,

PORSCHE MANTHEY-RACING COLLECTION: 25 ANYS DE PASSIÓ

Entre els molts preparadors de cotxes d’alt rendiment, n’hi ha uns quants especialitzats en una marca concreta, però és que entre aquests, n’hi ha que donada la seva trajectòria i relació amb la marca, que esdevenen mites. Aquest és el cas d’Olaf Manthey, des de fa anys peça clau en el desenvolupament i preparació d’autèntiques joies d’alt rendiment per a Porsche, la seva passió.

1996-2021

Per això ens hem decidit a fer aquest reportatge, donat que a més, aquest any els de Manthey-racing estan d’aniversari. Ni més ni menys que el vint-i-cinquè (1996-2021)

Tirarem doncs uns anys enrere i saltar endarrere i endavant en el temps per explicar-vos una mica qui és Olaf Manthey.

10 anys enrere..

L’any 2013, Manthey va fusionar la seva empresa amb Raeder Automotive GmbH. Aquell mateix any, Porsche AG va consolidar l’èxit de la col·laboració amb una participació majoritària del 51% i des de llavors ha anat ampliant sistemàticament la cooperació. Sota la gestió dels copropietaris, Nicolas i Martin Raeder, ara Manthey-Racing GmbH dóna feina a unes 200 persones.

Entre d’altres activitats, han estat els responsables de dirigir tot el que fa referència  al Porsche 911 RSR al Campionat Mundial de Resistència FIA (WEC), així com el 911 GT3 R “Grello” a la Nürburgring Endurance Series (NLS) i a les curses de les 24 hores en l’històric circuit de la regió alemanya d’Eifel.

Manthey-Racing ha estat un soci important per a Porsche des que es va fundar el grup de competició l’any 1996. D’ençà hem aconseguit molts èxits en l’automobilisme de competició junts. Hem guanyat moltes carreres i molts títols“- afirma Fritz Enzinger, vicepresident de Porsche Motorsport.

L’entusiasme i la professionalitat de la plantilla de Meuspath van proporcionar la base per aconseguir tot això. Les dues empreses estan vinculades estretament des de 2013 i han ampliat la seva cooperació per incloure moltes altres àrees de negoci. Per això, voldria expressar el meu agraïment i felicitar la firma Manthey pel seu 25è aniversari. “

Porsche Manthey Racing GT3 RS Aniversari

La reputació d’Olaf Manthey

Fins i tot abans que Olaf Manthey establís el seu equip, el nom de Manthey ja tenia una reputació molt important en el món de les carreres.

Més enllà del seu característic bigoti, el pilot era molt conegut pel seu intrépid i espectacular estil de competir en les carreres de turismes. L’any 1990, a l’edat de 35 anys, va posar-se per primera vegada el volant d’un 911. Des d’aquell moment va aflorar el seu amor per aquest cotxe.  Aquella mateixa temporada va convertir-se en el primer campió de la història de la Porsche Carrera Cup. Va ser el primer i únic títol en la carrera activa del bicampió DTM.

1996, la data clau

Al 1996, després de guanyar 22 carreres al campionat de llarga distància de  Nürburgring, Manthey va complir un somni de feia anys. Va disputar la Porsche Supercup amb el seu recentment fundat equip de competició. En el seu primer any, l’equip va obtenir el quart lloc a la classificació per equips a la cursa del campionat que tenia lloc com a suport als esdeveniments de Fórmula 1.

El 1997 es perfilava com l’any de les victòries, tant va ser així que fins avui dia ningú ha assolit res similar. I és que Manthey i l’holandès Patrick Huisman van guanyar les classificacions de pilots i equips a la Supercopa quatre vegades seguides. Això va suposar el començament d’una història d’èxits incontestables.

Manthey-Racings: una història d’èxit

El 1999, Manthey-Racing va debutar a les 24 hores de Le Mans amb un Porsche 911 -996 GT3 R, guanyant en la classe GT.

Un any després, la plantilla es va traslladar de Rheinbreitbach a Meuspath, a prop del Nürburgring. El fabricant d’esportius i l’equip de carreres no van trigar a apropar-se més encara: l’any 2006, Porsche Motorsport va lliurar a Manthey-Racing les operacions de l’UPS Porsche Junior Team. La mateixa temporada, l’equip d’Eifel va presentar el nou Porsche 911 GT3 RSR per primera vegada amb els de Porsche Motorsport.

A tot això Manthey s’havia marcat l’objectiu de guanyar les 24 hores a casa. No va poder a conseguir-ho el tres primers intents, però en 2006 amb un 911 GT3-MR pintat de groc i verd va a conseguir-ho. I de nou ho va a conseguir el 2007, 2008 i 2009 amb el “der Dicke” 911 GT3 RSR.

L’any 2010 van estar a punt de tornar a sorprende a tothom amb un 911 GT3 R Hybrid fet per Manthey per a Porsche Motorsport. Malauradament, després d’estar dominant pràcticament tota la cursa va haver de retirar-se a res del final pel trencament d’una vàlvula. Un any més tard però, l’equip  Manthey-Racing va tornar a guanyar el clàssic de Nordschleife.

Fa quatre anys (2018), la sisena victòria va arribar amb un 911 GT3 R de color groc brillant, anomenat pels aficionats carinyosament com a  “Grello”. Fins ara, cap altre equip ha tingut més èxit en aquesta cursa.

Manthey-Racing i els GT

Manthey-Racing està des de fa anys darrere de totes les creacions que surten del departament GT de Porsche de cara al Campionat Mundial de Resistència i han seguit monopolitzant un gran nombre de victòries, incloent-hi Le Mans.

Actualment Manthey-Racing és una empresa en continua expansió abocada en  quatre línies de negoci. L’espectre va des de campanyes d’automobilisme per a Porsche al WEC i al Nürburgring-Nordschleife, esdeveniments per a la Porsche Racing Experience de Manthey-Racing i pel Centre de Serveis Porsche de Meuspath, fins a proporcionar assistència mundial als equips d’alguns clients.

Desenvolupament de paquets “MR”

A més, la companyia té els seus propis projectes, com ara el Cayman GT4 Trophy Manthey-Racing per a la Nürburgring Endurance Series (NLS), així com el desenvolupament de paquets ‘MR’ per a models de producció i sèries de Porsche GT.

El 911 GT2 RS és un dels vehicles esportius més espectaculars homologats per circular. Manthey-Racing ha creat un kit de rendiment especial per aquesta unitat.

De fet, els de Manthey-Racing ofereixen el paquet ‘MR’ per a molts dels models GT de Porsche.

Si ja els coneixieu, esperem haver-vos aportat alguna informació nova i interessant, si no, ara ja els coneixeu i sabeu que, si no en teniu prou amb un Porsche de sèrie, sempre podreu optar en aquesta selecció de preparacions tan úniques com exclusives i prestacionals.

——-

Per accedir a més reportatge podeu fer clic en aquest enllaç o accedir-hi des del menú superior del blog

Info original: Newspress – Porsche 

Fotos: Manthey Racing