. Com t’he dit, Durant aquests 30 anys he estat completament entregat a la botiga. Ara però, crec que ha arribat el moment de fer coses noves i sobretot tenir temps per més coses que només treballar

”He fet el que havia de fer. Ara m’agradaria afrontar nous reptes”

Potser quelcom relacionat amb els cotxes?

Mai se sap, però sincerament no és la idea. Amb els anys, com tants altres sectors, el de l’automòbil d’ocasió ha canviat molt. Crec que ja he fet el que havia de fer i com t’he dit, m’agradaria afrontar nous reptes. Enguany ja hi ha molts professionals dedicats als cotxes i no crec que quedi gaire per inventar. Si no, no m’hauria venut Mercauto. Prometo tenir-te al corrent i bé, mai se sap, potser tornaré a necessitar la teva agència de comunicació

Ja pots comptar-hi Albert. Molts èxits en allò que acabis fent.

———

Si voleu accedir a d’altres articles breus i reportatges, podeu fer-ho des de l’apartat del desplegable que trobareu al menú superior del blog, o directament des d’aquest enllaç