, ,

Tocs Autoreparadors & Carglass, 23 anys creixent junts

Amb motiu de la modificació de nom comercial del negoci, tot i que en realitat sempre ha estat present, però en segon pla, vam desplaçar-nos fins a Carglass Andorra, fins ara Tocs Autoreparadors, per passar una estona amb el Joan, amb qui, sigui dit de pas, sempre és un plaer trobar-nos per allò que és d’aquelles persones que sempre contagia molt bon rotllo, per poca estona que estiguis amb ell.

“Com qui diu, Tocs i Carglass hem crescut junts”

El cert és que amb 23 anys de trajectòria a les seves esquenes, aquesta empresa líder a Andorra en la reparació i substitució de vidres de vehicles, sempre ha format part del gegant Carglass, al seu torn també líder a Europa pel que fa en aquest àmbit. De fet, com qui diu, ambdues empreses van nèixer al mateix temps.

Joan, com és que heu tardat 23 anys a adoptar el nom de Carglass, quan de fet, Tocs ja n’era part des dels seus inicis?

Carglass, va iniciar la seva trajectòria, un 23 de desembre de fa 25 anys i nosaltres estem amb ells des de fa 23, és a dir, des de sempre. En aquest sentit, des que vam començar l’activitat, Tocs sempre ha estat sota el paraigües de Carglass Espanya. El canvi de nom que hem dut a terme es dóna bàsicament perquè la matriu empresarial de la que penja Carglass, la multinacional Belron, per temes estratègics ha volgut ampliar el gruix de països on hi ha la marca Carglass i com fins ara Andorra penjava d’Espanya, doncs hem acabat fent el pas.

Implica algún canvi significatiu? Vull dir, no dependre d’un intermediari ha de ser millor, no?

Si i no. No perquè la relació amb Espanya va molt mé enllà del tema empresarial. Pensa que quan vaig començar a Tocs, a Carglass eren, literalment, sis persones treballant. Ambdues empreses hem crescut de la mà. Després de tants anys, la relació amb la direcció general de Carglass Espanya és molt estreta, de fet som amics íntims. Per tant, dependre d’ells no ha implicat més que grans coses, totes extraordinàries! Ara bé, com en tot, accedir de forma directa a l’empresa matriu, lògicament implica un creixement a tots nivells, tant d’obligacions, com d’avantatges.

”Sempre hem estat Carglass, ara ho som directes”

Bé, si que veig que ha canviat una mica el taller, vull dir que sembla com més protocolaritzat. M’equivoco?

Tampoc tant, però sí que hi ha uns protocols d’actuació més acotats. Com veus, ara s’han aplicats uns estàndards d’actuació molt ben definits, com per exemple, el fet que cada intervenció la fa un operari, a la seva àrea de treball i amb les seves pròpies eines. A més, des del moment que entra el cotxe i fins que marxa, s’han de seguir un processos que inclouen passes molt concretes i això és així des de la pròpia recepció i fins a l’entrega, passant lògicament per tot el referent a la intervenció, que està estrictament calculada.

Vols dir que res s’improvitza?

Absolutament res, tot està estrictament organitzat. De fet, cada intervenció té una durada prevista, uns processos clars a seguir i un resultat final que no pot ser altra cosa que excel·lent. Si en això afegim el suport directe de Belron a tots nivells, com per exemple la recepció en poques hores de qualsevol recanvi, la veritat és que el canvi que hem fet no ha aportat més que millores a tots nivells, incloses les obligacions, doncs més que una càrrega, posen en valor la feina dels treballadors. A Carglass, si treballes i et fas valdre, l’empresa no farà altra cosa que potenciar la teva evolució com a especialista.

“Avui dia, a més de complexos, els ADAS ja són habituals”

Una darrera cosa, que quan vam parlar-ne la darrera vegada, tot just començava, però enguany ja és molt habitual. Em refereixo als sistemes ADAS.

Si, avui dia quasi tots els cotxes inclouen aquest paquet de sistemes d’assistència i seguretat. A Carglass disposem de tota la maquinària necessària per poder intervenir qualsevol marca i model, deixant perfectament ajustat el calibratge ADAS. Veus, aquest és un altre punt molt important que posiciona Carglass com a líders al sector.

El que veig que no ha canviat és aquest somriure teu Joan. La veritat és que ens veiem molt de tant en tant, però sempre aconsegueixes transmetre aquest bon rotllo, quelcom que et diré que fos a Tocs o ara a Carglass, inspira molta confiança. Per això i pel que ens has explicat avui respecte de Carglass, permet que et feliciti.
A per 23 anys més!

– Gràcies a tú per la visita.